lauantai 21. maaliskuuta 2015

Huopatöppöset

 Tänään tehtiin pitkä ajokierros, kun aamusta aikaisin lähdimme, niin näimme päivän aikana kaikki lapsemme. 
Aamusta noukittiin kyytiin nuorimmaiselle kaveri laskettelurinteeseen Pälkäneen Sappeelle. Jäätävän kylmä ilma ei haitannut nuorten menoa laisinkaan.

Sappeelta suuntasimme Hämeenlinnan ohi vauhdilla tyttären ja vävyn luona, joidenka luona kävimme viemässä lastin tilattuja vauvan tarpeita. Sain kun sainkin edellisenä iltana valmiiksi pikkuruiset huopatöppöset. Oikeastaan tein kahdet töppöset. Työttömänä ollessani ennätin selaamaan netin mallitarjontaa ja laitoin itselleni talteen monta toteuttamiskelpoista ohjetta. Yksi näistä oli huopatöppöset, joita näin myös facen puolella tehdyn.
Ensimmäinen pari oli kahdenkin pesun jälkeen kovin suuret vastasyntyneelle, joten tein pienemmän tossuparin heti käytettäväksi. Isommat tossut teen valmiiksi kunhan, kunhan, kunhan...
Tossun varteen muokkasin Dropsin palmikkotossun varren palmikot ja keräilin vielä silmukat kertaalleen puikolle ja neuloin tossun suuhun muutaman kerroksen joustinta. 
Ompelin käsin palmikkoreunukset ja siistin huovutetun pinnan ylimääräiset nöyhtät.
 Lankoina Novitan Joki ja Ilona.

Ajomatkamme tärkein vieminen oli pinniksen päälle tehty suojus. Kissatalouden kaksi aktiivista huiskijaa ovat liikkeissään ja käänteissään tosi nopeita. 
Tyttären käydessä talvilomaviikolla kotona, teimme kaupunkiin ostosmatkaa juurikin tätä suojusta etsien. Koska sellaista ei voinut ostaa, sellainen piti itse tehdä.
Vävy haki häkkivarastosta pinniksen, joka koottiin ja näin saatiin sovittaa miähen rakentamaa katosta. Pienellä hienosäädöllä suojus oli kohdillaan ja vielä oli laitettava nostoa helpottavat kädensijat oikeille kohdille.
Ennen lähtöä pesin makkarin ikkunan, miähet lisäilivät tiivisteet ruudun alareunaan ja pinnis nostettiin omalle paikalleen.
Kissoilla ei ole varsinaisesti lupaa mennä nukkumatiloihin, mutta nyt on varmistettu vauvan rauhaisa nukkumapaikka.
Koska en millään malta olla poikkeamatta vauvanvaateosastoilla, kuten loppuunmyynneissä, niin teen sen kuuluisan aasinsillan ja esittelen töppösparin luonnikkaasti ostovaatteiden kera. Vaikka en luvannut ostaa yhtään ostovaatetta. Nainen!
Päivän pikakierros oli samaa reittiä takaisin Hämeenlinnan ohi Pälkäneelle, jossa kaksi nuorta miästä odotti 10 laskettelutunnin päätteeksi pirteinä noutajiaan.
Sopivasti kotimatkalle jäi vielä humun, eli vanhemman pojan perhe, jossa kävimme hakemassa nuorimman tavarat viikon majoituksen päätteeksi.
Se olkoon lähipäivän jatkot.

6 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Hienot töppöset. Mukavia hankintojakin olet tehnyt. Kätevä tuo sängynsuojus. ;D

seijap kirjoitti...

Suloiset töppöset. Mielessä olikin, että olisi kiva nähdä tuo miähen tekemä sängyn suojus...
Kyllä sulla on taitava miäs.

Päivikki kirjoitti...

Oijoi, mitä neuleita!! Edellisessä postauksessa ihailin kaunista peittoa, ja täällä on mitä suloisimmat pikku töppöset.

marja-terttu kirjoitti...

Ihanat töppöset.
Mukavaa alkavaa viikkoa ♪♪☺

Irma kirjoitti...

Hienosti suunniteltu reissu, monenlaista ohjelmaa samalla ajolla:)
Kiva masu kuvassa, onnea tuleville vanhemmille.
Tossut on kyllä kivat ja muut ostokset myös.

TeSa kirjoitti...

Suuri kiitos teille kaikille.