lauantai 5. helmikuuta 2022

Ihana talvi!

Niin on puhtaan valkoista, että häikäsöö! Uutta lunta on taas tullut ja miäs lykkii innoissaan traktorillaan penkkaa korkeammalle. Aika höttöä, puuterimaista lumipeitettä, eli en taida vieläkään innostua kelkkailusta. Kyntäisin vain syvässä hangessa. Suuret lumipallot, ei kun hortesiapallot ilahduttaa kukkapenkissä. Nyt on kasvimaat saaneet hyvän suojan. 
Olen ikkunakyylääjä. Ohimenevät autoilijat menköön, mutta lintulaudan vierailijat pitää kurkkia. 
Tikat, tilhet, tintit ja varpuset on jokapäiväisiä vierailijoita. Talipötköt kelpaavat ja niitä on tarjolla. Samoin pähkinät ja siemenet tekevät kauppansa. Meillä on kahtaalla helposti täytettävät ruokintalaitteet.
Vaikka on satanut, on myös ollut kauniita aurinkoisia päiviä. Arskat pitää muistaa laittaa lähtövalmiiksi, ei ottais niin päähän tämä kirkkaus.
Tein päiväseltään käynnin sairaalassa pienessä toimenpiteessä, joka oli jatkoa viime syksyn käynnille. Loppuviikon sairasloma on ollut tarpeen, kun lääkäri tiedusteli työnkuvaani. Olen pärjännyt särkylääkkeillä ja varovaisuudella, ja jatkot mietitään seuraavan puolen vuoden aikana. 
Sairasloman aikana olen miettinyt ensi syksyn kurssitarjontaa, joita pitää alkaa jo suunnittelemaan. Viikolla päästiin aloittamaan jo yksi kurssi, taiteen perusopetus tiistai-iltaisin. Myöhemmin keväällä alkaa keskiviikkoillassa toinen samanlainen kurssi, jossa opetan myös lasinsulatuksen. Nämä on eri vuosikurssien kurssit, joista toinen on jouduttu siirtämään koronan vuoksi.
Ensi viikolla alkaa maanantai-illan pitkä kurssi, johon teimme jo materiaalien keräilyä. Kiva päästä lopultakin aloittamaan.
Kuulin jo talitintin viserryksen, vaikka olen ihan olympiakisojen huumassa! 9.pv alkaa miesten kiakko, naisten pelit on jo alkanut. 

7 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Kevät tekee tuloaan ja linnut visertävät. Tänään tuli meille taas aivan hirrveästi lunta. Paranemisia sinulle.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanaa että kevät on tulossa. Aurinko lämmittää kohta.

Meilläkin satoi lunta 15 cm. Kotikatuamme ei ole vielä aurattu, joten ei päästy kylille tänään.
Mukavaa viikonloppua sinulle

Saija kirjoitti...

Toipumista sinne! Täällä keskustassa lumi aiheuttaa haittaa paljon. Muutenkin parkkipaikat ovat kortilla, niin lumikaaos ei auta.

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos!
Lumenajajilla riittää työsarkaa.

Irma kirjoitti...

Ihana talvi, niin minustakin:) Toisinaan on kyllä aika rämpiminen koiran kanssa lenkillä kun katukäytäviä ei ole aina aurattu kun lähdemme liikkeelle. Meiltä pääsee helpoosti metsäänkin mutta sinne on nyt tehty ladut hiihtäjille niin sinne ei viitsi lähteä sotkemaan.
Toipumista!

Sartsa kirjoitti...

Paranemisia!
Täällä vetäisi nyt plussan puolelle ja lunta puskee edelleen. Näinköhän Suomi hautautuu lumen alle?

TeSa kirjoitti...

Harmi, kun lumikuorma pukkaa haitaksi asti.