maanantai 24. syyskuuta 2018

Kurssit

Syksyn varma merkki on erilaisten harraste- ja vapaa-ajan kurssien alkaminen. Työviikkoani rytmittää kaksi iltavuoroa, jolloin lasikurssilaiset suunnittelevat ja toteuttavat itselleen mieluisan lasityön.
Toiset ennättävät tekemään syksyn aikana useamman erilaisen, hyödyntäen useampaa eri tekniikkaa, mutta lähinnä kursseilla tehdään tiffany-, sulatus- ja lyijylasitöitä. Mosaiikkitöihin suunnittelin erillisen kurssin, mutta se ei nyt toteutunut.
Auto pakataan aina kurssia edeltävänä iltana, jolloin pääsemme siirtymään suoraan iltatyöpaikkaani käymättä välillä kotona.
Saatan ottaa matkalla pienet torkut, että olen skarppina töissä. Työpäivät venyvät pitkiksi, mutta mukava ja antoisa työ korvaa oman harrasteen puuttumisen.
 Aloittelin kesällä uutta mosaiikkityötä, juurikin tarjoamani mosaiikkikurssin ideaksi. Hitaasti työ etenee, mutta sain työhuoneeni jälleen kerran kaaoksen valtaan, kun innostuin niin työhöni suunnittelemista väreistä, että olihan ne kaikki silppukipot kaivettava esiin ja nähtävä mahdollisuudet. Valmiina tästä tulee entistä ehompi pöytä.
 Pöydän runko ja lasi ovat Ikean tuotantoa. Puutarhapöytä oli viime talvena tarjolla paikallisella roskalavalla, josta pongasin sen. Ilta-ajolla töiden jälkeen noudettu pöytä oli kaikin puolin siisti. Innoissani löydöstä siirsin tämän ajatuksen voimalla valmiina huvimajaan, jossa sille olisi hyvä paikka.
 Milloinkaan en päätä valmistumisen ajankohtaa. Jokaisella työllä on oma aikansa ja sille pitää antaa sen vaatima aika.
Kuten työhuoneessa alkaneella siivouksellakin. Tämä taas liittyy pirtillä tapahtuvaan jatkuvaan remppaamiseen ja muutokseen, joka välillisesti vaikuttaa myös piharakennukseenkin.
Minä laitoin vuorostani roskalavalle tarjolle kaappeja, kuntopyörän ja korkean vaatenaulakon. Se mitä en saa kaupiteltua kotoa haettavaksi, viedään asiallisesti lajitteluun.
Ankkamaista menoa kolmelta vuosikymmeneltä siirrettiin toisaalle työhuoneessa, että saan lasityötarpeeni järjestettyä lähemmäksi työpistettäni.
Tyhjentynyt hylly on uusi mahdollisuus! Mukavaa uutta viikkoa sinulle,

8 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Voi mikä määrä Akuja! Näyttää ihanalta sinun mosaiikkityösi. Minähän rakasta mosaiikkijuttuja. Ihmettelen vaan,kuinka sinulla on nyt siinä sinistä:)

TeSa kirjoitti...

Mallityö 😁

Sartsa kirjoitti...

Mahtava määrä ankkamaisuutta!
Mosaiikkityöt kuulostaa jotenkin hankalilta. Olen ostanu jotain vermeitä meillekin, mut en sit ikinä oo saanu tehtyä niistä mitään.

TeSa kirjoitti...

Mosaiikkia voi tehdä useammalla eri tavalla ja käyttää eri materiaaleja.
Vaikeinta on päättää tyyli ja väri.

Elisa kirjoitti...

Mosaiikki työt on minusta aina olleet kauniita :) Kovasti tässä on miettnyt josko itsekkin alottais niitä ensi kesänä tekemään, tosin pitää vielä lukea aiheesta tehdä, jotta varmasti osaan! Kiva blogi sinulla!

TeSa kirjoitti...

Kiitos Elisa B. Mosaiikkitöihin löytyy ohjeita, kursseja ja materiaalia helposti. Innostavaa kokeilua ja onnistumisen iloa!

Liisa kirjoitti...

Mosaiikki työt ,taitaa viedä tytön kuin tytönkin mennessään:)
Olet moni taitaja/lahjakas,ihailen suuresti sinua!!
Työn iloa!!

TeSa kirjoitti...

Voi kiitos Liisa 😊
Mosaiikinmaailma on lumoava.