lauantai 29. kesäkuuta 2024

Mehiläisvahalevyt

Olen tehnyt ensimmäiset mehiläisvahakynttilät muutama vuosi sitten käsityömessuilta ostamistani levyistä. Värjätyt levyt innostivat kokeilemaan, kun minulle on jäänyt kynttilän sydänlankaa monta rullaa. Halvemmaksi olisi tullut, jos olisin laittanut langan kiertoon, mutta nyt olen sitä pätkinyt monen monituista kertaa ja ostanut ties monennenko uuden levysatsin, että saan kerät pois kuleksimasta.
 
Jos olisin laittanut nämä eteenpäin, olisin kuitenkin päätynyt ostamaan valmiita kynttilöitä. Tässä on nyt ajatuksena, että näitä voin aina antaa, kun ei ole mitään muuta tarjota ja itsehän pidän kynttilän tuomasta rauhallisesta valosta pimeinä talvi-iltoina. Tai kyllä minä poltan kynttilöitä oikeasti ympäri vuoden.
Tein tilauksen Hunajakulman kautta. Kotiinkuljetuksella. Heidän hunajankeruupöntöt ovat olleet jo vuosia meidän pihapiirissämme tekemässä hyvää lähialueen kasveille. Kun kuulen tutun autonoven kolahduksen, on kynttiläntekolevyt kohta jo keittiönpöydällä. 
Tein jo aiemmin alkukesästä yhden satsin pitkiä kruunukynttilöitä, mutta nyt teen lyhyitä, kun tätä kokoa levyjä oli vielä tarjolla. 
Sain kaverin työpisteeseeni, kun työskentelen ulkona kauniina kesäpäivänä. Eikä tämä ollut ainoa, joka aisti makean tuoksun.


Taivutin levyn kahtia pituussuunnassa ja leikkasin saksilla levyt puoliksi. 
Mittasin kynttilälangan ja aloin pyörittelemään. Sain tehtyä tästä satsista 40 kpl ja ison rakkulan peukalooni. 
Sydänlankaa jäi vielä kaksi vajaata kerää, joten tilasin vaihteeksi värillisiä levyjä Korpiahon Hunajan kautta. 
Lankaa jäi vieläkin 😀
Kynttilöiden teko sopi hyvin käsijumpasta. Ilman sitä peukaloon ilmestynyttä rakkulaa 😅
Terhi

2 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

On kyllä kauniita ja kauniisti palaa liekki.
Olen ostanut näitä kynttilöitä joskus messuilta.

TeSa kirjoitti...

Nämä ei valuta ja tuoksu on ihana