maanantai 4. huhtikuuta 2022

Lumi mätänee

Piha peittyi taas lumen peittoon, vaikka välillä on jo ollut enteitä kevään lämmöstä ja matalammista hangista. Onhan se nihkeetä, jos odottaa jo lämpöä ja kevätkelejä. Minulle on ihan se ja sama, kyllä se kevät tulee kun on sen aika. Aina se on tullut. 
Miäs käyttää tällaisista keväistä sanontaa, kun lumi mätänee niin heinät peltoon. Lumi sulaa haihtumalla, niin tietääkö se märkää kesää? Jää nähtäväksi.
Olin jo aikeissa pestä toppatakit varastoon, mutta pesinkin kaikki peitot ja tyynyt, jotka kuivasin terassilla, kun pyykkitelineelle on vielä liukasta mennä. Voi mikä tuoksu! Ja miten nopeasti kaikki kuivuu. Pesin jo melkein kaikki ikkunatkin, vähitellen, huone kerrallaan. Puuhailen ja puunailen, kun ei ole pakko, mutta voin. 
Odotan jo pääsiäistä. Tänä vuonna en halua lähteä kotoa mihinkään, jos ei sitten päiväseltään lähdetä käymään jossain. Vaikka olen ollut kotona nyt useamman viikon en ole voinut liiemmin tehdä fyysisesti mitään, niin jospa sitten pitkänä viikonloppuna. Pihapuuhien suunnittelua pitää ainakin käynnistää. Viime vuodelta jäi ihan kamalasti viimeisteltävää. 
Jotain koristeitakin tulevaan kauteen voisi kaappien kätköistä etsiä.
Käyn kääntelemässä viherkasvejani, ei aina kannattais. Ne ressaantuu. Pölyt ainakin kannattaa pyyhkiä. Osan kiikutan suihkuun, jossa saan paljon helpommin tehtyä työn ohutlehtisille kasveille. 
Kliivia ilahduttaa suurilla kukkaryppäillään. Mullanvaihtoa en ole tehnyt tällekään moneen vuoteen. Hyvin on viihtynyt ja kiitollinen kasvi. Ei heittäydy marttyyriksi, jos en kastele, kuten moni vieruskaveri 😂
Kiikutan tämänkin taas kesäksi kuistille viipyilemään. Jonakin vuonna joku tehotytöistä oli laittanut ruukkuun käpyjä, jotka huomasin vasta talvella. 
Hyvää uutta viikkoa teille kaikille, 


3 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Hienosti näyttää kliivia kukkivan. Ihanaa kevään odotusta sinulle!

Sartsa kirjoitti...

Mätää lunta tulee taivaan täydeltä ainakin täällä ;)

TeSa kirjoitti...

😊