torstai 29. joulukuuta 2022

KipuApusilkkivilla

Sain, kun sainkin nämä neuleet valmiiksi ennen vuodenvaihdetta. Neuloin sukat kokoon 44 ja säärystimet mittaan 50 cm. Lankatuntuma ei ole ihan jokapäiväistä sileää pintaa, jossa pinta siliää, kun vähän silmukoita oikoo.

Tässä langassa on 70% lampaanvillaa ja 30% luonnonsilkkiä. Kyseessä on aito luonnontuote jossa on yhdistetty käsin pesty lampaan villa ja käsittelemätön kiinalainen luonnonsilkki. Villassa on jäljellä lanoliini ja silkissä silkkiliima, eli serisiini. Että näin. Siksi se neulepinta vähän tökkii. Bambupuikot luisti hyvin langanjuoksussa.

Langan hyvää tekevät vaikutukset on luetteloitu, unettomuus, kylmät jalat ja kädet, suonenvedot, jännetupin tulehdukset, puutuminen, levottomat jalat, jalkojen turvotus....

Tilasin langat Silkkivilla Oy kautta, josta saa lankojen mukana neuleisiin ohjeen, sekä lankojen käsittelyyn, esim.pesu. Säästän ohjeen itselleni myöhempää tarvetta varten.

Sukkien kantapäähän ja teräosaan neuloin mukaan ohuen kartiolangan kestävyyttä parantamaan. Ei se tee sukista kulutuskestäviä, joten niiden käyttö kannattaa ajoittaa vain nukkumiseen. Hajotessaan sukkiin voi tehdä uudet terät.
Säärystimet neuloin ohjeen mukaan ja pituuden tarpeen. Molemmat neuleet mittailtiin omiin käpäliimme sopiviksi ennen töiden luovutusta. Pitäisi mahtua käyttäjille. 

Uuden neuleen käyttöönotossa on huomattava, että se saattaa kutittaa tai "poltella", koska tuotetta pidetään paljaalla iholla. Se on merkki lisääntyneestä hiusverisuonten toiminnasta, joten käytä vain muutama minuutti kerralla ensi alkuun.
Näihin neuleisiin lankaa kului 0, 220 kg. Varasin paljon enemmän, mutta neulon loput langat esim. miähen yösukkiin.

7 kommenttia:

enkulinkäsityöt kirjoitti...

Varsinaista aarrelankaa tuo villa ja komeat sukat ja säärystimet.

Olen käyttänyt Virtain Villan karitsan villaa kasvivärjäyksessä. Myös luonnonharmaata olen hamstrannut. Noista saa parhaat neuleet, mutta ei kannata laittaa pesukoneeseen.

Puikoillanikin kirjoitti...

Minulla on KipuApusilkkivillasta tehdyt lyhytvartiset sukat, joita pidän yösukkina. Samasta langasta tein vielä sormikkaat, joissa on sormenpäät auki. Niitä en ole paljoa käyttänyt, mutta sukat toimivat öisin hyvin. Jos tulee liian kuuma, ne on helppo potkaista pois.

TeSa kirjoitti...

Ihan parasta, että saa sukat potkittua helposti pois, jos hikittää liikaa 😊

KristiinaS kirjoitti...

Tästä langasta tein isosiskolle säärystin-käsivarren hoitajat. Voi siis käyttää kummin vain. En tiedä miten on auttanut kun ei hän kommentoi koskaan. Ehkä ei käytäkkään niitä. Mä olen ostanut langan Anjalinilta, jos vuosia sitten ekan kerran.

TeSa kirjoitti...

Tein nettihaulla kierroksen kenellä lankaa oli vielä jäljellä tarvittava määrä. Neulon lopun langan miähen käyttöön, saan heti kehut, kuinka toimivat sukat ovat.

satunNainen Paula kirjoitti...

Olen useammassakin blogissa nähnyt postauksia tästä langasta, viimein sain sitä itsekin tilattua - kiitos!! t. erittäin kylmäjalkainen ja kipuileva huonouninen...

TeSa kirjoitti...

Toivottavasti saat hiukan helpotusta kipuihin ja unenlaatuun.