perjantai 25. helmikuuta 2022

Tyttöjen kevät

 Useamman viikon aikana tuskailin, kun ei päästy käymään tyttären perheen luona jatkuvien altistumisten vuoksi. Lopulta he saivat itse taudin ihan jostain muualta ja niin me taas odotimme, että olisi terveellistä kyläillä. On tämä erikoista aikaa! Töistä on jatkuvasti sairaana n.25 %, eikä loppua näy. 

Viime sunnuntaina lähdimme liikkeelle heti Suomen voitettua miesten kiakosta olympiakultaa! Olihan peli. Harvoin tulee herättyä urheilun vuoksi, mutta nyt ei haluttu katsoa tallennettakaan. Tytär päivitti omassa instassaan, 15.5.2011 nimipäivänä kiakosta kultaa, 20.02.2022 syntymäpäivänä olympiakultaa. Kaikki se omii juhlapäiviinsä 😊

Oli kiva ilma ajella onnittelemaan tytärtä, sekä katsomaan muita kuinka kevät on lähtenyt käyntiin.

Tytöt eivät tienneet tulostamme, mutta kun kuulivat meidän laulavan onnittelun sulosäkeitä tyttärelle, niin johan alkoi yläkerran rappusista rapina. Ihan ei päästy loppusäkeisiin, kun nuorimmainen nyki takkini helmaa. Mullakin oli synttärit!

No, siksi me oikeastaan olimme lähteneet liikkeelle. Mitäs me, vaarin kanssa laulaa luikautimme uudestaan onnittelusäkeet ja piti kysyä vanhemmalta sisarelta, että laulammeko jo valmiiksi hänelle myös.
Vanessa täytti jo viisi. Voi mahdoton, kuinka ihana olikaan päästä halaamaan ja saada kuulla mitä kaikkea kivaa heidän arkeensa mahtuu. 
Tytöt tarinoivat reippaasti, eivätkä ujostele. Viikon verran ovat olleet karanteenissa, kun kaikki vuorollaan sairastuivat. Aika on ehkä käynyt vähän pitkäksi, mutta kun on jo vähän paremmassa kunnossa, niin leikit käynnistyy heti.
Lahjapussien mukana veimme lisää askartelumateriaalia. Mummi vähän innostui taas. Olin penkonut kaapeista lisukkeeksi tyttäreltä jääneitä materiaaleja, joista tytöt voivat tehdä jotain. Jaoin kaiken kolmeen pussiin, sai Miljakin omansa.
Seuraavaksi Venla viettää oman juhlapäivänsä, kun kaikki tytöt ovat keväällä syntyneet. Ensi syksynä on vuorossa ensimmäinen luokka ja voi, kuinka haluaisin olla mukana tässäkin hetkessä.
Vekkulit 💓
Kun tästä kevät etenee ja loputkin rajoitukset puretaan, haemme kaikki tytöt viikonlopuksi luoksemme. 
Vahvasti taustajoukoissa mukana, miäs ja vävy.
Kyläilykäynnillä otin mukaani toisen tytön balettitossun, josta kuminauhapirulainen oli karannut kujanteen sisään. Yritin ensin pelkällä virkkuukoukulla kesyttää, mutta koukku ei napannut nauhan päähän toivotulla tavalla, joten jouduin purkamaan kujannetta. 
Tein korjauksen mahdollisimman pienin vaurioin ja sain, kun sainkin kuminauhan takaisin omasta kolostaan niin, ettei täytynyt purkaa etukeskikohdan liitosta. 
Olihan taas vääntöä saada pieni tossu koneen paininjalan alle. Nauha piti ommella yhdellä kertaa niin, ettei kuminauha jäänyt tikin alle. 
Taisin tehdä yhden tytön onnelliseksi tällä korjauksella, 


4 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Tuntuu,että teillä aina juhlitaan synttäreitä! Onnea asianosaisille. Onkohan teillä itse kullakin ainakin 3-4 synttärit vuodessa!!

TeSa kirjoitti...

Aina on hyvä syy juhlia ❤

Saija kirjoitti...

Sama tuli mieleen kuin edellisellä kommentoijalla, että eikös juuri synttärit olleet vai meneekö aika vaan niin nopeaan! Kivoja juhliahan ne ovat.

TeSa kirjoitti...


Tammikuussa alkaa synttärikausi ja se päättyy joulukuussa.
Minusta meillä juhlitaan ihan liian vähän!