lauantai 16. marraskuuta 2019

Harmaat parit

Tehotyttöjen lapasissa on harmaan päivän sävy. Ja tänäänhän se on, vuoden harmain päivä.
Syksyn aikana olen neulonut jokaiselle kahdet lapaset, jos olen laskenut oikein. Miljalle meni yhdet liian pienillä peukuilla. Ne saikin sitten Vanessa.
Vaikka tytöillä on pieni ikäero, on käden koossa aika suuri kasvuero. Mikään ei ole ikävämpää, kuin liian "jotain" lapaset. 
Olen neulonut töissä ruokatauoilla useammat sukatkin, mutta vielä on yksi pari tekemättä, jota en saanut tyttöjen mukaan isänpäivän käynnillä.
Isänpäivää vietettiin viikko sitten ja kaikki olivat koolla. On aina kiva tavata kerralla kaikki, kun jokaisella arki on kiireistä ja aikataulutettua. Olen suunnattoman kiitollinen, että jokainen käy omasta tahdostaan ja kaikilla on hyvät välit keskenään. Tehotyttöjen leikit alkavat heti, ei ujostelua, eikä kiukuttelua. 
Ihanat pienet hupsut!
Tarjoilu oli helppoa ja nopeaa, muusia, lihapullia ja salaattia. Jälkkärinä jäätelöä. 10 henkilön tarjoilussa on otettava huomioon erilaiset tarpeet ja rajoitteet. Yksi ei syö keitettyä perunaa rauhan aikana =), kaksi ei syö kalaa. Yhden salaatissa ei saa olla suolakurkkua, toisella pitää olla gluteeniton ruokavalio. Suurin osa tarvitsee laktoosittoman vaihtoehdon ja, ja...
Kahvitarjottavien makean Omar-kakun valmisti miniä. Sunnuntai olikin ihanaa yhdessäoloa ja kantoapua. Pojat jelppasivat rempan alta painavien huonekalujen siirrossa. Kämppä on taas kaaoksen vallassa! Samalla saimme juhlistaa vanhemman pojan syntymäpäivää, joka oli heti seuraavana päivänä.

8 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Nykyajan tarjoiluissa on haasteensa kun monilla on erilaisia "rajotteita". Silloin kannattaa mennä simppelimmän mukaan kuten sinäkin ja hyviä ruokia nuo valmistamasi ovat, maistuvat varmasti kaikille:)

Liisa kirjoitti...

tuo on totta ,kun monenlaisa allergiaa/makutottumuksia,
Ruuan laitto on konstikkaanpaa:)
voi noita ihana "tehotyttöjä"
Olette ihania isovanhempia;)
Herkullinen juustokakku....nam:)
Oikein ihanaa marraskuun jatkoa....

Sartsa kirjoitti...

Tytöt on kasvaneet! Näyttävät kaikki jo neideiltä :)
Teillä on aina hommaa kun kantajat saapuvat ;D

Intsu kirjoitti...

Lapasia tosiaankin nyt tarvitaan. Ooh,teillä on aina sitä remppaa.

*VEKKI* kirjoitti...

Nämä harmaat on niin ihania ja tuo minullekin mieleen mummulan. Ihanat lapsenlapset joille varmasti myös muistot jää mieleen.

TeSa kirjoitti...

Hei kiitos kaikille. Lapsityövoimaa ei voita mikään! Tyttö teki minulle uudet kynnet, kun pojat auttoivat isäänsä.

Saija kirjoitti...

Meillä on myös nuo allergia asiat tuttuja ja lisäksi osa porukasta on muuten ronkeleita. Siinä saakin olla taitava, että saa kaikille yhteisen ruuan, yleensä ei onnistu...

TeSa kirjoitti...

Ei onnistu, ei. Osa tuo omat muonat tulleessaan, lämmitellään ja ajan salliessa, panostetaan.