lauantai 29. huhtikuuta 2023

Äidinpaita

Pääsin toistamiseen Neuloosiskon testineuleryhmään, jossa neulottiin pitkähelmainen Äidinpaita Alafosslopista. Ensimmäisen neulekokemus tästä langasta oli tönkkö. Onhan tämä kaksi kertaa vahvempaa kuin Lettlopi. Mutta alun väännön jälkeen pääsin vauhtiin. 

Tässä ohjeessa on monta kiinnostavaa kohtaa, kuten neuleen helman kirjoneuleosuus, joka aloitetaan jo valepalmikosta. Hihan lisäykset, jotka tehdään heti sileän osuuden alussa tai halutessaan pitkin matkaa. Raglankavennukset, jotka neulotaan takana kohti kaulusta. Edessä kavennus kohdentuu keskietuun. Siinä kohtaa meni nuttura sekaisin ja jouduin pyytämään lisäohjeistusta. Sain neuleen kaikesta purkamisesta huolimatta ajoissa valmiiksi ja kävimme miähen kanssa Hämeenkyrön Kirkkojärven rannalla kuvaamassa neuleen viikko sitten, kun keväinen ilma antoi parastaan.

Langanväri valikoitui sen mukaan mitä minulla oli jo kotona. Pohjaväriksi otin harmaan, johon tuo keltainen tuo kivan piristeen. Kuviomalli on sieni, kun sen oikein katsot, niin sienen jalkaväriksi valitsin ruskean, jota minulla ei ollutkaan kuin Lettlopina. Neuloin tämän kaksinkertaisena.
Hihat neulon neljällä puikolla, jotka olen saanut Kiinan tuliaisina. Näissä puikkoseteissä ei ole koskaan ollutkaan viidettä puikkoa.
Järvenselkä oli jo sula, kun paikka on hyvin virtaava. Minulla oli ajatus, että olisimme käyneet kuvaamassa aamulla tyynellä ilmalla, kun vedenpinta on tyyni ja valonsuunta eri.
Olin kaukaa viisas ja otin kumisaappaat mukaani pieneen kahlailuun. Syvää tässä kohtaa ei ole, mutta nappasaappailla en olisi kuitenkaan pysynyt kuivin jaloin. 
Langankulutus 0, 920 kg
Puikot 6 mm
Valmiille neuleelle tein etikkahuuhtelun ja linkosin 400 r/min.







Huppista!






5 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Tämä pitkä helma on kiva, lämmittää pitkälle. Hienosti passaa keltaisten vaatteiden kanssa.

Puikoillanikin kirjoitti...

Tämä villapaita on varmasti tarpeeksi lämmin; paksu lanka ja 6 mm:n puikot. Helman sienikuvio on oikein kaunis ja kivat värit kauttaaltaan. Paita pääsi näköjään uimaankin.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Tätä jo ihailin facen puolella. Ihana malli ja paita näyttää lämpimältä.Kaunis tuo kuvio ja kiva paidan yläosan leikkaus.
Mukavaa Vappua Teille

satunNainen Paula kirjoitti...

Kiva neule, ihan kyllä sienet tunnistaa, eivät ole seitikkejä. Ihanat ampparikumpparit!

TeSa kirjoitti...

Just hyvä paita vappukeleillä.