tiistai 31. toukokuuta 2022

Virkattua

 Päivitykset tulee vähän siinä ja tässä järjestyksessä. Tuntuu olevan taas työähky päällä ja liikaa menoja, kun ei jää sana kiinni päivitykseen. Mutta, tässä taas kulttuurihaukat kierroksella, kun huudeilla oltiin. Tampereen museoiden yö-tapahtuman muistin vasta, kun liikennevaloista olimme kääntymässä kohti kotia, että tuollakin piti käydä! 

Olen jo pitkän aikaa halunnut nähdä Liisa Hietasen näyttelyn. Vaikka se oli paikallisessa kirjastossa vuosia sitten, en poikennut, vaan ihan piti kaupunkiin asti lähteä ja senkin olin missata. Hietasen työt on pikkutarkkaa kolmiulotteista virkkausta ja langoilla maalausta. Upeita yksityiskohtaisia hahmoja, kylältä tuttuja kasvoja. Hietasen kotipaikka on sama, kun meidän. Hämeenkyrö.


Kuvasin itseni Auliksen kanssa. Aulis Jalaskoski piti vuosikymmeniä huonekaluliikettään Hämeenkyrön keskustassa. Ostin häneltä itselleni hyvän työtuolin, kun tein kotityöntekijänä elektroniikkatöitä paikalliselle firmalle. 
Lähinnä halusin muistaa hänet naapurina, jonka sain tietää vasta hänen kuolemansa jälkeen muistokirjoituksesta. Hän oli herrasmies, nosti aina hattuaan tervehtiessään ja tervehti aina ohikulkeissaan. 






Veijo


Miäs jäi jutuille, mutta kumman kanssa hän jutteli?




































7 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Kiitos runsaista kuvista! Yksittäisiä olen nähnyt jo muissakin blogeissa. Nää on niin upeita! Kaikki yksityiskohdat, ilmeet, asennot. Vaatteet päällä on kuin kenen tahansa, käyttöön suunniteltu. Tuossa on saanut virkata ihan tosissaan! Varmaan vienyt aivan mennessään, kun on suunnitellut aina seuraavaa projektia.
Tuo virkattu makkaratikku on ihan mainio vaikka itsellekin kesäkäsityöksi ;D Koristeeksi grillikatokseen.

Irma kirjoitti...

Kiitos kuvista:) Kyllä on taitava tekijä!

KristiinaS kirjoitti...

Hyviä kuvia hienoista hahmoista. Taitava tekijä.

Päivikki Tapiola kirjoitti...

Huikeita juttuja!

TeSa kirjoitti...

Näissä riittää tutkailtavaa. Makkara on kauempaa katsottuna erehdyttävästi aidon näköinen.

Saija kirjoitti...

Onhan nämä huikeita! Miten näiden tekemiseen on ihmisikä riittänyt, uskomatonta!

TeSa kirjoitti...

Samaa miettinyt! Vaikka itse en ole mitenkään hidas virkkaaja, niin kaikki muodot, värit ja yhteneväisyydet on huikeita.