lauantai 13. huhtikuuta 2019

Värejä

Sitä ollaan niin aallonharjalla, kun kotimme väri, vaaleanpunainen, on trendisävy. No sitä en kyllä tiennyt, kun remppaa aloitettiin viime keväänä, mutta olen ollut erittäin tyytyväinen valintaan.
Jälleen olemme rempan reunalla. Sovimme jo viimeisten listoitusten jälkeen viime syksynä, että ei jatketa ennen kuin iltatyöni loppuvat. Tarkoituksena on saattaa pintaremppa loppuun kahden huoneen osalta.
Keittiöremppaan ei vielä rahoitus riitä, mutta kyllä sekin tulee vielä ajankohtaiseksi jossain vaiheessa. 
Olen selannut tapettimalleja. Miettinyt värejä ja huoneiden käyttötarkoitusta. Miten saadaan sopimaan vuodesohva yhteen huoneeseen ja myydäänkö jotain pois? Voisin hyvin luopua joistakin lipastoista, en kuitenkaan tilan alkuperäisistä, vaan näistä mitkä ovat tulleet viime aikoina.
Tannoin myin apteekkarinlipastot, kun tuli hetken mielenhärö, että ne on just nyt saatava pois! En ole ainakaan vielä katunut päätöstäni. En juurikaan tee hätäisiä päätöksiä, mutta onhan tässä taloudessa niin mahtipontisia kalusteita, että en saa yksinään mitään siirrettyä. No, muutaman pikkulipaston ja matka-arkun saa siirrettyä, joiden alle on lisätty pyörät. Mutta ei se paljon auta, kun en saa niitä sopimaan mihinkään ilman apuja.
Kevään pastelliset sävyt saavat näkyä kodissa. Ihastuin Pentikin viime vuoden malliston munankuorikippoihin, joita ostin kolmessa eri sävyssä. Hinta hiukan ahisti, mutta ei mun käsi vapissut kassatoiminnon aikana laisinkaan. Kukkiva orkidea on Stockan Hullutteluista.
Vaaleanpunainen, kuten viherkasvitkin ilahduttavat.
Toin keväisen linnunpönden työhuoneelta, kun muistin, että minullahan on tällainenkin. Mosaiikkityö oli mukanani eilen kevään viimeisellä kurssilla inspiroimassa syksyn suunnitelmia. Lasista on moneksi ja pinnat voi peittää niin pienillä, kuin suuremmillakin paloilla. 
Itse pidän enemmän siroista kuviopinnoista, joissa värien sävyt tuovat eloa.
Pip-astiaston kaunis kulho on joululahja ja ilahduttaa niin väreiltään, kuin monipuolisuudellaan. Kulhon sisälläkin jatkuu kaunis kuviointi. Lisäsin kulhoon muutaman kukinnon ja lasiset, värikkäät pääsiäismunat.
Lähestyvä pääsiäinen näkyy monin pienin jutuin kodissamme. Olen lisäillyt esineitä pitkin poikin kotia. Juhannuksenakin kerään vielä pupusia piiloistaan...
Jos vaaleanpunainen on trendiväri, on sitä rottinkipunoksetkin. Talviset lampaantaljat siirrettiin varastoon ja vaihdoin hempeät päälliset istuinmukavuutta tuomaan.
Pidän Vallilan kevään uusista kuoseista, joista valitsin kaitaliinan pirtin pöydälle. Uudet tyynynpäälliset odottavat vielä silitystä.
Keittiön pöydän koristelin viime keväänä tuunaamillani kynttilänjaloilla. Paloturvallisesti tuikkukippo eristeenä kynttilän ja jalan välissä.
Keväälläkin tulee poltettua paljon kynttilöitä. Pieni valontuoja ilahduttaa.
Kukkivat ja vihertävät kasvit lisääntyvät joka viikko. Kukkakaupat, ruokakaupat, annetaan, lahjoitetaan, kirpparit. Kaikki pitää tsekata =)
Tein viherkasveista asetelman mosaiikkitarjottimelle. Eipä siitä paljon näy pinta, mutta tarjotin on helppo nakata yhdellä otoksella pois pöydästä, jos tilaa tarvitaan kerralla enemmän.
Pörhötintti
Suloinen santtu ja lankaköynnös

Eteisen penkkiä piristin uusilla istuinpäällisillä. Jouluksi tekemäni tyyny on vieläkin käytössä. Uusi päällinen on tavallaan valmis, mutta odottaa viimeistelyä.
Sisääntulon dramatiikkaa, kukkia mustalla pohjalla. Kun kodin pinnat hohtavat vaaleina, on kiva lisätä värejä. Värien ja materiaalien yhteensovittaminen on kivaa. 
P.s, eteisen seinä on saamassa uuden värin! Jos jokin ei miellytä, sen voi aina vaihtaa.
Aurinkoa
ja illan hämyä
 

5 kommenttia:

tellupa kirjoitti...

Ompa siellä niin kaunista. Ihania hankintoja ja kauniita kankaita.

Onneli Winter kirjoitti...

Pääsiäinen on teille jo saapunut :) Hauska tuo pörhötintti!!

TeSa kirjoitti...

Kaunis kiitos!

Liisan kotona kirjoitti...

Minä vain ihailin ja huokailin, niin ihana postaus oli kaikkea kaunista.

TeSa kirjoitti...

Kiitos Liisa.