maanantai 13. toukokuuta 2019

Toukokuun toinen sunnuntai

1905 ameriikasta alkanut perinteinen äitienpäivä on koonnut perheet ja yhteisöt yhteen muistamaan äitejä kautta maailman. Suomessa virallinen äitienpäivän juhlinta on alkanut v.1918.
 Näin meilläkin kokoonnuttiin jälleen yhteen ja miähen kanssa odotettiin lapsia perheineen. Teimme lauantaina pikaisen kirpparikierroksen, kun tyttöjen leikeissä olevat tyttären kippakengät alkavat vetelemään viimeisiään ja kokokin alkaa olla pientä sorttia. Löysimme jokaiselle prinsessalle uuden kenkäparin, joista osa kelpuutettiin heti käyttöön, vain yksi otti vielä vanhan kenkäparin.
 Ruokailun suhteen yllätimme lapset ja vähän kyllä itsemmekin. Niin tavaksi muodostuneet rutiinit oli aika romuttaa ja tehdä jotain ihan muuta. Maukas kotiruoka täytti isot ja pienet vatsat, mansikoilla koristeltu salaatti väritti lautasen reunat ja jälkkärinä ollut jäätelö katosi hymysuille.
Sain ihanat itsetehdyt kortit ja
 kaulakorun.
 Tehotytöt, kikattimet aloittivat heti leikkinsä.
Aikaa ei mennyt ujosteluun.
Serkkutytöt näkevät toisensa useasti.
 Kirpparikierrokselta löytyi kiva setti prinsessaleluja, joiden parissa aika kului. Yhdessä sovittiin, että näillä leikitään vain pöydän ääressä, ei viedä lelulaatikoihin. Jokainen mekko, kassi ja prinsessa kerättiin leikin jälkeen omaan laatikkoon ja taas tuotiin esille, kun pöytä tyhjeni.

 Touhutessa tulee tarve tankata ja korjata kampaus.
Nukkekotini ovat alkaneet kiinnostamaan tyttöjä. Niihin pyydetään laittamaan valot, yläkerroksiin kurkitaan joko sylistä tai varovasti jalkarahin päältä. Jokaisessa kerroksessa on paljon nähtävää.
Kunhan tytöt kasvavat ylimmän kerroksen korkeudelle, harkitsen pleksin poistoa ja avustavien käsien ahnasta järjestelyä.
 Kevään ihanuuksia, hortenssioita kaksin kappalein.
 Molemmissa kunnollinen astia, että saa tarjota kunnon vesihörpyt.
 Venla ja Milja
 Vanessa
 Miniä leikittää muistipelin kanssa.
 Kahvipöytään kääretortuista, mansikoista, vadelmahillosta ja kermasta koottu pikakakku. Koristeena mustikoita ja suklaaseen dipattuja mansikoita.
 Muu tarjottava oli pientä makeaa.
 Gluteeniton vaihtoehto.
 

4 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Kiva äitienpäivä teillä suloisten tyttösten kera ja oooh mitä herkkuja:)

Liisa kirjoitti...

Ihana perhe-tapaaminen,kaikkinen herkkuineen:)
ja maailman kauneimman kaulakorun sait!!
Nuo likat ovat vaan niin sulosia:):):)
oi``Onnekkaita olette:)
Mukavaa viikkoa!!
ja kiitos ihanasta tarinastasi!

Saija kirjoitti...

Olipahan taas kiva päivä. Voin kuvitella kuinka ihana tuo nukkekoti on lapsen silmissä, paljon pienen pientä katseltavaa.

TeSa kirjoitti...

Lasten vierailujen jälkeen jaksaa taas pitkän viikon. Ilontuojat.