perjantai 23. helmikuuta 2024

Sisustan tai sisustaisin

 Kolmisen vuotta sitten saatoimme loppuun koko kodin pintarempan. Silloin päätin, että nyt en missään vaiheessa ala halamoimaan mitään uutta, vaan tykkään tästä ja piste! Kunnes tänä keväänä minulle iski ihan mahdoton sisustusvimma ja aloin ehdottelemaan uusia tapetteja. Ei kuulemma vaihdeta. Eikö?

Vaikka kuinka olen laittanut viestinä kivoja kuvio- ja värimalleja, niin ei. Ehdoton ei! En kyllä ole ehtinyt mitään sen tarkempaa suunnittelemaankaan, mutta onhan kodin laittaminen ollut minulle aina niin tärkeä asia, vaikka ei paljon olla kotona oltukaan 😀 Kyllä on työ vienyt meitä alkuvuoden aikana päivästä toiseen ja paikasta toiseen. Tänään lähdimme hiukan aiemmin töistä kotiin ja miäs sanoi, että emme ole olleet pitkään aikaan näin aikaisin kotona, johon minä lisäsin, että ihan vielä valoisaan aikaan. 

Olen tehnyt keittiön laatikostoihin pientä muutosta ajan kuluessa. Ostin kuiva-aineille uudet säilytysrasiat, laitoin lähes kaikki vanhat kiertoon ja tutkailin kaikki muut ruuanvalmistusastiat tilaa viemästä. Samalla tuli mietittyä miten paljon mekin arjessa tarvitsemme erilaisia muonia, niin töissä, kuin kotona. Eväät kulkevat mukanamme ja sen pitää olla vaihtuvaa, maukasta ja molemmille sopivaa.
Minulla on aina jemmassa pieniä kaupasta tuotuja pahvilaatikoita joita täytän kiertoon menevillä tavaroilla. Laatikon täytyttyä se nakataan autoon ja huiskis poiskis, kierrätyskeskuksen ovella käy vilske. Itse en käy viemässä, etten toisi samaa määrää takaisin autoon. 
Tänään juurikin veimme kassillisen vaatteita kiertoon, kun olin täyttänyt käyttämättömiä yhteen nippuun. Kierrätyksen pitää olla helppoa, että sen voi tehdä yhdellä ajolla. 
En ihan vielä odota kevättä, mutta kuinka olikin kiva huomata viikonloppuna aamuauringon paisteessa, että ikkunat olivat talven jäljiltä lähes puhtaat. Talon pesu ja maalaus viime kesänä oli hyvä juttu ja sen jälkeen ei ole ikkunatkaan olleet sateen rankoessa seiniä pitkin ollenkaan niin likaiset, kuin yleensä.
 Jos jatkaisin tuon otsakkeen mukaan, sisustaisin, niin ensimmäisen kerran moniin vuosiin, olen miettinyt vaihtavani verhoja ikkunoihin. Minulla on paljon itse virkattuja. Paljon kauniita pellavaverhoja, itse ommeltuja ja vaikka mitä. Samat verhot ovat jääneet käyttöön, eikä ole tullut tehtyä muutosta vaihtamalla. 
Erilaiset kausikoristeet ovat piilotettuina kaappeihin ja samalla oven avauksella tulee yleensä löydettyä jotain kivaa nähtäville. Pian voin keräillä pääsiäiseen liittyviä asioita. Kevät alkaa pääsiäisestä, pastellisävyistä, lisääntyvästä auringonvalosta ja niistä madaltuvista hangista.
Meillä tehtiin viime viikolla ilmastointiputkien putsaus. Toivotaan, että huoneilma on nyt puhtaampaa. Tätä puhtautta olemme tehostaneet vielä uuden hankinnan, robotti-imurin, myötä. Viola häärää huoneesta toiseen. Piiloutuu välillä jos vaikka mihin ja sitä sitten etsitään ja nostellaan helmalakanoita. 
Olemme olleet tyytyväisiä hankintaamme. Pölyn määrä on vähentynyt ja kuinka näppärästi tuo laite mahtuukaan pieneen tilaan. 
Vetinen viikko toi tullessaan mahtilätäköt teiden pinnoille ja jäätävät pinnat auratuille teille. Hiekoitus on onnistunut, jos kukaan ei ole loukannut itseään. Taas mennään kieli keskellä suuta ja kintut tönkköinä. 
Pysykää pystyssä ja hyvää viikonloppua, 
TERHI

8 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Nostalgiset vanhat peilit!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kauniit kuvat ja ihailin tuota keväistä lasityötä. Oletko itse tehnyt nuo keltaiset kukkaset. Kayuniit myös nuo vanhat peilit. Olen jossain nähnyt tuollaisia kuvioituja peilejä.
Mukavaa viikonloppua sinulle.

TeSa kirjoitti...

Nämä kirppislöydöt tuo kivaa kerroksellisuutta sisustukseen.

Puikoillanikin kirjoitti...

Hauskoja peilejä ja kaunis on tuo peiliä ympäröivä lasityö.

Pitäisikö hommata robotti-imuri? Kun eläkkeelle jäämisen ym. sairastelun vuoksi olemme enemmän kotona kuin vielä töissä ollessa, kertyy pölyä aivan uskomattoman paljon. Pari kertaa viikossa pyyhin lattiat ja aina hämmästyn, miten paljon pölyä voi kertyä niin lyhyessä ajassa.

TeSa kirjoitti...

Pöly on loputon luonnonvara! Minusta robotti-imuri on hyvä laite, jonka voi laittaa siivoamaan vaikka vain yhden huoneen. Se ei pidä lattiajohdoista ja lankakeristä, mutta kiertää muut lattialla majsilevat esineet moitteettomasti.
Kiitos kehuista, mosaiikkityö peilin taustalla tuo kivaa yksilöllisyyttä kotiimme.

TeSa kirjoitti...

Hei kiitos. Olen tehnyt tuon lasityön.

Saija kirjoitti...

Kyllä on kaunis vessa. Tuo peilin ympärys on niin hieno!

TeSa kirjoitti...

Kiitos Saija ❤️