sunnuntai 4. kesäkuuta 2023

Alppineule Lite

 Pientä turnausväsymystä neulomiseen oli havaittavissa, mutta päätin ottaa vielä yhden testineulonnan, jos onni kohdalleni osuu. Ja se osui. Sain olla yhtenä testineulojana, kun Villahullun Heli Nikula kyseli neulojia Alppineule Liten ohjetta varten muistaakseni fasen puolella.

10.5. laitoin viestin ja sai pian sähköpostiin ohjeen ja siitähän alkoi sukeltelua lankakasoissa. Minulla on hyvä määrä Lettlopia, joista osan olen korvamerkinnyt tiettyjä ohjeita varten ja loput kerät odottaa uusia ohjeita, kuten tämä. 

Tästä neuleesta tuli MM-kisojen kiakkoneule, joka oli helppo ottaa käteen, kun peli alkoi. Nyt jo jokainen tietää, että Suomen menestys oli erittäin huono. Että se siitä kiakkoneuleesta, kun katseltiin sitten muiden joukkueiden sijoitukset. Noo, kohta alkaa uusi kausi, pelaajasiirtoja, kesälomat ja silleen. 

Minulla oli neule mukana myös kevään viimeisten lasikurssien aikana, kun töistä töihin siirtymä kestää kolme tuntia. Hyvää aikaa neuloa myös autossa. Kieltämättä saan aina katseita, kun otan neuleen esiin parkkipaikalla, nyt olin liikkeellä yksin, mutta kukin tavallaan viettää omaa vapaa-aikaansa.
Jossain vaiheessa kannattaa aina tarkastaa suunnittelijan terveiset versus kopioon, jonka olin ottanut musta valkoisena. Stana!
Jouduin purkamaan koko kirjoneuleosuuden ja aloittamaan alusta, kun tuli ihan sellainen pienen pieni flash! että mihin väliin tuo tummin vihreä on tarkoitus neuloa. No, siinähän se on ihan kuviokertojen alussa. Plääh!
Tulostetusta kuvasta ei erottunut oikeastaan mitenkään ohjekuvan vaaleiden sävyjen ruudut, joten oli vain oma moka, ei suunnittelijan. Sen jälkeen katsoin sekä ruutupiirrosta, että kuvaa puhelimesta ja sain neuleen aika pian kirittyä kiinni. 
Tässä neuleessa tulee aika paljon kolmella langalla neulottavia kerroksia, mutta langanjuoksut ovat lyhyitä. 
Neuleen piti olla valmiina kaikkine tietoineen ja kuvineen 30.5. Ja niin se olikin. Sain vielä seuraavana päivänä suunnittelijalta tarkentavia kysymyksiä, ja kauniin kiitoksen osallistumisestani testineulontaan. 
Testineulonnasta tulee usein kysymyksiä jääkö neule minulle ja maksetaanko tästä? Neule on minun ja tästä ei saa rahallista korvausta. Ohjeen saa omaan käyttöön.
Kuvasimme valmiin neuleen toukokuun viimeisenä aamuna klo 5, kun olimme lähdössä töihin. Luonnollinen valo, ei liian kirkas. Lämpöä oli vain muutama aste plussan puolella. Neuleen värit ovat niin kauniit tässä valossa. 
Tässä vaiheessa olin vain kevyesti höyryttänyt neuleen ja vasta kuvauksen jälkeen tein etikkahuuhtelun. Neule on nyt paljon notkeampi.
Neuloin XL-koon, mutta olisi riittänyt L. Toisaalta väljä neule on ihanan lämmin, ja siihen on mukava pujahtaa. Käytin viime viikolla joka päivä jotain näistä kaarrokeneuleistani, koska oli kylmä.
1704 pääväri
9421 alin kuvioväri vihreä 
1703 keltainen
1416 tumma vihreä

9 kommenttia:

Repolainen kirjoitti...

Oi että rakastan lämpimiä värisävyjä neuleessa - tuo kuvion hyvin esille ja on niin-niin kaunis!! Sinnikkäästi kudottu, ei sujuisi enää minulta mitenkään....
Yhden vastaavan nuorena ja rakastuneena tehnyt... Ukkokullalla se muuten yhä...

Irma kirjoitti...

Tykkään näistä väreistä ja kyllä kuviokin on kaunis:)

Puikoillanikin kirjoitti...

Tosi kauniit ja hienosti yhteensopivat värit. Kyllä sinulta vaan nopeasti tulee näitä paitoja. Minulla menisi varmaan vuosi.

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos. Monta tehnyt ja vieläkin intoa tehdä.

satunNainen Paula kirjoitti...

Upeat värit! Kaunis neule.

TeSa kirjoitti...

Kiitos Paula

Rva Kepponen kirjoitti...

Hieno neule!

enkulin käsityöt kirjoitti...

On kyllä upea ja rakastan näitä värejä.

TeSa kirjoitti...

Kiitos ❤️ värien puolesta neule ei jää kyllä käyttämättä.