sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Ihan tonttuna!

Noin vuosi sitten laitoin lapsille kuvan meidän viestittelyryhmään tontuista, joiden kuva löytyi Pinterestistä. Tytär innostui heti ja pyysi, jos tekisin. Ihan ei sille vuodelle valmistunut ja oli siinä ja tässä, että ei vielä tällekään vuodelle, mutta nyt ne on valmiina!
Sain leikattua lasit ennen kuin sairastuin koronaan, eli alkusyksystä. Sen jälkeen en ole paljon muuta jaksanut, kuin käydä töissä, eli kohta kaksi kuukautta olen ollut ihan väsyksissä ja lopulta sain vielä jonkin jälkitaudinkin. 
Tässä välissä ehti yksi syksyn lasikurssi jo loppua, mutta toinen jatkuu vielä marraskuun ja joulukuussa aloitan vielä yhden uuden kurssin kanssa. 
Kun lopulta jaksoin raahautua työhuoneeseen, se oli yksi ilta niin sain hiottua molemmat työt. Minulla on kuuntelussa kotimainen äänikirja, tai kuuntelin toisen loppuun ja aloitin jo toista, niin aika kuluu mukavasti puuhaillessa. 
Lasien valinta on aina kivaa ja näihin töihin en halunnut valita ihan perinteisiä tonttuasuja. Parran lasi oli ihan äklöä, joukossa hiven sinistäkin, mutta tähän työhön se oli oikea valinta.
Yksi ilta meni folioidessa, toinen tinatessa.
Harmaan päivän valaisi hetkellinen auringonpaiste juuri, kun olin menossa kuvaamaan töitäni. Vaikka vähän satoi vettä, niin se ei haitannut. Olisipa pysynyt se eilisillan ensilumi, mutta ei näillä lämmöillä.
Valmiissa tontussa on työn taakse tinattu metallitikku, jonka sain tökättyä pehmeään multaan.
Minusta tämä kyllä hymyilee tuulettuessaan syksyn kalsassa kelissä =)
Auringonvalon heijastuu iridisoituun lasiin.
Molemmat tontut ilman maatikkua n.32 cm.


2 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Nämä jotain itsensäpaljastelija tonttuja? 😁

TeSa kirjoitti...

Juurikin ne!