sunnuntai 5. elokuuta 2018

Popeda. Ratina. Rakkaus.40.v.

Kahdeksan kuukautta sitten ostetut liput käytettiin eilen Ratinan portilla, kun astelimme yhdessä miähen kanssa Popedan keikalle. Miähelle Ratina avautui ensimmäisen kerran, minä muistan käyneeni lapsena isäni kanssa katsomassa kerran potkupalloa. 
Lueskelin Ratinan stadionin wikipediahistoriaa. Hiekkaharjusta urheilu- ja kulttuurikeskukseksi on ollut pitkä matka. Nyttemmin tapahtuman keskiössä on monta uutta liikettä, kun kylkeen rakennettu Ratinan kauppakeskus ja läheiset asuinrakennukset ovat muuttaneet kaupunkinäkymää oleellisesti.
Lunastimme omat istuinpaikkamme hyvissä ajoin alkuillasta. Seurasimme kentän ja katsomon täyttymistä illan hämärtyessä. Pilviverho sakeni illan myötä, mutta ennen loppuhuipennusta, ilotulitusta, emme saaneet kuin muutaman pisaran vettä.
Kahden ja puolen tunnin keikka oli täynnä tarmoa, vauhtia ja viihdettä. Paten vankka kokemus, yleisön mukaanottaminen ja kaikkien esiintyjien huomioiminen huomattiin. 
Keikka alkoi Maamme-laululla, jolloin katsomossa noustiin ylös ja jokainen osallistui omalla panoksellaan esitykseen. Popeda-karaokessa pääsi laulamaan Pepposen ja kaiken taitavat lauloivat kaiken.
28 000 osallistujan läsnäolo teki ainakin minuun suuren vaikutuksen, niin bändiinkin. Olisin halunnut kuulla Frenckellin kellojen soiton, kun koko lauantain kellot soittivat Popedan Pitkä kuuma kesä-kappaletta tunnin välein. Tämä kokemus jäi vain lehtijutun varaan, kun kiirehdimme kulttuuritapahtumasta toiseen päivän aikana.
Popeda kuuluu tamperelaiseen identiteettiin, kuten Juice ja Eput. Pitkän linjan tekijä, jossa vain Pate on alkuperäiskokoonpanosta.
Rokkikukko, joka antoi tilaa lavalla kaikille. Pitkät musiikkisoolot saivat ihon sianlihalle ja kääriytymään tiukemmin farkkutakin sisään. 
Omalta kohdaltamme järjestelyt sujuivat mallikkaasti. Pääsimme turvatarkastuksen lävitse nopeasti. Kenttä tyhjeni pimeään Tampereen iltaan heti klo 23.00 ilotulituksen jälkeen. Pääsimme kaupungista ulos puolessa tunnissa, ottaen huomioon kaiken tietöiden aiheuttaman kaaoksen.

Kiitos ja kumarrus, onnea 40 v. Nähdään seuraavilla keikoilla.

6 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Ooo-OO! Taatusti hieno ja mieleenjäävä kokemus.

Sartsa kirjoitti...

Varmaan hieno kokemus.Eput ja Popeda on ollu aina minunkin suosikkeja. Juice on jääny ehkä vähän vähemmälle.

Saija kirjoitti...

Popeda on hyvä, tosi hyvä!!

TeSa kirjoitti...

Hyäräillen hymyilty alkuviikko!

liisan kotona kirjoitti...

Olisipa kiva olla ollut tuolla :) Olen joskus ollutkin Popedan konsertissa, mutta siitä on jo aikaa,

TeSa kirjoitti...

Tapahtuma oli onnistunut ja tunnelma hyvä.