tiistai 20. huhtikuuta 2021

2 X V

 Tyttölöiden keväiset syntymäpäivät päättää Venla, jota juhlitaan viikon kuluttua. Olen jo ilmoittanut, että olemme tulossa 😀 ilman minkäänlaista erillistä kutsua. Ikävä pikkubimuja! Mummilla on taas pehmeitä paketteja viemisinä, kun sain viimeisetkin langanpäät piiloon ja napit kiinni.
Aloitin neulomaan tätä takkia talvilomalla, ajatuksella, että tästä tulee lahja Miljalle. Kun kämmäsin, niin kämmäsin kunnolla, mutta en alkanut purkamaan,vaan neuloin toisen takin, jonka Milja sai hiukan myöhemmin.
Suurella sitkeydellä jatkoin tämän takin loppuun ja sain muokattua Venlalle sopivan neuleen. Tässäkin olen käyttänyt raitageneraattoria apunani. Käytin ensinnä grafiitinharmaan loppuun ja työ vaaleni huomattavasti kohti miehustaa.

Punainen lanka on SandersGarn Lanett, muut sävyt Gjestal Baby Ull. Molemmat 100% merinovillaa. Neuloin 3 mm:n puikoilla yhtenä kpl aina kädentielle asti. Tässä työssä voisin mainita, että tein langan vaihtumiskohdan aina ennen nappilistaa niin, että seuraava työhön tuleva lanka kulki aina yhden kerroksen verran myöhemmin, ettei minun pitänyt tehdä pitkiä lankajuoksuja raitakerroksissa työn ulkoreunaan, jolloin jälki olisi jäänyt epäsiistiksi ja hyvinkin näkyväksi, kun olen neulonut nappilistat yhtä aikaa kappaleiden kanssa.

Neuloin vielä kolmannen neuletakin, eli pikkusisaren. Vanessa täytti vuotensa jo tammikuussa, jolloin vietiin nippu lapasia ja pipoja. Näitä neuleita olenkin nähnyt käytettävän, eli hyvin kelpaa mummin tuotokset kaikille bimuille.
Vanessan takissa käytin hyvin samoja värejä, kuin Miljan. Tässä kikkailin raitakoneen kanssa ja kokeilin valkoista vai keltaista? Kokeilin myös leveämpää raitaa, mutta miehustan matala osuus ei oikein ollut mieluinen leveillä raidoilla, joten päädyin neljän kerroksen selkeyteen. Valitsin näistä tuon vasemman, eli keltaiset raidat. Harmaat hihat tasapainottaa kokonaisuutta. Käytin loppuun kukkanapit, eli nyt serkkuplikat on nii samiksii.
Suojelen sinua kaikelta 💗
Kun on kortitkin valmiina, niin enää puuttuu lahjojen pakkaus.

7 kommenttia:

Puikko, koukku ja ompelukone kirjoitti...

Huh, miten paljon olet saanut aikaan, vaikka keittiöremontti on samaan aikaan menossa. Villatakit ovat tosikauniit ja nätisti olet väritkin asetellut. Hyvä idea tuo tehdä nappilista heti, niin ei tarvitse jälkikäteen poimia silmukoita.

Sartsa kirjoitti...

Kauniit villatakit mummin muruille. Kiva mallikin. Olen katsellut villatakkien malleja sillä silmällä ja tuo miellyttää minuakin.

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille. Kun suunnittelee itse, saa mallista mieluisan.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Aivan kuin karkkeja. Ihanat,

Liisa kirjoitti...

Kauniit villatakit.olet neulonut,Ihana mummu 🧡💎🤗

Saija kirjoitti...

Ihania lahjoja olet tehnyt ja vielä kortit lisäksi :)

TeSa kirjoitti...

Kaunis kiitos teille kaikille.