tiistai 9. marraskuuta 2021

Kasvariin uusi ilme

 Aurinkoa näkyvissä, ainakin näissä viikonloppuna kasvarissa otetuissa kuvissa. Tavoitteenani on saada kasvihuone käyttöön, kuten viime syksynä. Pyrin käyttämään esineitä ja materiaalia mitä kotoa löytyy, pienin uusin lisämaustein. 

Pesin huoneen ikkunat sisältä, ulkoa pitää vielä pestä, kun ilma  lämpiää. Se jo tuo kirkkaan ilmeen ja hyvän mielen. Olemme laittaneet valosarjat kattoon ja lyhtyihin lisäämään tunnelmaa. 

Ajattelin, että en laittaisi paljon kasveja, kun keväällä pitää olla heti valmiina siivoamassa tämäkin huone. Kanerva pysyy pitkään kauniina ja punaisena. Valkoinen kanerva ruskistuu nopeasti rumaksi. 
Leikkasin tuijista oksia ja asettelin oksille Ikean Vinter2021 lasikuuset
Tuijan oksa jaksaa kantaa hentoa lasikoristetta, eikä puu ole moksiskaan karsimisesta. Turkoosi sinkkiämpäri mummolan peruja.
Maalasin kesällä kilikalimaalilla muutaman kakkuvuoan. Näistä piti tulla syksyllä jotain ihan muuta, mutta olkoon nyt ensinnä havujen istutusastioina. Näihin pitää hakea metsästä sammalta peittämään mullan pintaa. 
Kiva väripari, lime ja punainen. Tämä ei kaipaa muuta koristusta.
Kävin hakemassa huvimajalta peitot ja tyynyt, ja asettelin ne kauniiseen pajukoriin.
Auringonvalossa kylpevä syklaami on ystävien tuoma. 
Hain apilan pergolasta, mutta ei kasvarissakaan kauaa säily, jos pakkaset paukkuu. 
Tyhjät kynttiläastiat odottaa kynttilöitä.
Ostin yhden jouluruusun. Lankaköynnökset otin mukaani pihan toisesta asetelmasta.
Kaunis punasävy.
Lasiset sienet

Peili kertaa sienien määrän.
Kun lumi peittäisi taustan maiseman, olisi tunnelma aivan toisenlainen. Tai illan pimeys, kynttilän- ja valosarjojenvalot.
Lopuksi esittelen ihanan vanhan koiravetoisen kärryn, joka tämäkin tuotiin alkukesästä mummolasta. Halusin sen esille kasvarin parhaalle paikalle. 
Tämä on vanha kärry. En muista koskaan nähneeni sitä, en kuvissa, enkä käytössä. 
Huoneen käyttötarkoitus muuttuu vuodenaikojen mukaan aivan erilaiseksi, kun vähän mööbleeraa sitä erilaisin esinein. Tulossa lisää myöhemmin....

Ei kommentteja: