torstai 13. kesäkuuta 2024

Kesäkuun alussa

 Kun ilma viileni, se viileni kunnolla. Nyt on saatu vettä, ukkosta, onneksi ohimeneviä syöksyvirtauksia, mutta muuten kovaa tuulta. Nyt on kukat kukkineet kauemmin, kun helle ei kukita niin nopeasti kaikkia ihanuuksia. 

Pihakeinussa on istuttu välillä ihmettelemässä, että missä välissä harakka on tehnyt pesän puutarhan tuijaan. Ja minkälainen pesä onkaan! Oksia, risuja, avoin kaikelle. Keinu on mummolani peruja. Itse tehty, jykevä ja syli avoin istua. 

Olen käynyt tuoksuttelemassa erilaisia syreenejä pihapiirissä. Jokaisessa pensaassa on jonkinlainen kukinto, toisessa enemmän, kuin toisessa. Talvi on ollut kyllä ankara pihan kasveille. Katkoin muutaman oksan valkoisesta pensaasta pirtille.

Nuokkusyreeni ja
unkarinsyreeni
Särkynytsydän


Takapihan terassilla
Olen ihastunut akileijan erilaisiin kukintoihin. Jokainen pienen pieni kaunokainen saa minut kyykkäämään lähemmäksi monta kertaa kesän aikana. 


Vähän ennen ukkosta


Näiden pionien nuput lupaavat kaunista kukinta-aikaa, mutta sen voi pilata vielä moni tekijä.
Terhi

4 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Kiitos taas ihanista kukkakuvista. Sää on viilentynyt meilläkin. Nyt illalla on 15 astetta - ei oikein viitsi mennä ulos istumaan käsityön kanssa, nyyh. Päivällä tuuli kovaa ja iso uhkaavan musta pilvi suuntasi meille päin, mutta tuuli ohjasi sen muualle. Sadetta on kyllä tullut, mutta enemmän hiljakseen. Saisi tulla vähän enemmän.

TeSa kirjoitti...

Kiitos, välillä saderyöppy on tuonut vettä tullessaan ihan mahdottomasti. Luonto kuitenkin kiittää ja kukkamaat rehottaa.

Sartsa kirjoitti...


paljon upeaa kukintaa teidän pihassa! Pääsette nauttimaan myös uusista piharakennelmistanne. Vuodet antavat niillekin lisäää runsautta.

TeSa kirjoitti...

Kiitos Sartsa
Vuosien tuoma kokemus puutarhanhoidosta tuo varmuutta tehdä ja laittaa. Vähitellen runsaus on lisääntynyt, vaikka talvet yrittää nitistää osan kasvustoista.