perjantai 5. elokuuta 2011

Pieni, punainen helpotus


Vihdoinkin hyyska alkaa olla niin viimeistelty, että sinne on voitu laittaa sisustustavarat paikoilleen.
Pitkän ajan keräelmäni ja työni löysivät helposti paikkansa ja tilaakin jäi vielä, kun kuitenkin matkalla tarttuu jotain kivaa ostettavaa.
Kompostivessa, mutta ei kuitenkaan kompostoiva vessa. Niillä on niin hurja hinta, että päädyimme ensin halvempaan versioon ja sitten joskus siihen kompostoivaan. Rakennusvaiheessa on laskettu tila kompostoivalle säiliölle, jos sen joskus vaihdamme tilalle.

Kuivike päätyi vanhaan sinkkiastiaan, pieni sinkkikauha apuvälineenä.
Vessapaperille en millään löytänyt mieleistäni telinettä. Sen piti olla tarpeeksi vanha, ettei siinä kromi kiillä. Tarpeeksi helppo asentaa ja vaihtaa paperirullaa.
Vaikka monet kirppikset ja sisutuskaupat olin kierrellyt, en löytänyt mieleistäni, ennen kuin kannoimme näitä tavaroita ovesta sisään sain taas ahaa - elämyksen. Miksi mennä merta edemmäs....kun sen voi noutaa kuistilta ja mallata sopivalle paikalle.

Nimittäin vanhan reen karikan pauloin. Tarpeeksi ruosteinen, kyllä, helppo asentaa ja rulla kulkee hyvin haruksesta sisään. YES! Päivän paras oivallus.
Lisää paperia löytyy lasipurkista, jonka tein koululla hiekkapuhallusopissa. Harmillisesti toinen lasipurkeista oli saanut odotusaikanaan kolhun kylkeensä ja sen siliän se löysi paikkansa lasiroskiksesta. Saattaa olla, että teen tälle purkille vielä sen parin, kun keramikkakansiakin olen tehnyt kahteen purkkiin.

Lisää keramiikkaa löytyy seiniltä pipariakkojen ja -ukkojen muodossa.


Kivat punanuppiset koukut ja peilin olen ostanut kirppareilta. Yksi koukku pyyhkeelle löytyy ulkopuolelta.Lyhty on Tiimarista.

Vielä sain sovitettua pienen puulaatikoston, joka myös on kirpparilöytö. Puunsävyinen, ilman vetimiä oleva laatikosto houkutteli minut luokseen.
Sipaisin valkoista pintaan ja laatikot saivat vetimensä. Aina on jotain pientä säilytettävää hyyskassakin.
Ulko - oveksi halusin vanhan oven, mutta sellaista ei kokonsa puolesta meiltä löytynyt. Harmaantunutta lautaa kylläkin, ja ovi oli siinä.

Oveen laitettiin piparimuotit, ukko ja akka. Ja tietysti nämäkin kirpparilta ostettu.
Ovea en vielä kuvannut kokonaan, koska se on lasiaukon kohdalta vielä keskeneräinen.
Vaikka kuinka olen töitäni yrittänyt kiirehtiä, olen aina askeleen verran jäljessä miästä.
Saan valmiin lasityön paikoilleen ehkä viikonlopun aikana, kun miäs palailee takaisin kotiin pojan kanssa isä - lapsi leiriltään.

18 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Tuolla huuskassa istuskelee pitempään kuin on tarvis. On siellä niin paljon kivaa katseltavaa :

Kaunis on tuo uusin lasityösikin !

Hepsi kirjoitti...

Wau! Sinulla sitä on silmää saada kaikesta kaunista! Hyyskästäkin! Ihania ideoita!

Päivikki kirjoitti...

Oi, miten ihana! Kyllä tuolla kelpaa istuskella pitempäänkin.

Villanne kirjoitti...

Onpa upea lopputulos!

Susu kirjoitti...

Että voi hyyskä olla nätti! Kaikki niin kaunista, että siellä viettäis aikaa ilman asiaakin.
Meillä täällä saaressa on isän aikoinaan rakentama kirkon mallinen hyyskä ja uutena sitä kutsuttiin "paikkakunnan komeimmaksi":-)

Matleena kirjoitti...

Onpas kaunista katseltavaa teidän hyyskässä! Unohtuukohan siellä itse asia. ;) Meidän mökkihuussiakin pitäisi tuunata, olen sitä sillä silmällä katsonut. Teiltä taidan napata muutaman idean, ainakin tuon sinkkisankon hankin heti, kun kohdalle sattuu.

Pami kirjoitti...

Voi, kuinka ihana!! Meillä olis mökillä myös huussin sisustus, mutta kun ei siellä oikein ennätä olemaan, niin ei ole tullut tehtyä sille muuta kuin laitettua yksi palapeli seinälle koristeeksi :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvän näköinen laitos.Ja ainakin tarpeellinen. äiti

Ingi kirjoitti...

Ihania yksityiskohtia, tunnelmallista! Piparimuotit ovessa - mikä nerokas keksintö!

Pitsisukka kirjoitti...

Voi kuinka suloinen puucee, niin kivoja ideoita!

TeSa kirjoitti...

Olette ihania, niin kivoja kommetteja!

tia kirjoitti...

Ihanasti olet hyyskan sisustanut, meillä saunamökillä samaa pitäisi tehdä, vielä on edellisen omistajan lehtikuvat seinillä, ehkä ensi kesänä, ei kaikkea voi änkee samalle kesälle, tulee muuten ressi ;-)

TeSa kirjoitti...

Kiitos myös sinulle. Meille ei taida tullakkaan lehtikuvia seinille.

Ulla kirjoitti...

Valokate onkin loistava idea kesähuussiin kun ensi kesänä sellaista uutta tehdään! Ihana huussi muutoinkin, tavaroineen kaikkineen!

TeSa kirjoitti...

Kiitos Ulla.

Susu kirjoitti...

Sinulle on tunnustus blogissani.

TeSa kirjoitti...

Kiitos Susu, noudan huomionosoituksen.

Susi kirjoitti...

Voi että täällä on taas kaikkea ihanaa! Nuo piparikaverit on ihania ja vessan ovi tosi kaunis :D En oo ehtinyt täällä poiketa pitkään aikaan...kesä meni vaan yks kaks!