sunnuntai 17. huhtikuuta 2022

Hiljainen viikko

Minulla on ollut tänä keväänä ihan valtava tarve saada kukittaa koti ruukku- ja leikkokukilla. En juurikaan tule kotiin ilman kukkivia. Niillä saa niin kivasti piristystä arkeen. 
Olen koonnut kasveja yhteen ja näin ne näyttävät niin runsailta. Kastelin taas kaikki, kun ensin laitoin lähes kaikille kasveille ravinnepuikot. Tai niin monelle, kun niitä yhdestä paketista riitti. Täytyy tuoda vielä toinen 60 kpl, että saan koko kierroksen täyteen. Vaikka viikolla kastelen useammankin viherkasvin, kastelen sitten sunnuntaisin kaikki kerralla. 
Otsikon mukaan, hiljainen viikko, ei ihan kovin hiljainen ollut. Pääsimme lopultakin katsomaan TTT esitettävän Kinky Bootsin. Tätä aiemmin olimme joutuneet tyytymään rajoituksiin ja odottamaan. Kolmesta esityksestä olimme saaneet lippurahamme takaisin ennen tätä. 
Edellisellä viikolla peruuntui yksi näytös TTn puolella sairastapauksen vuoksi, joten en ollut mitenkään niiiiin varmasti menossa tähänkään näytökseen.

Voi mahdoton miten hieno esitys, ohjaus, puvustus, valot ja ääni! Olin kyllä iloinen, että lopultakin pääsimme katsomaan tämän. Vielä on muutama näytös jäljellä.


Minun joogapupuni muistuttavat minua viime syksynä alkaneesta fysioterapeuttitarpeesta. Niin monta kipukohtaa, ja lisää tuli kaatuessani. Aih!
Viikolla muistelin, että keittiöremontista on kohta vuosi. Olen niin iloinen valoisuudesta, värivalinnoista ja kierrätyskalusteiden toimivuudesta. 
Olen taas siirrellyt viherkasveja valonmäärän lisääntyessä kauemmaksi ikkunoista. Viherkasvit sisustuksessa tarkoittaa sitä, että meillä on viheriöintiä ympäri taloa.
Flamingonkukka
Muistatko, kun leikittiin paperinukeilla?
Tigerin pääsiäismukeissa vaaleanpunainen tulilatva. Pupukannun takana suuri unelma, asparagus.


Meillä ei paljon pöly ehdi kerääntyä kasvien päälle, kun ne jo taas siirtyy toisaalle.
Siirsin telkkuhuoneesta vanhat maalarintikkaat pirttiin kukkatasoksi. Sain uudet pelakantaimet kiinni ikkunaan ja ensimmäiset alkavatkin jo kukkimaan.
Lime lumipalloheisi ja valkoinen krysanteemi, Elovainion kukkakauppa Sweet Things.
Koska olin pitkän aikaa kotona, käytin toipilasaikani hyödyksi ja järjestelin tekstiilejä. Näitä oli vähän siellä ja täällä, monessa eri lipastossa, kaapin ylähyllyillä, ulkovarastossa ja hukassa. Monen vuoden rempan aikana pöytäliinat, niin kankaiset, kuin virkatut, pitsiverhot ja koristetyynyliinat on jemmattu piiloon sitä mukaan, kun suuria vaatekaappeja kannettiin pihalle. 
Meitähän vietiin 7 huoneen korkuista kaappia pois ja sen myötä täytyi miettiä uudet säilytysjärjestelmät ja luopua tarpeettomasta.
Monta päivää suunnittelin, enkä tehnyt hätiköityjä ratkaisuja. Ostin vain pari uutta muovilaatikkoa ja nekin käytin langoilleni. Sain kaikki tekstiilit järjestettyä helposti löydettäväksi ja käyttöön. Laitoin tämän kauniin kirpparilta ostamani virkatun verhon pirtin ikkunaan. Välillä kannattaa siivota nekin kaapit mitä ei tule pengottua kuin pinnalta. 
Sieltä nuo alimman kuvan tilkkutyötkin tuli vastaan. Vasemmalla olevan olen tehnyt paper piecing-tekniikalla ja oikea perus tilkkutyö. 
Hyvää pääsiäisen juhlapyhiä teille kaikille, 


3 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Kasvit tekee kodista viihtyisän ja näyttää tosi kauniilta. Niiden hoitaminen vie aikaa mutta mikäpä harrastus ei vie :)

Puikoillanikin kirjoitti...

Taidat olla aika viherpeukalo, kun saat viherkasvitkin kukkimaan. Kuvissa näkyi monta valkoista kukkaa. Tunsin kerran yhden kukkakauppiaan, joka osti itselleen ja antoi lahjaksi aina juuri valkoisia kukkia; ei koskaan minkään muun värisiä. Hänen - kokeneen kukkakauppiaan - mielestä ne olivat kaikkein kauneimpia.

TeSa kirjoitti...

Jos joku viherrys ei viihdy, uhkaan kompostilla ja haen lisää täydennystä
😅