lauantai 22. helmikuuta 2020

Villasukkien uusi vuosi

Niina Laitisen uutuuskirja Villasukkien uusi vuosi ilmestyi tammikuussa ja nopeimmat ovat jo ehtineet neulomaan mitä upeampia sukkia kirjan malleista. Tunnistettavuus on aika helppoa, monimutkaiset ihanuudet ja näyttävät pinnat.
Laitisen uusin kirja on hänen kolmas teos ja niin tässäkin, kuin aiemmin ilmestyneissä kirjoissa Villasukkien vuosi ja Satumaiset silmukat, on jälleen paljon houkutuksia. Minusta kirjaa selatessa on kiva huomata, että ohjeissa käytetyt langat on helposti saatavissa. Ja lankavaihtoehdot löytyvät kirjan alkusivuilta.
Ihan omasta jemmastani taitaa löytyä useampaan sukkapariin käypää materiaalia.
Kirjassa on 20 erilaista ohjetta, jotka on jaoteltu vuodenaikojen mukaan. Inspiraatiota on ammennettu luonnosta, sen ihmeellisistä sopukoista. Jokainen vuodenaika sisältää viisi villasukkamallia, joista jokaisessa on tuon kyseisen vuodenajan ominaiset piirteet.
Ohjesivut ovat helposti seurattavia ja aina voi kysyä lisää apuja Facebookissa Niina Laitinen-desing sivulta tai Taimitarha-neuleryhmästä.
Voinko olla siskosi? Ainakin suuri ihalijasi, arvostan taitoasi luoda jotain kaunista meidän iloksemme.
Tämä kirja on omistettu Niinan sisarille.
Testineulojien käsiala on ihailtavan tasaista. Kuvasin kirjasta itseäni kiinnostavat ohjeet, joista ensimmäinen on taituruutta kirjoneulemallin muodossa. Miten kauniin kuvaava malli, Kirsikankukkien aikaan onkaan. Tässä ei paljon telkkaria tuijoteta tai sitten neulotaan ja puretaan. Ohjesivuja on yhtä paria varten useampi, eli kuvat ovat suuria ja selkeitä.
Siskoni mun, on kirjoneuleiden värikästä ilottelua, jossa valitulla kuviovärillä on suuri merkitys. Kepeiden perhosten tanssi voi olla ilomielinen tai kaihoisa. Tällä ohjeella neulottuja sukkia on näkynyt monta kaunista sukkaparia netin syövereissä.
Häävalssissa minua kiehtoo kirjoneule ja kahdella värillä neulottu palmikko. " Kuin palmikoiden tahtiin kaksi kauneinta saavat toisensa".
Sukan jalkapohjan kaunis ja simppeli kirjoneule on lämmin lisä. Kaavioiden seuraamista helpottaa vähäinenkin värilisä.
Sielunkumppanit, Soulmates III, ovat niin ihastuttavat, että tällä pintaneuleella tehdyt sukat pitäisi kehystää. Taidokasta neulesuunnittelua, selkeä ja toistuva kuvio on kaunista katsella. Kaavion jatkuvan silmukankierron katsominenkin saa niskavillat pöyhistymään, mutta mitä sitä ei tekisi kaiken tämän kauneuden eteen. Joko sitä on kaivettava ohuemmat langat jemmoistaan?
Vuodenkierron aikana on hyvä aloittaa jouluun valmistuminen ajoissa. Aattoillan pehmeimmät paketit ovat aikuisiän parhainta antia. Lämpöisiä sukkia ei lapsena arvostanut, mutta isomman sisarusparven sukkittamiseen menee tovi aikaa. 
Aattoillan sukat on neulottu lämpöisellä punalla ja pitsikuvioilla. Nämä ja 13 muuta sukkaparia löytyy Villasukkien uusi vuosi kirjasta.

5 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Minäkin tilasin tämän kirjan kirjakauppaan ja poika jo lähetti tekstarin, että saan kirjani noutaa. Tässä on ihania sukkamalleja monen monta.

TeSa kirjoitti...

Kirjan selaaminenkin nostaa hymyn huulille.

Nila kirjoitti...

Oi oi mitä tarjontaa, minulla itselläni on juuri meneillään toiset anelmaiset molemmat ajattelin esitellä seuraavassa postauksessa. Tervetuloa kurkkaamaan. Pitää minunkin kysellä tätä kirjaa kirjakaupasta. Kiitos esittelystä.

Saija kirjoitti...

Kyllä on hienoja malleja. Hatun nosto sille, joka noiden tekemisen taitaa.

TeSa kirjoitti...

Ja ihan parasta, kotimaisuus.