keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Kiva pääsiäinen

Varvasruukku Tallipihalta
Nyt on vietetty pääsiäinen ja arki on valloillaan. Pyhät meni verkkaisesti, kuten olin toivonutkin. Työntäyteinen ja vilkas arki väsyttää terveesti. Uni tulee aikaisin ja niinhän se on, ettei muutaman päivän vapailla viitsi rytmiään sekoittaa.
Ensimmäinen vapaa aamu. Sain nukuttua ihan tunnin pidempään, kuin arkena, peräti viiteen asti. Hohhoijaa. Kuudelta olimme jo molemmat hereillä, mikäs siinä. Pesään valkea, pyykkikone käyntiin, paisti uuniin ja aamupala. Yksi elokuva ja takaisin nukkumaan yhdeksältä. AAMULLA! Olin suunnitellut meneväni päikylle, eikä se kellonaikaa katso, kun voi tehdä mitä itse haluaa. Nukuimme molemmat, joten uusi yrittämä parin tunnin kuluttua ja taas jaksoi.
Koti koristautui aika maltillisesti tähän juhlaan. Hain kimpun kukkia, ihan teetin itselleni mieluisan. Kukkakauppa on niin paljon muutakin kuin kukkia. Se on terapiaa silmälle ja sielulle. Viimeinen kuukausi on ollut rankka, enkä ole jaksanut panostaa yhtään ylimääräiseen. On ihanaa, että saa hetken olla omissa maailmoissaan ja unelmoida.

Aurinkoiset päivät seurasivat toisiaan. Ihastelimme yllämme lentäviä hanhi- ja joutsenparvia. Kevät eteni kohisten. Lumi suli ja kuivasta ilmasta otettiin kaikki hyöty irti. Pesin pyykkiä niin, että saimme nukkumapeitot ja -tyynyt kuivina käyttöön samalle illalle. Kaikki irtonainen otettiin pesuun, en antanut pyhien haitata kotitöitä.

Arkena en ennätä. Pitkistä vapaista otetaan irti kaikki se mitä jaksetaan. Olin käynyt kaupassa useampana päivänä, joten siksi ei tarvinnut lähteä mihinkään.

Meillä kävi joka päivä joku kylässä. Kiitos teille kaikille 💗

Ovi kävi, joku tuli, mutta kaikki lähtivät. Tänä pääsiäisenä ei ollut yövieraita. 

Tigerin malliston pupukannu ja muki.
Indiskan keramiikkamunan ostin viime keväänä juuri ennen sulun alkua. Ainoa koriste jonka nostin esille.
Keltainen, aurinkoinen.
PartyLite
Teimme pääsiäisenä pari lähtöä, kun siihen oli mahdollisuus. Minä, joka aina kirmaan repsikan paikalle, olen nyt kuskina. Minulla on aina ollut pitkä työmatka, joten olen nauttinut suunnattomasti, kun miäs kuskaa. Tällä hetkellä tilanne on toinen ja ajanhan minä. Mutta se ei ole koskaan minua kiehtonut. En voi sanoa, että ihanaa päästä liikkeelle. Nyt mennään näin ja hyvä, että se pahuksen autoremontti hoitui helposti.
Kävimme hakemassa kynttilälyhdyt pois haudoilta, kun maa oli sulanut ja lyhtytikut irtosivat kepeästi. En ole mitenkään innokas käyskentelmään hautausmaalla, mutta toki vien kynttilät ja satunnaiset leikot. Sytytän mielummin kotona kynttilän juhlapäivänä ja muistan muutoin. Tämä tapaa sopii meille molemmille. Sama kun jouluna jätän jollakin hautausmaakäynnillä useamman kynttilän joko haudalle ja yhteiseen muistolehtoon. Jokaiselle omansa, enkä niin, että on pakko käydä paikanpäällä.
Kävimme myös Plantagenissa. Minun on pian aloitettava kevätkylvöt ja istutukset, että saan ajoissa kasvun hyvään mittaan. Samalla käynnillä hommattiin multaa kesäkukille ja kalkki pihalle.
Vähitellen peukalo alkaa taas vihertämään. En lähtenyt vielä pihatöihin, kiitos järkyttävän kovan tuulisen sään ja kaatosateen. Pidättäydyin raittiin ilman myrkytykseltä ja nautin hapenotosta pienin siemauksin ilman suurta rasitusta.
Yhtenä päivänä järjestelin työpöytäni kortteilua varten. Sain pyynnön tehdä onnittelukortteja, joiden teon jätin juurikin pyhiin, että saan tehdä rauhassa pitkiä päiviä, kun hätäilemällä en saa kuin sekasotkun aikaiseksi. Ennen joulua innostuin toden teolla ja niin oli käydä tälläkin kertaa. Teen erillisen korttipäivityksen.
Sen sijaan kiinnitin korttinauhan pirtin kaapin ovien eteen. Ihastuttavat pääsiäisaiheiset korttimateriaalit on kiinnitetty pienillä kevään pirteillä väreillä ohueen kaksiväriseen paperinaruun, josta saan ne helposti irti ja käyttöön, jos vaikka tässä innostun jälkijättöisesti pääsiäisestä. Osa kuvista käy myös onnittelu-, kesä-, tai ihan muuten vaan tervehdyksiin.






Tämä suloinen pupu mukissa koriste on Casa Rosalin lifestylemyymälästä. Kuten nuo kolme emalimukin näköistä keramiikkamukia. Voi että oli ihana päästä käymään! Käynnit ovat jääneet tosi vähäiseksi, kun ei ole iltatöitä. Täällä on tullut käytyä paljon, kun töistä töihin matka on sujuvasti kaupan kohdille.
Ostitko tai saitko hyasintin pääsiäiseksi? Tässä on huumaavan makea tuoksu. Hyasintti on kevään kukkanen, kuten kaikki muutkin sipulikukat. Se on hyödetty kukkimaan jouluksi, joksi moni sitä mieltää. Joulukukka.
Tämä kasvoruukku on myös Casa Rosalinin käynniltä.
Olen ihastunut nukkumaijoihin. Niihinkin.

" Muista katsoa taakseksi sen verran, että huomaat miten kauas olet päässyt" NINNIMOI.


Hahaa! Onpa ollut pitkä päivitys, mutta lopuksi haluan vielä esitellä kuistille tekemäni asetelman, jonka tein itseäni ihastuttavalle ruosteiselle pinnalle. Ostin tuollaisen tulipesän, joka ei ole kovin suuri, mutta juurikin kivan kokoinen vaikka asetelmaa varten. Tässä on Indiskan vanhempaa tuotantoa oleva turkoosi munateline, jossa on hyvä paikka hyasinteille. Vadin täyttää pajunkissat, talvella pari kuperkeikkaa heittänyt orava, josta on jäljellä vain puolet. Juurikin se parempi puolisko. Ja pari ruukkua valkoisia helmililjoja. Annoin kukkien hieman aueta huoneenlämmössä. Näillä ilmoilla, lunta ja pakkasta, mukava takatalvi, kukinnot eivät ihan heti kuki kuistilla loppuun.



5 kommenttia:

Puikko, koukku ja ompelukone kirjoitti...

Olet saanut paljon kaunista aikaan. Hienoa!

Nila kirjoitti...

Hienoja asetelmia ja upea on myös kaupan kukat. Minäkään en juurikaan koristellut pääsiäiseksi mutta hieman. Olimme kahdestaan koko pääsiäisen ja hyvä niin.

Liisa kirjoitti...

Niin hillityn ,kaunis pääsiäinen.

kukka-asetelmat ihania,ja tuo kuistin asetelmaansiihen jäi silmät koukkuun;)

Saija kirjoitti...

Ihania pääsiäisjuttuja teillä! Pääsiäiskimpussani oli myös hyasinttejä. Ne on kauniita mutta tuoksu on niin huumaava, että piti siirtää maljakko ulos.

TeSa kirjoitti...

Kaunis kiitos kaikille ja hyvää viikonloppua.