maanantai 30. syyskuuta 2019

Makkarin nurkat

Makkarin ompelikonekaappi on täyttynyt, mutta ovessa ei ole vieläkään laseja. Etsinnässä on tarpeeksi vanhaa listaa, jonka etsimistäkään ei ole vielä aloitettu. Lasien valintaa on mietitty, tarpeeksi vanhaa, ei mitään itsetehtyä.
Keskeneräistä tai ei, kuvasin makkarin nurkat, paitsi työpöydän, johon on kerääntynyt taas vaikka ja mitä.
Työhuoneessahan on vielä melkoinen kokoelma ihan kaikenlaista käsityötarvetta, jonka sisällepääsyä aion vastustaa edelleen. Ompelikonekaappiin asettelin vain mieluisimmat ja ne mitä eniten käytän ja tarvitsen.
Määräävänä mittana niin syvyyden, kuin hyllyvälien kohdalla oli monta asiaa. Ei ollut ihan sama miten hyllyt asetellaan, vaan mikä on minulle sopiva korkeus ja materiasiirron järkevyys. Kun ovi on kiinni, sen ikkunoista on kiva katsoa keveyttä. Liian täyteen ahdettu hylly oli valmiiksi kauhukuva, joten ensimmäiseksi sijoitettiin alin hylly nappilaatikoita varten ja sitten hylly ompelikonetta varten.
Ai mistä sana ompelikone? Kun etsin itselleni Tori.fi uutta ompelukonetta, oli jonkun koneilmoituksen kohdalla kirjoitusvirhe. Miäs rakensi siten minulle ihan oman ompelikonekaapin =)
Vanha lady, kunnon jykevä Husqvarna. Olen katsellut tänä syksynä muutaman jakson Strömsötä ja siinä Lee ompelee samanlaisella koneella, kuin omani. Olen ihan ihastunut tähän. Sen muotoon ja erityisesti väriin.
Huomaa pieni valaisin. Pidän pienistä yksityiskohdista, joilla saa hymyn huulille. Esineellä ei täydy olla mitää tiettyä käyttöä, mutta sillä voi korostaa tai sen voi helposti siirtää ihan toiseen käyttöön. Tämän ostin Tigeristä.
Ylin hylly on tehty tietoisesti muita hyllyjä kapeammaksi syystä, että kaapin yläreunassa on valolista, josta pääsee valo kulkemaan esteettömästi ompelikoneelle.
Tälle hyllylle keräsin joitain minua ilahduttavia esineitä, kuten tämän pienen nuken, purkkeja, leimasimia ja maalaamani pienen posliiniastiaston.
Nappeja ei voi koskaan olla liikaa! Sain taannoin kahdelta ystävältäni heidän jemmansa, kun muuttivat kirkonkylään. Pienet napit lajittelin lasipurkkeihin, isommat väreittäin omiin rasioihinsa.
Pitsinauhat ovat myös ystävieni jemmoista. Huomaa lankarullatelineessä valokuva. Siinä on vanhin lapsistamme, humu. Asettelin telineeseen vain mustat, valkoiset ja harmaat ompelulangat. Loput väreittäin toisen koneen läheisyydessä. Lankateline oli käytössäni jo edellisen työpöydän luona.
Laama puikkomittari on muisto keväiseltä pärräreissulta Teijon Masuunissa.
Kaapin alimmat hyllyt täyttyivät lähinnä kortteilusta. Kun kaapinovi on kiinni, ei sisältö näy. Erilaiset pelti-, muovi- ja pahvirasiat täyttävät hyllyvälit.
Saumurille ja Big Shotille mitattuun hyllyväliin pitää käden mahtua hyvin väljästi, että saan otettua koneet helposti käyttööni. Jos jossain vaiheessa ehdin askartelemaan, käytäntö sanelee tuleeko hyllyjen täyttöön muutos. 
Ovilasien lisäksi ovesta puuttuu vielä lukkokin. Jospa tämä joskus täydentyy.
Tein loppukesästä hieman kukkasiirtoja huoneesta toiseen. Makkarinpuolelle lisäsin muutaman ruukun, vein runsaammat amppelit pirtin puolelle ja pienemmät tilalle.
 

8 kommenttia:

tellupa kirjoitti...

Kiva ku laitoit kuvan kaapista nyt kun on sisukset täytetty :) Ihana on muutenkin tuo teidän makkari ja tuo metallisänky.

TeSa kirjoitti...

Kiitos Tellupa. Pidän tästä uudesta tummasta seinästä, kun valkoiset pinnat tasapainottaa.

Sartsa kirjoitti...

Aluksi on helppo järjestellä tavarat harkitusti. Aika näyttää oliko hyvä järjestys.
Yläkuvasta tihrustin, että kuka siellä seisoo. Olikin vähän rauhallisempi kaveri :)
Onko isännyyden jalka jo kunnossa?

Intsu kirjoitti...

Tuo sun kaappis on aivan ihana. Houkuttelee usein katselemaan ja ehkä ottamaankin jotain. Hieno on ompelikoneesikin:)

Liisa kirjoitti...

Erittäin hyvä järjestys ompelukaapissa.
kaikki tiptop!!:)
Kaunis tuo sinun husku:))
mInulla kans silmään römsään .Leen ompelukone on napsahtanut..sillä hyvällä silmällä:))
Ihana tuo viimeinen kuva,kaunia,:)hiukan romanttinen;)
Ihanaa alkavaa lokakuuta,Sinulle TeSa!! :))

TeSa kirjoitti...

Alin kuva, torso, vahtii untani. Enää en pelästy sen läsnäoloa, olemme jo sinut =)
Mutta joo, kiitos teille. Kaappi on siisti, pysyköönkin sellaisenaan.
Ja miähen kinttu, on se. Ihan ok. Tai miten se joskus mulle sano, on noita kilometrejä jo takana!!!

Saija kirjoitti...

Tuo kaappi on ihan mahdottoman ihana ja täytettynä vielä ihanampi!

TeSa kirjoitti...

Kiitos Saija. Käytännöllisyys ja kauneus, tarpeeksi krouvi ja mitoiltaan passeli.