keskiviikko 12. huhtikuuta 2023

Aurinkoista

Pääsiäisen aika meni hitaasti ohi lipuen, omien puuhailujen parissa. Oli ihanaa olla kotona, ei mitään kiirettä mihinkään, ei pakko mennä mihinkään ja sosialisoituminenkin oli ihan kiinni itsestään. 
Sen verran olin suunnitellut, että lauantaina kävimme Ikaalisissa Nannan Paperi ja Helmi-liikkeen alennusmyynnissä. Sieltä ostin muutaman uuden levyn korttiaskarteluun ja nukkekotiin joitain juttuja.
Ruokaostokset olimme tehneet jo alkuviikosta, joten ei ollut pakko käydä edes kaupoilla. Ihanan hel'ppo ja leppoisa viikonloppu, jolloin sai levätä, nauttia keväästä ja sen kauniista säästä.
Vähän suunnitelmia, mutta nekin jäi monelta osin vain suunnitelmaksi. Olin tyttären kanssa shoppaillut edellisenä viikonloppuna ihanat palapelit Rustasta, mutta en malttanut vielä avata näitä. 
Olin suunnitellut, että voi halutessani ottaa päikyt, mutta en malttanut tehdä sitäkään.
Sen sijaan nautin kaikesta pienestä, kun sain hyvä vauhdin päälle nukkekodin sisustamisessa. Siinä maalisuti heilui, monta asiaa loksahti kohdilleen ja huoneisiin tuli uutta ilmettä. Sain yhden kerroksen taas valmiiksi, tai ainakin niin valmiiksi, että osat on kiinnitetty seinille, eikä niiden paikkaa enää muuteta. Nyt vain lisäilen materiaalia, kun ennätän. Sisustan ja täydennän.
Neuloin uutta testineulepaitaa ja nautin kiireettömistä silmukoista. Paita on vielä vaiheessa, mutta taidan pysyä hyvin annetussa aikataulussa. 
Hankin pääsiäiseksi erilaisia kukkivia ihanuuksia kotia piristämään. Värikkäitä ja raikkaita sävyjä. 
Kevään keltaista ja vihreää. Kestävää kauneutta.
Koristelin maltillisesti, mutta joka tilan. Minulla on hyvä valikoima kausikoristeita, joista voin valita itseäni miellyttävät värit ja tunnelmaan sopivat somisteet. 
Vaikka olimme kahden, luon juhlan tunnun myös meitä ajatellen. Puhdas pöytäliinakin oli hetken puhdas. Näkyviin jäi pääsiäisen maut ja värit 😄
Idätin vadillisen sinapinsiemeniä pääsiäisruohoksi. Tämä iti ja vihersi muutamassa päivässä. Tästä olen napsinut ohimennen, leivän päälle ja salaattiannoksiin. Hyvä ja maukas lisä.
Lumet ovat saaneet kyytiä lämpimien ja aurinkoisten päivien myötä. Illaksi on luvassa pitkästä aikaa ihan vesisadetta, joka on kyllä tervetullutta pölyävien tienpintojen vuoksi. 
Ihanaa huhtikuun iltaa teille kaikille, 

5 kommenttia:

satunNainen Paula kirjoitti...

Tosi kiva katsella noista kuvista teidän kodin uutta ilmettä, ihastuttavan keveää ja valoisaa!
Ja jaksan kyllä aina ihastella kykyäsi tehdä yllättäviä ja yksityiskohtaisia somistuksia ja asetelmia. kauniissa kodissa viihtyy, minne sieltä edes haluaisi lähteä!?

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kaunista ja onpas kivoja pääsiäiskoristeita. Kivoja nuokin pupuset ja voi voi mitä ihania kukkasiakin.

Sartsa kirjoitti...

Tuntuu mukavalta, kun voi vaan olla, eikä aina ole suunniteltua menoa. Sinapinsiemenistä kasvattaminen on minulle ihan vieras juttu. Varmaan tosi tulista syötävää ;)
Sinun nukkekodissa on ihan mieletön määrä yksityiskohtia ja tavaraa! Niin paljon tyttöjä ympärillä ihmettelemässä, mitä mummi tekee ja sormet syyhyävät koskea :)

Puikoillanikin kirjoitti...

Kauniita kukkakuvia. Hyvää huhtikuun jälkipuoliskoa sinulle. Kevät on jo kohta täällä.

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille ❤️
Kodin pintaremppa on ollut niin onnistunut, että ilahduttaa aina vaan vaaleilla pinnoillaan. Valo kulkee!

Sinapinsiemenistä tuli tujua, mutta kiva lisä salaattiin.

Ihana kevät!