perjantai 30. joulukuuta 2022

Sadussa

Tänä vuonna on ilmestynyt monta kivaa neulekirjaa, joista olen pyrkinyt ostamaan kaikki (melkein 😁) ne, joista voisin kuvitella tekeväni edes yhden neuleen. Joistakin kirjoista ei löydy uusintapainosta, jos missaa jonkun, joten yritän aina olla ensimmäisenä jonossa, jos on jotain kivaa tarjolla. 
Kun ohjetarjontaa on paljon, neulejonosta tulee mahdottoman pitkä! Sitä helpottaa lankatarjoukset, onko niitä vai ei. Jos löydän kivat langat omasta varastossani, saan vaihtuvuutta laatikoihin. Tai ainakin osan. Omat jemmat on vajavaiset, jos miettii tekevänsä jonkin suuremman neuleen samasta värjäyserästä. 
Nautin, kun saan neuloa sileää. Ihan vain pelkkää sileää. Se on jotenkin niin tyydyttävää, kun simppeli sileä selkeyttää vaatevarastoa, ilman suurempia kikkailuja. Jotenkin nämä jo pitkään markkinoilla olevat pätkärääkätyt on jo niin nähty, että en ole sukkalangoiksikaan enää ostanut. Kun väriraportti on pitkä, seesteinen, silmä kestää katsella kauemmin. 
Finlaysonin ja Novitan yhteistyönä ilmestyi Klassikkokuosit neuleena, Moreenin julkaisu. Tätä kirjaa myy vain S-ryhmä. 
Tässä kirjassa on paljon tunnistettavia kuoseja vuosikymmenien varrelta. 
Novitan suunnittelijat ovat tehneet omat tulkintansa 16 eri mallista, joista minä valitsin puikoilleni Sisko Sälpäkiven Sadussa-kaarrokeneuleen miähelle. 
Siinä syksyn mittaan puhisin, että haluaisin jo tämän neuleeni valmiiksi ja käyttööni. En ensimmäistä kertaa tehnyt itselleni niin, että se löytyikin toisen paketista. 
Lanka on Novitan Nalle ja Kajastus. Langankulutus 0, 635 kg.
Tästä olisin voinut tehdä yhden koon pienemmän, nyt XL.
Neule on mukavan ohut ja notkea, sopii hyvin toppatakin alle. Näihin kuviin höyrytin neuleen kevyesti. 

Neuleiden vuosi on ollut antoisa, laskujeni mukaan tämä on 47 valmis neule tälle vuodelle 😀

 

10 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Teillä on ollut vaiherikas ja lämminhenkinen joulu.
Komea on taas tämäkin paita (ja mies ;) ). Sinulla on varmaan mahtavan kokoinen neulekirjasto kotona?

TeSa kirjoitti...

Kiitos ❤
Täytyypä kuvata kirjakokoelma. Siitä on kiva valita selattavia.

Puikoillanikin kirjoitti...

Hieno on paita. Nopeasti sinulta näitä tulee. Olen lukenut blogiasi ja löytänyt sieltä usein uudissanoja - tai ainakin minulle uusia. Viimeksi oli "päikky", jonka tulkitsin tarkoittavan päiväkotia. Nyt oli aivan riemastuttava sana "pätkärääkätty" - heti tajuaa mistä on kysymys.

enkulinkäsityöt kirjoitti...

Facen puolella jo ihailin tätä paitaa. Kyllä osaakin olla pitäjänsä näköinen paitamalli. Minäkin olen sortunut monen moneen neulekirjaan tänä vuonna. Muutama olisi vielä haaveena.

Puikoillanikin kirjoitti...

Minä taas. Unohdin kysyä, kuka kumma on jättänyt nuo viimeiset jalanjäljet lumeen?

KristiinaS kirjoitti...

Tuo on kaunis pusero. Värit just sopivat, ja pätkärääkättykin istuu tuohon hienosti.
Sitä mä ihmettelen, kuinka ihmeen nopsaan sä neulot kun tuommoinen määrä on ehtinyt valmiiksi. Käyt töissä, teet puutarhassa tosi paljon, opetat, remontoit yms yms. Minä eläkeläinen en tunnu saavan mitään aikaiseksi, enkä mä ihan hidas neuloja ole. Noh, kukin tekee kuin tekee.
Hyvää vuoden viimeistä. Ja oikein hyvää uutta vuotta!

TeSa kirjoitti...

Hei, kiitos teille kaikille.

Minun tekstini on omaan arkeen tarttuneita sanoja, jotka on niin luontevia käyttää, että en itse aina huomaa ettei se kuulu kaikkien sanavarastoon. Kiitos eri-ikäisten kanssa käydyt keskustelut.

Uudet kirjat tuoksuu niin hyvältä! Ja niissä on aina paljon ihanuuksia. Keväällä on taas oltava skarppina, muutama uusi kirja on jo bongattu.

Lumikuvassa on, tai luulen, että on oravanjäljet. Niitä vilisee pihapiirissä, ovat rohkeita ja uteliaita.

Välillä tuntuu, että en saa mitään aikaiseksi. Onneksi olen tallentanut tänne blogin puolelle vuosien aikana valmistuneet.

satunNainen Paula kirjoitti...

Hyvät hyrsäkkeet sentään, olet ollut tosi ahkera! Monesko villapaita tämä oli jo tälle (2022) vuodelle? Kaikki upeita, tämän väreistä tykkään tosi paljon.
Harmi, että meidän Mies ei käytä neuleita. :(

Saija kirjoitti...

Nämä neulepuserot ovat aivan ihania. Mahdoton määrä neuleita on valmistunut. Olet varsin nopea tekijä.

TeSa kirjoitti...

Viime vuonna valmistui 9 neulepaitaa. Kyllä siinä on ollut tohinaa =)