maanantai 1. marraskuuta 2021

Mennen tullen pipat

Musta on ihan varma värivalinta, kun valonmäärä on minimaalinen. Himpan helpompaa sen neulominen on kesällä, mutta mitä, haasteita pitää ottaa, kun muutoin näissä pipoissa sitä ei tullut. 
Otin reissutyöksi miähen toivomat ohuet pipat, joiden neulominen on kevyttä ja helppoa. Loin ensimmäiseen silmukat kotona ja ajomatkan neuloin. Sain ensimmäisen pipan valmiiksi menopäivänä. Pipa on helppoa 3 + 1 resooria, jossa päälakikavennukset myötäilee päätä. En tykkään niistä tissinapakavennuksista, joissa pipa nousee tötterölle. 
Ensimmäinen pipa on yksinkertainen ilman minkäälaista reunakäännettä. Helppo laittaa hupun alle. Toisen pipan aloitin ennen kotimatkaa ja tein matalan käännereunan niin, että käänsin työn sopivanmittaisen resorin jälkeen, että sain aloitusreunan siistimmäksi puoleksi. Neuloin muutaman sentin resoria, joka jää käänteen alle ja lopun neuloin sileänä.
Päälakikavennus on samanlainen, kuin ensimmäisessä pipassa.
Ompelin käänteeseen merkin, joka määrittelee resorin mitan.
Lanka Alize wool, superwash. 
75 % villa, 25 % pa, puikot 2, 5 mm.
Lankaa kului 70 gr kahteen pipaan.

4 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Myötäisen pipon neulomishankaluus on minulla aina tuo pään myötäisyys, eli aina tuppaa jäämään vähän tyhjää sinne ylös. Nuorena minulla oli kiva rullapipo, jossa oli sellainen nupikka siellä pään päällä. Pojat sanoi sitä ko...su -pipoksi ja sen jälkeen en sitä enää käyttänyt ;D

TeSa kirjoitti...

Ymmärrän 😅

Saija kirjoitti...

Just tuollainen simppeli pipo/pipa on paras. Lämmin muttei kuuma.

TeSa kirjoitti...

Ja näppärä huonoon hiuspäivään.