tiistai 7. marraskuuta 2023

Solmut

 Kahden viikon räkistelyn ja yhden rajun oksennustaudin kanssa olen saanut jotain ihan valmiiksi asti. Halusin neuloa välillä ihan itselleni solmupannan, helpon ja aivottoman käsityön, jota ei täydy laskea, kunhan vain saan tehdä jotain. Minun värit on aina ihan käden ulottuvilla. Samoin puikot. 

Pätkä lankaa aloitukseen, silmukoita sopivasti ja putkineulosta sen verran, että vähän päätä kiristää. Tästä pannasta tuli aika leveä, niin pehmeä ja helppokäyttöinen kotinutturan kanssa. Lankana alla kuvatut.

Toinen neulos tuli tehtyä vähän edellistä kapeammaksi. Tämän langat kuvasin myös. 
Kirjavasta langasta on vyöte hukkunut, mutta se verran muistan, että tämä on villaa. Neuloin sen kaksinkertaisena ja lisänä keltainen mohair. Tykkään molemmista pannoista. Kevyt päähine suojaa hyvin korvia ja pitää hiukset pois silmiltä. Näitä voisi neuloa vaikka kuinka monta.
TERHI

6 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Kiva ja nopea neule. Saa hiukset kasattua heilumasta :)
Aiemman jutun sienet näytti siltä, kuin olisit itse ne tehnyt ja ehdin jo miettiä, miten, ennen kuin luin tekstin :)

TeSa kirjoitti...

Välillä on kiva ostaa valmis tuote. Materiaalipaketti, siveltimet, maalit ja kaikki muut härpättimet vie kaapista tilaa.
Panta on kelpo asuste väsyneisiin aamuihin.

Puikoillanikin kirjoitti...

Kivoja pantoja molemmat. Yksinkertainen on usein kaunista.

TeSa kirjoitti...

Kiitos, nämä on helppo yhdistää moneen menoon.

KristiinaS kirjoitti...

TUollaiset solmu- ynnä muut pannat on käteviä silloin kun pipo on pikkuisen liikaa, mutta kun pää hikoaa ihan mahdottomasti kaupoilla yms. Panta pelastaa korvat kylmältä eikä hiuste tarvi olla niin mallillaan.

TeSa kirjoitti...

Olen vallan ihastunut tähän leveämpään versioon. Lämmin ja napakka.