lauantai 30. huhtikuuta 2022

Huhtikuu loppuu

Tällä viikolla tuli kymmenen vuotta isän kuolemasta. Kävimme laittamassa miähen kanssa keväisemmän istutuksen ja haimme lyhdyn samalla pois. Kiven takana on suuri puu, joka roskaa ihan valtavasti. Tosiaalla näimme jo puutarhureiden aloittaneen siistimisen. Kesällä tämäkin hautausmaa työllistää paljon väkeä. 
Tämän haudan omistaa isän vaimon suku, mutta sain laittaa ensimmäisen kerran istutuksen viime kesänä ja näin teen jatkossakin. Suuren suuri ei tämäkään kiven edusta ole ja siihen jää vielä hyvin tilaa leikkokukille. 
Isä 💓
Viime viikonloppuna oli Pirkkahallissa messut keväisissä tunnelmissa. Olin ihan varma, että mennään jo lauantaina, mutta työviikko painoi jalkoihin niin, että menimmekin vasta sunnuntaina. Saimme katsella rauhassa, ei ollut liika väkeä liikkeellä monen myyjän pettymykseksi.
Tämä on tehty harvanlavoista.
Yksi kiinnostavimmista kohteista oli kotimaanmatkailu. Monta mielenkiintoista esitettä myöhemmin ite pehtoori esitteli Pieksämäen osastoa. Näillä molemmilla on osansa tutusta Farmi-sarjasta. Viivyimme pitkään jutuilla.
Puutarha, kukat ja koneet oli hyvin esittelyssä.
Kuten miniatyyritkin, jonne suuntasin kulkuni ensinnä. Pienoismallit, junaradat ja nukkekotimyyjät olivat taas olleet niin ahkerina.
Ihastelin monien taitavien tekijöiden yksityiskohtaisia luomuksia ja tein muutaman hankinnan omaan nukkekotiin.
Olimme varanneet sunnuntain kokonaan eri tapahtumille ja siksi emme voineet viipyillä missään kovin kauaa. Tein humun kanssa rehvit ja nappasin Miljan matkaani. 
Ratinan kauppakeskuksessa oli synttärit. Pääsimme tytön kanssa ihan esiintymislavan eteen, eli parhaille paikoille katsomaan Juhlaprinsessojen ohjelmanumeroa.
Miljan on tainnut nähdä jo kaikki Juhlaprinsessojen Disneyprinsessat.
Tallensin ohjelman molemmat musiikkiesitykset ja lähetin ne serkkuplikoille ihasteltavaksi. 
Ratina 4 v
Ja sit taas mentiin. Hyvä, että ehdimme päivän aikana syömään 😀
Päivän pääohjelma oli kiakko! Eikä mikä tahansa, vaan liigan pronssipeli Ilves-KooKoo.
Ei me ihan kolmistaan oltu pikkumuikkelin kanssa, mutta Miljalle ei ostettu istumapaikkaa, niin hän seilasi vuoroin isänsä ja vaarin sylissä.
Olimme ensimmäisen kerran Nokia Arenassa. Jätimme avajaiset väliin vaikka olimme ostaneet liput. Silloin koronaluvut oli vielä ihan älyttömissä lukemissa, että emme riskeeranneet.
Milja oli konkari kävijä kuulosuojaimineen.
Nuorin ja Sonja
Nämä asuu ihan hallin lähellä, vain kävelymatkan päässä. 
Peli oli loppuun asti jännä, varsinkin 3-0 tilateen jälkeen, kun KooKoo kiri 3-2.
Humu ja Milja
21-vuoden jälkeen mitali oli huikea voitto!
Tapparan kulta toi ison juhlan torille. Hienoa Tampere ja liigakiakko! Nyt odotan MM kisojen alkua.
Halli tyhjeni nopeasti. Vaikka hallissa oli yli 11 000 ihmistä, ei tuntunut ruuhkalta, kun väki suunasti matkansa moneen eri ilmansuuntaan. 
Viikko olikin sitten yhtä juoksua, vei taas niin mehut mennessään. Sain uuden työparin jonka kanssa ehdin tekemään tuttavuutta muutaman päivän. Menee noin 2 kuukautta, että voi sanoa pärjäävänsä siinä työpisteessä yksinään. Ehkä.
Miäs on ollut apukäsinä, kun yhdet ei millään riitä. 
Iltakurssit pitää kiinni vielä kuukauden ajan. Teen kahden kurssin osalta arvioinnin vajaalle 30 kurssilaiselle. Sitten on vielä pitkä kurssi, joka kokoontuu kerran viikossa. Hankin osan materiaalista lasiliikkeestä ja käyn vapaailtoinani vaihtamassa uuniin työt, että jokainen pääsee seuraavalla käyntikerralla jatkamaan. 
Muutama viikko sitten leikatut omenapuunoksat alkoivat kukkimaan. Ulkona kukintaa joutuu odottamaan vielä kauan. Työmatkalla oli yhtenä aamuna -8'.
Jatkoimme pihan siivousta yhtenä iltana. Tämän päivän tuuli taas riepoo oksia ja risuja pitkin pihaa, eli en sitten suunnitelmista huolimatta mene pihapuuhiin. 
Useimmat puutarhamyymälät avaavat ovensa vapun jälkeen. Päätin, että tänä kesänä pidän kaikki viherhankinnat mahdollisimman vähäisinä. Meillä on monen projektin viimeistelyä, uusien aloitusta, että pidimme oikein istunnon ja suunnittelimme mitä tehdään ja mitä on pakko siirtää tulevaan.
Siirrän loput orvokit ulos, kun jäätävin ilma siirtyy tontilta johonkin muualle.
Ostin eilen muutaman lisää, mutta en vielä istuttanut niitä.
Istutuspöydän ääressä on nyt hyvin tilaa, kun omenapuut on pois. 
Lehtikuusi aloitti kukinnan.
Koska iltatyö, syömme usein ulkona. Toisaalta se on kivaa, mutta kyllä siihenkin kyllästyy. Pitää löytää välillä uusia ruokapaikkoja. 
Syödä kevyesti, että jaksaa kipittää koulun pitkillä käytävillä useamman tunnin.
Aloitimme viikonlopun menemällä elokuviin. Ensi-iltansa sai DownTown Abbey: Uusi aikakausi. 
Olihan se hyvä! Elokuva jatkui siitä mihin sarja päättyi, ei mitenkään irti niistä tapahtumista ja paikoista mitä sarjaa seuranneet ovat nähneet.
Ilta-aurinko loistaa Hämeenpuiston päässä olevan Näsikallion suihkulähteeseen.
Vaikka nukuimme perjantaiaamuna tunnin pommiin, olimme ajoissa töissä ja matkalla ehdimme pysähtyä, että sain kuvan upeasta auringonnoususta.
Näiden kuvien myötä ihanaa viikonloppua kaikille ja hyvää vappua Tallipihan Suklaapuodin herkkuja äärellä, 5 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Paljon ohjelmaa teillä ollut. Hyvää vappua!

KristiinaS kirjoitti...

On taasen ollut menoa teillä, kivasti myös jälkikasvun kanssa. Hyvää vappua!

Intsu kirjoitti...

Voi Tesa,kun taas olet vaan jaksanut työviikon jälkeen mennä pää kolmantena jalkana. Kaikkea mukavaa nähnyt ja kokenut. Mukavaa tätä alkanutta viikkoakin.

Anonyymi kirjoitti...

Taas on ollut vauhdikasta menoa! Hyvä Ilves! Kannatan edelleen Ilvestä Tampereen vuosilta. Helsingin joukkueet tuntuvat vieläkin vierailta :)
Terv. Saija

TeSa kirjoitti...

Kiitos kaikille!
Vielä kerran 💛 Ilves 💚