tiistai 5. huhtikuuta 2022

Vihreä Suomu

Olen hyödyntänyt vapaan ajan ja etsinyt ihanimmat sävyt uusimpaan neuleeseeni. Vihreä on ollut kautta aikain minun värini, ei mikään sinne päin, vaan vihreä. Vihreän eri sävyt löytyvät vuodenaikapukeutumisestani ja tähän väriin löydän aina kivoja väriyhdistelmiä. Olen helposti arvattava, enkä huoli mitään vain sen vuoksi, että joku muu tykkää siitä. 
Tässä värissä olen kotona. Se ei vaadi selitystä, kun on hyvä olla. Vihreys on valloittavaa!
Ostin ohjeen taviloman päätteeksi Kässäkerho Pom Pomin valikoimasta, ihan siitä kivijalkamyymälästä. Kyseessä on Suomu, Neuloosiskon suunnittelema. Ohje ei marinoinut mihinkään jemmoihin odottamaan, vaan jätin niin näkyville, että se on jonossa ihan etupäässä.
Kirjoneuleen väritys oli tällä kertaa helppo valinta. Lähinnä mietitytti kummalla värillä aloitan, kun sekin vaikuttaa kokonaisuuteen. 
Lanka on Lopi, Léttlopi
pohjaväri on tumma vihreä 1706
lime 1406
valkoinen 0051
langankulutus 0, 605 kg 
koko XL
Paidan neulomiseen meni aikaa n.4 päivää. Sileän osuudet neulon parissa päivässä, samoin kaarrokkeen.
Helman ja hihansuut jätän ilman kirjoneuletta, en tykkää. Kauluksen neulon käännettynä ja ompelen kiinni nurjalta puolelta. 
Ohjetta on helppo seurata ja malli on päälläni just eikä melkein. Saatoin lisätä hiukan pituutta helmaan. Hihat jätin vähän lyhyemmiksi, mutta etikkahuuhtelussa ne on muokkaanutuneet ihan passeliksi.
Kuvauspäivänä, viikonloppuna,  aurinko siristytti silmiä ja tuuli puhalsi otsiksen pitkin poikin. Tänään, lumimyrskyssä en ole vielä ulkona käynytkään! Enkä taida mennä, toisten jalkoihin. Ja lumitöihin en vielä pysty. 
Taas on yksi kiva käyttöpusero valmiina. Tämä vuosikymmeniä vaivannut neuloosi aiheuttaa ajoittain ilmiön, jota suosittelen myös muille. Vaatekaapin siivousta. Tällä kertaa innostuin, no miten sen nyt ottaa, ponnettomasti, siivoamaan pöytäliinat, verhot ja tyynynpäälliset piironkien laatikoista, että saan pari näppärää laatikkoa paidoilleni. Se taas vyörytti kahden muun huoneen ryöpsähdyksen, kun en halua ostaa lisää säilytyslaatikoita, vaan järjestelen, siirtelen, järkeilen ja sovittelen. 
Ja kaikki tämä muutaman uuden paidan vuoksi 😅

5 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Minäkin tykkään vihreästä. Pusero on kaunis ja tasaisesti olet saanut langanjuoksut asettumaan. Onnittelut!

Intsu kirjoitti...

Upea paita. Niin sun väreissä ja just sopiva sulle. Sä olet taitava kirjoneuleissakin.

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille.

Saija kirjoitti...

En osaa enää sanoa mikä paidoista on kaunein, kun tämäkin on upea. Nopsaan saat valmista!!!

TeSa kirjoitti...

En osaa päättää itsekkään, mutta jokainen uusi on hetken se ihan paras!