lauantai 25. toukokuuta 2019

Tampere

Kuvasarjan alussa olevat kuvat on otettu Tampereelta vappuna lähinnä siksi, että tytärkin näkee miten kaupunkikuva muuttuu ja millainen hässäkkä kaupunki on tällä hetkellä.
Omat menot on pidemmän aikaa suunnitelu tarkkaan ja vältetään keskellä kaupunkia liikkumista arkena viimeiseen asti. Jos jotain on päästävä kaupungista ostamaan, pyritään liikkumaan vain sunnuntaisin, kun työmaaliikenne on rauhallisempaa.
Keskustan alueella henkilöautolla ajo on sallittua vain luvan saaneilla. Siis, ei meillä. Täytyy varautua kävelemään paikasta toiseen, kun vain saat kumitassun parkkeerattua johonkin.
Parkkimaksut, linja-automaksut ym.kulut ovat nousseet. Ratikkatyömaa vaatii omansa.
Kivijalkakaupat ovat menettäneet asiakkaita. Osa on jo sulkenut ovensa.
Hiekkakasat, koneet ja suljetut tieosuudet on täytynyt suunnitella tarkasti. Joka kerta mietin mistä voin ylittää kadun.
Hämeenkadun työmaasta on satunnaiselle kävijälle, eli minulle, eniten haittaa. Jokainen kuluva vuosi on kuitenkin lähempänä valmistumista, vaikka kaikki tuntuisi junnaavan paikallaan.
Hämeensilta ei ole entisensä niin yltä, kuin alta.


Mutta yhtä varmasti, kuin aurinko nousee, Tampere velkaantuu ja liikennejärjestelyt selkeentyy. Vai selkeytyykö? Ratikan jatkothan on jo suunnitteilla, vai lyöty jo lukkoon?
Viikko sitten Eurooppalainen tori, eli kansainvälinen suurtori-tapahtuma kokosi jälleen yhteen paljon eri kansallisuuksia ja vierailijoita. Hämeenpuistossa on huikean hieno torimiljöö suurinen puineen ja hiekkapintaisine kävelyteineen. Lähes päästä päähän Hämeenpuiston pitkää pituutta kasatut myyntikojut houkuttelivat hyvässä toukokuun lämmössä tutustumaan, maistamaan ja vain oleilemaan.
Kesän aikana tori poikkea 17 eri kaupungissa, joissa pääsee mukaan tunnelmaan. Me löysimme Italialaisen jäätelön, sekä Espanjalaisten churrot.
Kävellessämme puiston päästä päähän kahteen kertaan, kuvasin valmista kiskoa pääkirjasto Metson suuntaan, sekä
Hämeenkadun yläpään. Kunhan kiskot vievät ihan mihin vaan, lähdetään joukolla koeajolle!!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tamperelaisena tähän on nyt kommentoitava. Keskusta on paljon laajempi kuin pelkkä Hämeenkatu. Hämeenkadusta on kyllä tulossa joukkoliikennekatu ja sen ja työmaiden takia rajoituksia on, mutta mitään yleistä autoilukieltoa "keskustan alueella" ei ole. Työmaat haittaavat liikennettä, mutta liikkua voi ja saa myös autolla ja helppo parkkimahdollisuus löytyy hyvin läheltä: P-Hämppi.

TeSa kirjoitti...

Pitää paikkansa. Oma asiointi osuu juurikin Hämeenkadun varrelle, jolloin autopaikkaa haetaan Sokokselta, Frenckellin hallista ja Plevnasta. Helpon kävelymatkan päästä omiin menoihin.
Kävely-/kuvakierros on vappuna keskustasta, ei ympäri kaupunkia.

Onneli Winter kirjoitti...

Melkoista myllerrystä kaupungissa menossa, jännää varmasti kun kiskot sitten vievät joku päivä ;)

Liisa kirjoitti...

:)Kiitos ,kotimaan "netti-matkailukin" avartaa:)