tiistai 21. elokuuta 2012

Toripuisto

Tampereen Hämeenpuistossa kävi lauantaina vilinä, kun puistoon ilmestyi toinen toistaan viehättävämpiä sisustus- ja antiikkitavararoiden myyntipaikkoja.
Puiston alun peittosi Eurooppalainen ruokatori, josta levisi huumaava tuoksu pitkälle. 
Tällä käynnillä kaikki ajatukseni suorastaan vilisi tuohon sistutusmyyntiin, voihan lääh mitä herkkuja siellä olikaan tarjolla.
Näitä kaikkia kauniita katsoessani iski sellainen pieni sistustuskärpänen, joka on uinunut jossain koko kesän. 
tarttis tehrä jottai
Kesällä sitä aina kuljetaan imien itseensä kaikkia uusia ideoita, joita sitten talven pimeinä hetkinä pieninä annoksina luovutetaan kotiin päin.
Mihinkähän saisin sopimaan tuollaisen korkean kaapin? Sen täyttäminen ei olisi mikään ongelma, astioita minulta kyllä löytyisi.
Kukkasia, paljon ihania leikkokukkia, hortesioita ja tulilatvoja.
Jo pidemmän aikaa minulla on ollut suunta, että en osta yhtään enempää viherkasveja meille. Suuret huonekalut vievät paljon tilaa, kukat eivät saa talven aikana tarpeeksi valoa, joten kaikki tuollaiset leikkokukat ja ruukkukasvit tuovat vaihtelua ja vehreyttä kotiin.
Ostinhan minä jotain pientä ja ihanaa. Ihan vain täydentääkseni nukkekotiharrastukseni huonekalukeräelmää, tein kaupat "hiukan" ajan patinaa saaneesta puuliedestä.
 Antik Helénin myyntipöydällä oli houkutus, johon sorruin heti. Liedestä puuttuvat keittolevyt suunnittelin tekeväni prikoista ja maalaavani ne mustiksi.
Tällainen liesi on aika määräävässä asemassa nukkiksen keittiössä. 
Pienen tutkailun jälkeen olin tehnyt mielestäni oikein hyvät kaupat. Liesi on korjattavissa, takajalka oikaistavissa, lieden sisään saa huomaamattomasti pujoteltua punaisen ledivalon ja uunin saa täytettyä vaikka komialla kakulla.
Lopuksi vielä kuva lipastosta jonka sain lasintyöstöiltana valmistujaislahjaksi. Kiitos, tämä on ihana.

4 kommenttia:

Pionimetsän Tiina kirjoitti...

Vau mitä aarteita! Olen vähän suunnitellut myyväni oman nukketaloni, kun se seisoo tuossa vähän tyhjän panttina.

Ingi kirjoitti...

Kyllä on kauniita kuvia! Vanha puuliesikin on niin tunnelmallinen.

intsu kirjoitti...

Ei ollut sun ostokset suuren suuria nyt.Paitsi,jos sä sen ison kaapin hankit. Mulla on pikkutyttönä ollut tuon näköinen hella,sellainen vaaleansininen.

Sirkka kirjoitti...

Kauniit kuvat näytät, joita tässä katselen ja sievä on hellasi ja voin vain kuvitella kuinka sen saat muuttumaan, kun soma kakku pilkistää kera ledvalojen uunista.
Ompa mieltä virkistävää käydä vastaavanlaisissa tapahtumissa.
Lipasto on kaunsi kokonaisuus.
Onnea sinulle!<3