sunnuntai 22. toukokuuta 2022

Kiakko

Keväisellä pitkällä sairaslomallani täytin päiväkirjaan kaikki kiinnostavat lähialueen tapahtumat, niin kuin kaikkiin ehdittäis menemään. Osaan tapahtumista aina yritämme osallistua ja eilen oli sellainen päivä, että se pyhitettiin vain kulttuurille. 
Voi että, mikä keli. Aurinko paistoi, ei mitenkään helteinen sää, mutta niin kaunis, ettei kellään ollut vastaansanomista. Lähdimme aamusta aikaisin liikenteeseen, kun kävimme heti menomatkalla vaihtamassa kurssilaisten loppuja lasitöitä uuniin. 
Siitä suuntasimme Lempäälän IdeaParkkiin, kun se oli päivän pääkohde. Siellä oli rompepäivät ja vanhat autot. Meillä meni monta tuntia kierrellessä. Pitkästä aikaa käytiin, niin olihan siellä kaupoillakin käytävä. 
Sohvan osto on ollut ostoslistalla jo pitkään. Ei vaan jaksettu panostaa asiaan, mutta kahvitauon jälkeen kävimme tilan yläkerrassa koeistumassa muutaman. Onko missään niin hanakoita myyjiä, kuin huonekaluosastoilla? Järks!
Vanhin lapsenlapsemme, Venla, on saanut jo oman puhelimen käyttöönsä. Koska kirjoittaminen ei vielä onnistu, niin kuva- ja ääniviestit vaihtuu usein. Täällä vaari pönöttää maailman suurimpiin lukeutuvan nallen vieressä mittatikkuna. Nallella on istuessaan korkeutta 5 m, seisten 7. Painoa huimat 800 kg.
Ajoitimme ruokailun, kun Esa Pulliainen W/ Mr Breathless, aloitti musisoinnin, rautalankaa. Olipa taas elämys!

Ruokailun jälkeen siirtyminen päivän toiseen kohteeseen, Kiakon kotiin, Keskustorille. Sokoksen rapuissa havaittavissa, että MM-kiakkoa pelataan Tampereella.
Ehdimme toisen erän alkuun ja otimme paikkamme Frenkellin aukion laitamilta. Istumapaikkana aitatolppa ja -laitapinot. 
Saimme nuorison seuraksemme, kun päivitin iltapäivän tapahtumat faseen. Arvasin jo ennen luurimen kannen aukasua, että nuorin soittaa missä olemme. Olimme alueella, mutta vain vähän erillään toisistamme. Pikaiset koordinaatit ja katsoimme yhdessä kolmannen erän Itävalta - Suomi pelistä.
Miäs kävi hallissa katsomassa edellisenä iltana Latvia - Itävaltapelin, kun sain yhden lipun, mutta en mitenkään olisi jaksanut katsomaan peliä, joka meni vielä jatkoajalle. 
Seuraava kotipeli onkin vasta tiistaina, mutta se alkaa vasta 20.20. Vaatii taas lukutaitoa, kun seuraavana aamuna katsoo lopputuloksen klo 4.00, kun vekkari häiriköi.
Tampere panosti 30 000 eurolla kukittamaan kaupunkikuvaa, kun kesäkukkaistutuksia ei vielä voi laittaa. Aina joku nyysä kaivaa näitä upeita kukkia ajattelematta, että nämä on tarkoitettu kaikkien iloksi.
Teen vielä erillisen päivityksen illan kulttuuritapahtumasta.
Ihastelen kodinkukkia ja kuvailen niitä jopa useammin, kuin käsitöitäni. Minulla on yksi neule ollut valmiina jo pari viikkoa, mutta ei se ole kameran eteen joutanut. Kässyt jää nyt muutenkin vähän taustalle, kun pihan kasvusto on lähtenyt hyvään kasvuun. 
Olemme päässeet laittamaan kukkamaan reunuksiin laattoja, vaikka sinkoillaan paikasta toiseen, töiden ja töiden, sekä muiden menojen vuoksi. Valmistakin syntyy, hissukseen. 
Kasvarissa ei ole viikkoon tapahtunut yhtään mitään. Hyvä, että muistin käydä kastelemassa ja ovet avaamassa. Pitää edelleen muistuttaa itselleen, älä hamstraa mitään ylimääräistä itsellesi tälle kesälle!
Saimme viime viikolla yhden Taiteen perusopetuksen kurssin päätökseen. Jokainen kurssilainen esitteli oman luomuksensa annetun aiheen mukaan, tekniikkana lasi ja lanka. 
Kirjoittelin aamusta arvioinnit jokaiselle kurssilaiselle ja näin ollen tämä kurssi on osaltani ohi. Aiemmin keväällä minulla oli yksi vastaava kurssi, eli kaksi peräkkäistä.
Huomenna, maanantaina, minulla on viimeinen kurssi-ilta pitkän lasikurssin osalta. 
Täällä ma olen! Päivätöissä, hymy silmiin asti. Vaikka ei aina naurata 😂
Orvokkien kukinta on niin runsasta ja värikästä. 


5 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Kiakko näkyy täällä Helsingissäkin katukuvassa maansa väreihin pukeutuneina turisteina mutta muuten on aika maltillista(ainakin vielä). Jurppii tuo kukkien varastelu, huomasin saman täällä, vai oliko sitten ilkivaltaa. T. Saija

TeSa kirjoitti...

Viikonloppuna nähtiin ( kuultiin) kannattajajoukkojen vaellusta. Iloista porukkaa 😊

Intsu kirjoitti...

Voi,teillä aina on monenlaisia menomestoja. Me kiakkoa katsomme kotisohvalta. Ainoastaan kerran olen nähnyt livenä. Vuosia sitten Helsingin Hartval areenalla. Mutta kyllä kotisohvalta näkee paremmin. Kun se kiakko menee reunustalle,niin ruudustahan senkin piti katsoa. Ja me kyllä kahdestaankin saadaan huudettue ja tunnelman nousemaan hyvinkin korkealle.

satunNainen Paula kirjoitti...

Hah, ainakin Maskun myyjät saavat etelänlomia (tai jotain muita matkoja) myyntikilpailupalkkioina. Kertoi myyjä, joka myi meille ylihintaisen sohvan. Palvelu pelasi tasan niin kauan, että kaupat oli tehty - sitten kun sohvaa ei toimitettukaan sovitussa ajassa, ei palvelu enää niin kiinnostanutkaan. No, oli tämän huushollin ensimmäinen ja myös ainut myös viimeinen Masku-ostos... Sohva pitäisi verhoilla uudestaan, mutta vielä ei ole inspiraatio iskenyt...

TeSa kirjoitti...

Kiakkohuuma huipentuu illalla, eikä ole niin tarvis huutaa, kun katsellaan. Olen varmasti kiakkokatsomon hiljaisin osallistuja, kun käyn katsomassa pelejä.
Sohvan ostaminen junnaa! Ensimmäiseksi kävimme juurikin Maskussa, kun lähinnä työpaikkaa. Ei niin mitään kiinnostavaa. Muutama muu kohde on pongattu tai sitten palaamme siihen ihan ensimmäiseen ovenripaan, josta aloitimme.