lauantai 11. marraskuuta 2023

Viinilaatikkoon

Pikkuasioilla on merkitystä, kun taas suunnitellaan kokonaisuutta. Olen saanut tällaisen viinilaatikon, ei kyykkyviiniä, vaan ihan laatikkokaupalla 😁
Vuosien aikana olen poikennut kymmeniä kertoja availemaan kaappia joihin näitä kerätään otettavaksi, mutta yhtään en ole onnistunut saada. Onneksi on ystäviä, jotka tuovat käypää materiaa tuunattavaksi.
Jos sinusta tuntuu, että nämä esineet, sisustus, on ilmavasti kuvissa, niin selvennöksenä se, että oli pakko kaataa laatikko selälleen, että sain kokeiluun miten nuo kalusteet asettuvat eri kerroksiin. 
Ensin sahautin yhden lattian, mutta tarkempi katsanto asiaan toi muutoksen suunnitelmiin, tarvitsen vielä toisenkin lattian. Voi mahdoton, miten voikaan pieni tila olla haastava koostaa, jos sitä on suurikin.
Hiiritalosta on tulossa pieni ja hämyinen. Siinä on keittiö, sali ja vintti. Kuinka kaikki saadaan taas kohdilleen, jää nähtäväksi. 
Tein seinäpapereista valintaa, kun siivosin askartelupöytääni. Minulla on monta kivaa kuviopaperilehtiötä, joissa on valinnanvaraa erilaisin yhdistelmiin. Näistä kolmesta saan jo kivasti taustaa kalusteille. Olen ostanut kirpparilta paperikon, jossa on kivat erilaiset paperit.

Pieni kuvio ei vie liikaa huomiota sisustukselta, joka tulee olemaan pikkuruista. Tämän työn kanssa en ole pitänyt kiirettä. Eräänä viikkona työ nytkähti taas vähän eteenpäin, kun sain liimattua paperit seinälle ja miäs laittoi lattialistoja kohdilleen.
Ostin K-raudasta 15 mm muovilistaa, joka kiinnitettiin silikonilla. Muovilista on helppoa työstää saksilla sopivaan mittaan. Ostin jo aiemmin kesällä tätä suuren nukkekodin lattiarempan siistimiseen. Näkyy hyllynreunan edustalla. 
Kun työ kuivuu, saan laitettua lattia/ kattohyllyt kohdilleen ja pääsen sisustamaan.
Sitä ennen laatikon taakse laitetaan kisko ja vastaava seinään, johon se tulee jäädäkseen. Näin saan kiskoa pitkin otettua työn välillä pois seinältä, jos/kun teen täydennystä sen sisustukseen. Tällaisen pienen talon seiniin tulee rumat jäljet, jos sinne porataan kiinnitykset läpi seinien.
TERHI

3 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Hiirille rakentuu siinä soma koti.

KristiinaS kirjoitti...

On siinä iso homma pienen tekemisessä! Teet niin huolella kaiken minkä teet.

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille ❤️
Tässä on taas muutama päivä silmitelty kuinka jatketaan.