sunnuntai 11. helmikuuta 2024

Helmiä

Aurinkoista sunnuntaita teille kaikille 💖 
Sain näin kauniin ja runsaan kukkakimpun miäheltäni taannoin meidän hääpäivänä. Samalle päivälle osuu nimipäiväni.

Kukkakauppias oli saanut vapaat kädet tehdä minun näköinen ja värinen kimppu, joka on kyllä täydellinen. 





Sain tämän iltatyöhöni halauksen kera, kun ohjasin ryhmääni. 
Meillä oli myös makea tauko, kun söimme ennen tuntien alkua luokassa.
Olen ollut taas jotenkin niin kiireinen ja väsynyt, kiitos vierailulla käynyt noro-virus ja osaltaan töiden tuoma ahdistus. 
En ota keväälle mitään ylimääräisiä menoja, enkä tapahtumia, jos ne ei tunnut kiinnostavilta. Kävimme katsomassa päivänäytöksessä Myrskyluodon Maijan. Poitsu oli varannut meille paikat aitioon, eikä sinne tullut muita kuin me. No, mehän röhnötimme molemmat omilla istuimilla, leveästi kahden istuttavilla nahkaistumilla. Kenkulat pois jaloista ja jalat kaiteelle tai mukavasti pepun alle. 
Jos ihan muutaman sanan elokuvasta. Kaunis kertomus, esteettinen, lämminhenkinen, karun luonnon voima. Neulojan silmin kiinnostava ja ajoittain niin surullinen, että olin nyyhkiä ääneen. Minua ei haitannut elokuvan mitta, voin katsoa uudestaan.
Siilinkari, Näsijärvi, Tampere.
Tämäkin pitää kokea kerran elämässään. En ole liiemmin koskaan ollut mitenkään innokas käymään jäällä, mutta tänä talvena nuo pakkasjaksot ovat olleet niin pitkiä ja jäätäviä, että en putoa jäihin. 
Teimme eilen miähen ja nuorimman kanssa päiväkävelyn Siilinkarille rapsakassa pakkaskelissä. Parina päivänä lämmöt on laskeneet noin -25', mutta päivällä on ollut jo puolet lämpimämpää. 
Tuulennopeus oli niin vähäinen, että tuskin huomasi. Rämpäisimme liikkeelle nuorten kodin pihasta, josta ei ollut mitenkään vaikea lähteä kuntoilemaan. 
Väkeä oli liikkellä retkiluistimilla ja tavallisilla. Suksilla, kelkoilla, kävellen ja moni perheen nuorin oli otettu pulkkaan. 
Siilinkarilla on kahvila, josta saa ostettua pikkupurtavaa ja juotavaa. Moni oli kyllä liikkeellä omin eväin. 
Naistenlahden lämpövoimala ja Ranta-Tampella
Muistan mummuni kertomukset Kuru-laivasta



💕 Kaunis paikka asua







Auringonlasku heitti pitkän varjon Näsinneulan runkoon ja toi kylmän tunnun paluumatkaan.
Se oli kuin Ufon tulos

Talvi on rankonut jonkin verran kodin viherkasveja. Mutta niinhän se on, että kaikkeen tottuu.
Aurinko on pidentänyt päivämatkaansa, vaikka ei se lämmitä vielä mitenkään liiallisesti. 
Olen jo vuosia pitänyt sunnuntaita kukkien hoitopäivänä, niin tänäänkin. Katkottiin kuivia oksia ja lehtiä. Siirreltiin osa kasveista jo pois ikkunan vierestä. Suunnitelmissa on uusi kukkataso, että voin laittaa osan kasveista yhdelle tasolle ja selkeyttää ikkunanvierusta. 
Ostin syksyllä tämän muulinkorvan. Nostimme sen siivouksen jälkeen amppeliin, kun kasvua on niin paljon, että oksat painoivat pöytätasolla muiden kasvien oksia. Tämä on aika kivan värinen ja viihtynyt hyvin omalla kasvupaikallaan länsi-ikkunalla.
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille, 
TERHI

Ei kommentteja: