tiistai 9. elokuuta 2011

Kauniit keltaiset ajatukset


Lomat on lusittu ja opinnot kutsuvat ahkeraa.
Ahkeraa?

Tässä kyllä mitään tunnetta ole ahkeruudesta ollutkaan, on vain lomailtu, nautittu ihanasta kesästä ja nollattu koko ihminen. Siis, täydellinen kesä. Loman alussa oli paljon suunnitelmia mitä teen, millä lomani täytän. Paljon teinkin, mutta tekemättömien töideni lista on vielä pidempi.

Aamulla poika raahusti keittiöön normaaleista kesäaamuistaan poiketen, ennen kymmentä.
- Viimeinen kesälomapäivä. Miksi sinne kouluun täytyy taas mennä. Taas koulu sotkee hyvin opitun unirytmin.

Voi kuinka oikeassa hän olikaan. Siis tuon unirytmin suhteen. Minulla luovuus iskee parhaiten iltamyöhällä, mutta työrytmissä siihen kunnolliseen luovuuteen ei pääsee kuin pitkillä lomilla. Ruumis kaipaa leponsa, eikä aikaiset herätyskelloaamut ole mitenkään luomisen ja luovuuden kulta - aikaa.
Siitä huolimatta poika kaivaa, mielellään vielä tänä iltana, jostain pölypallojen ja villakennelin seasta vanhan reppunsa, josta ei halua luopua. Meillä ei repuilla retostella. Pojan reppu on ostettu 1 . tai 2. lk syksyllä ja kyllä se vieläkin ihan asiansa ajaa aloittaessaan 8 . lk.
Viimeinen lomaviikko on mennyt ihan hujauksessa, kun tytär sai peruutuspaikan tahtomalleen linjalle.
Viikon aikana on hommattu vuokra - asunto, tehty monta erillistä sopimusta, kerätty huushollitavaraa niin meiltä, kuin siskonikin luota.
Onneksi on vielä sellaisiakin työnantajia, jotka ymmärtävät, ettei työ ole koko elämä. Pikaisella neuvottelulla työsopimus saatiin purettua.

On kollattu vintit ja monet laatikot ja saatu kaikki tarpeellinen kasaan yksiötä varten.
Kotona on pesty ja pyykätty kaikki valmiiksi, ensimmäinen erä tavaroita lähti tytön mukana tänään. Muuttokuorma viedään perästä viikonloppuna.

Äidillä on haikeaa, kun paras tytär lähti kotoa maailmalle. Monet opit annettu, kerrattu ja puhuttu. Maatalon tyttärenä ei ole helpolla voinut päästä.
Voiko sitä äiti enempää lapselleen antaa?
Asiakaspalvelusta elantonsa saaneena on hyvä aloittaa opintonsa alalla, jossa joutuu jatkuvasti tekemisiin erilaisten ihmisten kanssa.
Omien opintojeni viimeinen vuosi on aluillaan. Aika sekavissa tunteissa sitä suunnataan kohti koulua. Jos kevään opettajien puheisiin on uskominen, minun pitäisi saada opintoni loppuun jouluun mennessä. Se tietää niin kiireistä syksyä, etten halua kuvitellakkaan asiaa loppuun saakka. Oma ajatukseni opinnoistani on ihan toista, valmistuisin vasta ensi keväänä, jolloin saisin työrauhan omille opinnoilleni ja ilon siitä mitä olen tekemässä.
Silloin minulle jäisi aikaa miettiä koulutukseni jälkeistä elämää, eikä pakata kaikkia asioita kasaan yhdellä hujauksella.
Kaikissa näissä ajatuksissani olen vellonut kesän ja varsinkin viimeisen lomaviikon.
Koska meillä nyt opiskellaan täydellä panoksella, tuli miähestä meidän henkilökohtainen "kouluavustaja".

Sitä ei todellakaan tiedä, mihin tuollaisessa yksityisvirassa oikein joutuu. Tuskin kuitenkaan avustamaan työtehtävissä, isä kosmetologina tai hiomassa lasinpalaa työhöni. Toivottavasti hän on aina läsnä arjessa, kun poika kotiutuu koulusta.
Lyön työhanskani tiskiin, siistin maalaisluukin ja lähden ihmisten ilmoille.
Aurinkoista syksyä teille kaikille,

15 kommenttia:

sartsa kirjoitti...

Onnea syksyyn ja voimia! Kyllä se luovuus -juttu on ihan tosi sen aamuherätyksen jälkeen. Päivä kerrallaan.

Anneli kirjoitti...

Sellaista se elämä on, että ei lapsiaan voi omistaa. Niin ne vaan lähtevät yksi kerrallaan :))

Pami kirjoitti...

Meilläkin pojalla oli eskarista ysiluokan loppuun sama reppu! Lukioon hän halusi uuden vähän isomman :-)

Eija kirjoitti...

Voimia syksyyn ja opiskeluun. Niin ne lapset lähtevät omilleen kukin vuorollansa. Kauniita kuvia olet ottanut kukista ja puutarhastasi. Ihana lasityö "puuceen" ovessa se kattokin on kiva oivallus, minäkin ajattelin keväällä, että olisi tehtävä uusi vessa... Mutta haaveeksi jäi. Mihin se aika meni... Kiitos sudenkorento linkistä, kiva idea ;D

Sari kirjoitti...

Oikein mukavaa syksyä. Ja onnea tyttärelle alkaviin opintoihin. Kyllä se siellä maailmalla pärjää, vaikka onkin haikeaa päästä pois kotoa lähtemään.

intsu kirjoitti...

Nytkö se kesä on ohi ja sinäkin aloitat kolun! Voi hitsi,kun mua harmittaa,kun kesä on mennyt aivan pieleen teidän vierailun osalta ja muutenkin!

- Virpi - kirjoitti...

Mukavaa syksyn alkua ja voimia opiskeluun. Tuo reppujuttu on niin tuttua, meillä lähdetään 9.lk:lle ja reppu on paikattu ilmastointiteipillä, mutta sillä mennään kuten on menty 1.lk asti. Ihania sudenkorentoja, parempia kuin mallinsa. Nautitaan syksystä!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihania kukkia. Onnea opiskeluun.

paivis kirjoitti...

Kiva kun tytär sai opiskelupaikan. Oikein mukavaa syksyö teille kaikille.

Unknown kirjoitti...

Oi voi, kaikkee ihanaa täällä taas kauheesti kamalasti paljon. Ikkunanpokista, WC-paperirullan pidikkeisiin, koruja ja korentoja jne.

Sirkka kirjoitti...

Kauniit ajatukset ja huikean hieno postaus kaikkinensa.
Onnea Onnea Onnea kaikille teille opintiellä,..näin se aika mennä viipottaa ja tyttärellesi kaikkea hyvää elämän poluilla...halaus

Kauniita aurinkoisia päiviä!

Äipän touhut kirjoitti...

Onnea tyttärelle opiskelun aloittamisesta. Onnea sinulle myös opiskelujen jatkamisessa ja loppuun saattamisessa. Tuttu on tuo tuo tunne, kun tytär/tyttäret lähtivät opiskelemaan toiselle paikkakunnalle joitain vuosia sittten. Nyt kesällä tuli uusi tilanne, kun nuorempi tytär muutti tänne samalle paikkakunnalle ja aloitti työt uudessa työpaikassa. Nyt hän on lähempänä ja käy melkein päivittäin moikkaamassa.
Näin ne elämäntilanteet muuttuvat. Hyvää viikonloppua sinulle ja perheellesi.

seijap kirjoitti...

Sait jälleen vedet silmiin päivitykselläsi. enkeleitä matkaan koko teidän perheen syksyyn. Ihana kun olet olemassa.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Onnea tyttärelle opiskelupaikasta! Ja opiskeluintoa teille kaikille!! :o)

tia kirjoitti...

Paljon on teillä ollut tapahtumia ja hienoja asioita. Kyllä sitä saa paljon aikaiseksi kun oikein on tahtoa, siellä ollut ;-)