sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Myrskyn jälkeen

 Viikonlopuksi luvattu Mauri myrsky ei tehnyt ainakaan meillä mitään tuhoa. Puista lennelleet oksat ja lehdet tanssahtelivat kovassa tuulessa pitkin pihaa, mutta niinhän ne syksyllä muutoinkin lentelevät.
Vältyimme myös vesisateilta, kun rankimman sateen ajan olimme Tampereen Teatterissa katsoamassa maailmalta tuttua Catsia. Näin pääsimme aloittamaan tämän syksyn kulttuuririennot.
Johan oli esitys! Musiikki, laulut, tanssi, koreografia, puvut ja lavastus. Ah, mitä herkkua. Ja se ROTTA!
Ei turhaan kehuttu. Ruokapaikassamme huomasimme ensi syksylle tulevan jälleen jotain mahtipontista, Walt Disneyn Notre Damen kellonsoittaja, jonne jo ilmoitin haluavani päästä.
 Sunnuntain olen huilannut, tai tehnyt pirtillä kaikkea keskeneräistä ja valmistellut alkavaan viikkoon kuuluvia asioita. Pieni huushollaaminen kuuluu jokaiseen aamuun, mutta yhtenä päivänä viikossa pitää saada laittaa asioita kunnolla järjestykseen, eikä vain pinnasta raapaista.
Keräsin aamusta petivaatteet pyykkiin, mutta en sitten vienytkään pestyjä ulos kuivumaan, kun vesisade härnäsi koko päivän.
 Valmis pyykki kuivuu kyllä sisälläkin, vaikka ulkona paistaa aurinko. Lämmin, kaunis sunnuntai houkutteli puuhailemaan myös pihalle.
 Kasvarin suojissa kesäkukkien loisto jatkuu. Niin vähäisellä hoidolla näin syksyllä pärjäävät kesäkukkijat ilahduttavat ohikulkeissa.
 Kaikkia istutuksia en aio yrittää säilyttää, mutta osa kannetaan kellariin. Kellarissa olisi tilaa säilytykseen, mutta keväällä en saa näitä sopimaan mihinkään, kun tarvisi tuoda valoon. Kasvarilla taas ei riitä lämpö.
 Hopeaputous saavuttaa lattian. Pitkän huiskeat latvat ovat saaneet kasvaa valtoimenaan koko kesän. Pitkään jatkunut lämmin syksy on mahdollistanut monen kesäkukkijan ilakoinnin. Yksi istutusruukku on vielä ihan freesinä takapihan terassilaudotuksessa.
 Tämä pelakka-asetelma vaatii karsimisen, kukkineet pois ja leikkaus. Suuri istutusruukku on tyhjänäkin melko painava, saati multaa täynnä. Jos en ala ahnehtimaan, niin tämä ainoastaan siirretään työhuoneelle.
Suuret verenpisara-astiat kellariin.
Kiitos kaikille edellisen tekstin kommenteistanne. Ilahduttavan moni jätti viestin.
 Poistin ruukuista suuret pallokrysanteemit, jotka varsin nopeasti alkoivat menettämään parhaan kukintonsa. Ostin tilalle pari syklaamia, murattia, koristekaalia ja valkoisia kurpitsoita.
Tuskin näilläkään vielä talveen ylletään.
 Pieni polkupyörä pääsi ulkoilemaan, pyyhkäisin vain pölyt pinnasta.
 Pallovalo ajastettiin pimeyttä torjumaan ja turvaa portaisiin tuomaan.
 Asettelin pienet kärpässienet kultasypressin juurelle tuomaan pilkettä istutusryhmään.
 

3 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Rottaherkkua :)
Oli varmaan ihan hieno kokemus. Te teette usein näitä kulttuuriretkiä.
PIhalla kukkii vielä hyvin. Minulla alkaneet tomaatitkin kypsyä... :)

Sarin kotona kirjoitti...

Kauniita syysistutuksia!
Hyvää uutta viikkoa!

TeSa kirjoitti...

Arjen ihanuuksia päästä teatteriin.