perjantai 3. kesäkuuta 2022

Raikas vesisade

 Ensin on pitkä kuvia kausi ja sen perään monen päivän musta pilvimassa jää paikalleen. Kevät on ollut odotusta, kasvuun lähdön odotusta. Talvi on jättänyt jäljen moneen perennaan, juurakot ovat menneen talven juttuja, eikä niitä kannata enää odottaa tulevaksi. 
Kesäkukkien tarjonta on runsasta. Ihanat värit, muodot ja näyttävät istutukset ovat viedä mennessään. Tein jo keväällä päätöksen, että en laittaisi kesäkukkia ollenkaan tänä kesänä. Tällä hetkellä se tuntuu taas viisaalta päätökseltä, kun sairastan kotona. Orvokit ovat villiintyneet hyvään kasvuun ja niille olenkin jo etsinyt isompia kasvualustoja.

Meillä on edelleen perennapenkkien siivoukset vaiheessa. Vesisateessa ei paljon huvita pihaa tehdä, eli odotellaan maan kuivumista. Viime viikonloppuna edistyttiin taas hyvän matkaa, mutta ei yhtenä päivänä kaikkea saa tehtyä.
Itse pidän vuorenkilvestä ja se jaksaa nostaa päänsä aina paksunkin lumipeitteen alta. Lumenajaja tuuppaa lumet ojaan ja kasvusto saa hyvän suojan päällensä.
Sipulikasvit on ottaneet itseensä pitkästä syksyn sadejaksosta, kun pakkanen narahti heti päälle. 
Imikkä on ottanut oman paikkansa. 
Vuohenjuuri ja pikkutalvio
Siperianunikko
Kuunliljan piipot
Pergolan suurempi kukkapenkki
Valkoiset tulput ovat kukkineet kauan
Saksin syksyllä takapihan omenapuun ihan tyynni. Kasvaa tai ei, mutta hyvinhän tuo alkoi kukkimaan. 
Jalava
Luumupuu
Punaiset viinimarjat kukkii
Yksinäinen papukaijatulppaani
Viime kesänä siirretty raparperikasvusto on lähtenyt hyvää kasvuun. Tehtiin vähän rajoitteita, ettei pukkaa suurta lehteään kukkamaan puolelle. 
Raudoitusverkko ja ompelukoneen jalat
Lehtikuusi
Vaahtera
Karhunlaukka


2 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Ihania kukkakuvia!

TeSa kirjoitti...

Kiitos sinulle!