tiistai 3. toukokuuta 2022

Siiveniskuja

 Oi ihana toukokuu! Tosin tuntuu kyllä aika häijyn kylmältä, kun tänäänkin satoi lunta. No se on taas hyvä syy vetää villapaita ylle ja todeta, että Suomen kesä on vähäluminen. 

Olen yrittänyt olla tasapuolinen, kun suunnittelen seuraavan villiksen neulomista. Nyt oli miähen vuoro ja neuloin hänelle Siiveniskuja-paidan. Ohje löytyy Sk 10/2021, 15. Tästä neuleesta on moneksi, kun värejä voi vaihdella loputtomasti. Olin ensinnä tekemässä tämän mallin ihan eri väreistä, mutta ei ne oikein miellyttäneet, joten jätin suosiolla odottamaan vapautuneita puikkoja ja otin aikalisän saadakseni mieluisan neuleen. Väreillä on väliä!

Kävimme taas Pappilanjoen rannassa kuvailemassa. Vettä virtasi mahdottomalla virtauksella. Paikka on ihanan seesteinen ympäri vuoden. Kesällä laiturilla on vilinää, kalastajia ja auringonottajia. Rannalla käy veneenlaskijoita ja taustalla on matonpesupaikat.

Puseron väri on lämmin punainen 1409, Islanninvilla Léttlopi. Se oli melkoisen karkeaa, mutta ei kuulemma kutita.
Kirjoneuleessa pohjaväri on vaaleanharmaa 0054.
Kuvion tummin väri on 1415 vihertävänharmaa ja keskiharmaa 0057.
Puikot 4, 5 mm ja langankulutus 0, 650 kg. 10 kerää pohjaväri riitti hyvin pitkään paitaan, mutta ei siitä jää jäljelle mitään suurta nöttöstä. Koko XL pidemmillä hihoilla ja helmalla.
Tämäkin malli oli niin kiva neuloa, selkeä ohje ja mallikuvio. Kuviovärit oman maun mukaan on helppo sovitella selkeään kuvioon. Itse seuraan ohjetta rivi kerrallaan paksun paprun pysyessä hyvin paikoillaan.
Huuhtelin valmiin neuleen etikkavedessä ja nostin työn pyykkäriin linkoukseen 400 kierr.min. Siitä pyykkitelineelle kuivumaan, kevyt höyrytys ja käyttöön. Neule on väreiltään enemmänkin jouluinen tai talvinen, mutta ei sitä kannata nakata kaapin perälle kesäksi. Sää, se puhuttaa aina!


10 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Minulle ei tullut edes joulu mieleen, ennen kuin mainitsit. Ajattelin, että se on punaisena erittäin rohkea ja miehinen neule.

Puikoillanikin kirjoitti...

Punaista voi käyttää kaikkina vuodenaikoina. Ei joululla mitään yksinoikeutta siihen ole. Mutta kyllä sinulta tipahtelee noita villapaitoja tosi tiheään tahtiin. Hienoa!

Anonyymi kirjoitti...

VOi Terhi taas uusi paita. Missä välissä sä ehdit neulomaankin. Minä kun en ehdi. Tääkin päivä on mennyt niin,että aamu seitsemältä heräsin,juotiin kahvit ja mä olin uupunut ja kipee sieltä ja täältä. Niin Veijo auttoi mut takaisin petiin. Mä nukuin ja just vasta heräsin. Nytkään ei mitään järkevää,koneelle notkumaan. No,jospa mä tästä piristyn. Mä aina sanon itselleni,että joku päivä kävelen ja että molemmat kädet toipuu,mutta se on vain unelmaa. Sitten vielä tuohon paitaa.Minusta hyvin kaunis just punaisenakin. Sopii hienosti värit Hannulle.

intsu kirjoitti...

Tuo anonyymi on Intsu

Irma kirjoitti...

Voi jestas kun on komeaa!! Upea neule ja sopii tosi hyvin miehellesi!!

Hepsi kirjoitti...

Upea pusero, niin hienot värit ja hyvä kun ei kutita! On se Lettlopi miunkin mielestä vähän karheaa.

KristiinaS kirjoitti...

Tässä on niin kauniit värit sulla, hienosti valitsit. Ja tämä malli on kiva neuloa kun on selkeä kuvio, kuitenkin näyttävä. Miniälle siis tämän oon neulonut hänen valitsemillaan väreillä, jotka ei ihan täysin onnistunee olleet mutta... Eikä tuo punainen mikää talviväri ole, pah. Kesän vihreyden keskellä miäskin erottuu edukseen paidassaan.

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos. Minulle väreillä on oma merkityksensä. Osa väreistä kuuluu vain talveen tai kesään.

Saija kirjoitti...

Kuvio näkyy punaisessa hyvin, kaunis paita. Ei ollenkaan liian jouluisa tähän vuodenaikaan. t. Saija

TeSa kirjoitti...

Kiitos Saija.