torstai 15. joulukuuta 2022

Minit

 Viime jouluna eteisen nukkekotikaapissa valmistauduttiin jouluun, kuvat 2021. Sain tehtyä kaappiin sisustuksen, jota olin aikeissa täytellä jokaisena jouluisena päivänä uudesta joulukalenteristani löytyneellä pienellä miniatyyriesineellä. Näissä seuraavissa on aiemmilta vuosilta löytyneet pikkuruiset aarteet messuilta, netistä tai maailmalta tulleita.







Ei ne esineet kaappiin itsekseen menneet, eikä ne menneet tässä joulujen välissäkään, kun inspis katosi johonkin. Ennen kuin nakkasin nukkiskalenterin uuninpesään, tyhjensin kaikki luukut ja keräsin pikkupussukat talteen.
Päätin, että tänä vuonna aloitan uuden kalenterin kanssa ajoissa. Tilasin nimittäin tälle vuodelle uuden kalenterin viime vuoden tapaan Nukkekoti Väinölästä heti sen ilmestyttyä myyntiin muistaakseni tammikuussa. Jäin sitten kahden kalenterin loukkuun, kun lokakuussa ilmestyi uusin. Nämä piparin ja valkoiset Taalainmaan hevoset sain tehtyä viime jouluksi. Aika hyvin, 2/24!

Kun pikkuleipurit lähtivät, kannoin keittiönpöydälle itselleni haasteen. Nyt tai ei koskaan. Keräsin sekä uuden kalenterin, että viime vuoden esineet eri pinoihin, etten vain paljasta kenellekään tämän uusimman ihanuuksia.
Joulukalenteri ei ole tikkuaskia suurempi ja sen luukut aukeaa. Tämän värittelin ensin hopeisella maalikynällä ja uudestaan punaisella.
Pieni jakkara on maalattu kalkkimaalilla ja kultaisella maalikynällä.
Piparitalon maalasin maalikynällä ja valkoisella akryylivärillä. Lumipallot liimasin.
Akryylitähti
Peilissä valkoinen kalkkimaali ja kultainen maalikynä
Possukynttilät kalkkimaalia ja maalikynää. Kynttilä valkoista akryylimaalia ja kynttilälanka mustaa tussia.

Kun päättää ryhtyä tekemään, saa valmiiksikin jotain.
Toisena päivänä tein työkaluja
ja niille työkalupakki. Työkalut ilmestyi tänä vuonna, työkalupakki viime vuodelta. Näissä käytin vesiväripuukyniä ja hopeista maalikynää työkalujen teräosiin.
Halamoin aidompaa kuusta, kuin ensimmäisten kuvien hopeinen kynttiläkippo. Olin ostanut monta pussia koristehavuja, joista otin oksan kerrallaan katkaistuun pitkään neulepuikkoon. Liimasin välillä kiinni pikaliimalla ja taas kieputin. Kun pääsin latvukseen asti, kieputin ohutta rautalankaa tiukkaan ja kiinnitin lopuksi tähden, joka on tarkoitettu ikkunatähdeksi. 
Kuusenjalkana vanha puinen ompelulankarulla.
Teen vielä viimeistelynä kuusen kaljuun kohtaan havutäydennystä lopuista oksista, kun ennätän.
Kuusen juurella on lastentuoli, jonka väritin vesiväripuukynillä havunvihreäksi ja lisäsin vähän turkoosia.
Pieni lyhty kuusen edessä tämän vuoden luukusta. Sen maalasin hopeisella maalitussilla ja taivuttelin kädensijan ohuesta rautalangasta.
Tämä renginkaappi ja paljon muutakin on valmistumassa tai jo valmiiksi saatu, mutta niistä sitten toisella kertaa.

8 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Voi että! Yritin hahmottaa, miten pieniä nuo esineet ovat. Mielenkiintoinen harrastus.

TeSa kirjoitti...

Mittasuhde on 1:12. Näitä on vielä helppo tehdä ja kasata.
Kiva harrastus, kun ei vie paljon tilaa.

Irma kirjoitti...

Kauniita!
Varmasti on kivaa hommaa mutta aikamoinen näprääminen noissa taitaa olla:)

enkulinkäsityöt kirjoitti...

Hyvänen aika miten taitavaa näperrystä ja piiperrystä. Tuohon pitää olla pitkäjännitteisyyttä, mitä tältä PikkuMyyltä puuttuu. Ikinä en saisi mitään noin pientä ja kaunista aikaan. Olet kyllä taitava.

KristiinaS kirjoitti...

Eih, mä en kestä! :) Nää on kauniita ja kivoja. Pinseteilläkö näitä pidellään ku liimaus ja maalaus tehdään. Tekeminen tosiaan pitää vaan päättää niin kyllä valmista tulee, kaikissa asioissa. Noiden kanssa puuhaaminen on ehkä aika meditatiivista.

TeSa kirjoitti...

Kiitos kaikille. Kyllä näiden pikkujuttujen kanssa saa aikansa kulumaan. Ihan en ehtinyt kaikki kalenterijuttuja valmistamaan tänä vuonnakaan.
Minulla on pinsetit käytössä, kun ihan pikkuruiset osat liimaan, mutta muutoin osat pysyy sormissa.
Hyvä ja nopeasti kuivuva liima on tarpeen, ettei osat pääse valumaan.

Saija kirjoitti...

Nämä ovat käsittämättömän hurmaavia pieniä tavaroita. Ehkä joskus sukuun tulee pieni, jonka kanssa voisin tätä harrastaa, kun nukkekotikin on valmiinna.

TeSa kirjoitti...

Kyllä! Nämä ihastuttaa kerta toisensa jälkeen. Paljon saa valmiina, mutta kun itse tekee, niin kierrätystä parhaimmillaan.