torstai 30. elokuuta 2018

Rätei keittiöön

 Sainhan elokuulle jonkinlainen langankulutuksen, kun neljä tiskirättiä valmistui. Viimeiset langanpäät tuli pääteltyä jonkin aikaa sitten, mutta kuviin tämä nelikko ehti vasta nyt.
Tein lopuista peittolangoista rättejä. Loin 65 silmukkaa, neuloin ainaoikein reunoihin, muutoin helmineuletta. Mukavan pieniä matkakässyjä, kun autoilimme kesällä. Nämä ovat myös mukavia pieniä tuliaisia, kunhan ensinnä pesen ne käyttöä varten.
 Kävimme ruåttalaisessa pari viikkoa sitten katsastamassa meille uutta keittiötä. Kyllä oli messevä olo, kun myyjä otti meidän asiamme huolella haltuun ja saimme mukaamme muutaman eri vaihtoehdon, josta voimme jatkaa kahden suunnittelua. Tosin sitä aikaa suunnitteluun ei ole liiemmälti ollut, että ei me ihan näillä näppäimillä olla repimässä vanhaa köökkiä pihalle ja tuomassa uutta sisälle.
Keittiön asentajakin olisi valmiina, mutta nyt pitää olla maltillinen ja tehdä lisää laskelmia ja mittailla tarvittavat elementit kohdilleen.
Kaapinovien väritystä ei tarvinne miettiä liikaa, haluamme vaaleat pinnat. Lattiamateriaalien eri vaihtoehtoihin ja mahdollisuuksiin pitää varata aikaa, kun vanha lattiapinnoite on niin pinttynyt ja kulahtanut, etten halua uutta kaapistoa asennettavan sen päälle. Tuskin nämä uudet mitoituksetkaan ovat samoja, eli kaapien alta pilkottava kulumisjälki saa jo nyt puistatuksen aikaan.
Kaapistonovien malleissa oli muutama meitä miellyttävä vaihtoehto. Valintaan vaikuttavia tekijöitä on välitilan materiaali. Teenkö itse jotain, vain vaan leivinuunin päälle. 
Suunnittelu on kivaa ja aikaaviepää.

4 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Suunnittelu on tosiaan ihan kivaa, jos joku toteuttaa! Remppamiesten ruokkiminenkin on rankkaa. :)
Teillä on jatkuva remppavietti.
Miä tein kerran monta tiskirättiä vanhoista puuvillalankojen jämistä. En sitte pessy niitä ja selvis, että yks punanen väri päästikin väriä aina kun se kastui. Olin antanu sellasen lahjaksikin.

TeSa kirjoitti...

Tässä vaiheessa panostetaan enemmän suunnitteluun, kun toteutus ontuu. Syksy tuo tullessaan uudet kuviot ja erilaiset kiireet.
Nämä jämät luulen, ettei liiemmin värjää.

Saija kirjoitti...

Huh, keittiöremontti. Ihanaa on uusi keittiö mutta remonttivaihe niin stressaavaa...

TeSa kirjoitti...

Remppa on melkoista puurtamista, ajankohta harkitaan tarkoin.