tiistai 7. heinäkuuta 2015

Piän kiarros

 Runsasta ja keltavoittoista
 Näin voisi sanoa tämän hetken puutarhanäkymästä. Moneen vuoteen nurmi ole ollut vihreä heinäkuussa, vaan läikykäs ja palanut versus.
 Lipputangon ympärillä olleesta kukkamaasta poistettiin istutusreunus muutama vuosi sitten ja vaihdettiin perennat suuriin ja näyttäviin lajikkeisiin. Valkoisin kukin kukkiva jättitatar saa harvemman käsiparin läpsyttämään yhteen, mutta minäpä taputan. Helposti ruohonleikkurilla taltutettava kasvi on nopeakasvuinen ja näyttävä.
Tarha-alpi on myös hyvin kiitollinen kukkija, joka leviää, jos sen kasvua ei hidasta esteillä. Sieltä, täältä pilkistelee lila illakko. 
Reunuksen ulkokehältä kaadettiin reilu reunus narsissin varsia, kun eivät alkaneet tuleentumaan laisinkaan.
 Tämä kuvakulma valehtelee. Kukkamaa ei ole näin suuri, vaan siinä on kolme erillistä penkkiä. Aivan hyvin voisi kaivaa kukkamaita erottavan nurmen pois ja laittaa kukkia tilalle. Ja miäs kiittää!
 Lumipalloheisi, tai oikeastaan kaksi, kukkivat vielä pienehköinä pensaina. Pallo on kuin kukka kukan sisällä. Mutta joskus näistäkin piskuisista aluista tulee suuria pensaista varjostamaan huvimajan kahvihetkiä.
 Yhden kukkamaan reunuskasvina on oletettavasti siperianmaksaruoho. Kasvituntemukseni on hyvä sen aikaa kun muistan kukan nimen, mutta se hetki on niin lyhyt =D
  Keltamaksaruoho on matala kivikkokasvi, joka leivää hitaasti kukkamaiden reunoilla.
Pieni on vielä tämäkin. Ilahduttavan hyvin ovat muutamat viime vuosina ostamani taimet sopeutuneet täysinäisiin kukkapenkkeihin.
 Bellikset
 Muistaakseni kirpparilta ostamani akileija. Aika herkku!
 Takapihan syreenipuskakin jaksaa vielä kukkia.
 Valkoinen kärhö, Miss Bateman, kukkii monen vuoden tauon jälkeen. Tosin sillä olisi ollut hyvätkin edellytykset kukkia useaminkin, mutta miäs on pitänyt huolen vuosi toisensa perään, että ei kuki, kun ajelee ruohonleikkurilla ihan tyvestä kaikki poikki.
 Aina yhtä kaunis, sormustinkukka. Olen joskus missanut yhden keltaisen taimen ja sekös harmittaa edelleenkin.
 Siinä oli pieni kierros tämän hetken kukkivista.

4 kommenttia:

Kukkaiselämää kirjoitti...

Vau, aivan upeaa! Jos yhdistät nuo upeat kukkapenkit, sulla on puutarha kuin briteillä.

intsu kirjoitti...

Ai,ai sitä sinun pihaasi miten kaunis se onkaan. Kummallista kun olen pikkuhiljaa alkanut hyväksyä keltaisetkin kukat. Mulla on ollut sormustinkukkia,mutta olen onnistunut ne tappamaan:( Täytyy joskus hankkia uusia!

Sari kirjoitti...

Kaunista! Teidän puutarhanne on kyllä todella upea!

TeSa kirjoitti...

Onhan tässä tilassa mahdollisuus suuriinkiin kukkamaihin, mutta sit olis hyvä olla kokopäiväinen puutarhuri töissä. Ja minä voisin vain katsella...
=D
Kiitos teille.