sunnuntai 19. joulukuuta 2021

4.adventti

 Saimme eilen nauttia kulttuurielämyksestä Tampereen Teatterissa, kun kävimme toistamiseen katsomassa Saiturin Joulun. Voi, kuinka nautittiin tarinasta, joka koskettaa. Emme ole käyneet katsomassa montaakaan esitystä toistamiseen, mutta tätä olin jo odottanut. Miäs sen sitten hommasi syndelahjakseni ja vielä teatteri-illallisen läheiseen Puistoon. Puisto on entinen Rosso Hämeensillan kupeessa Tammerkosken rannassa, Koskipuiston nurkilla. Katseltiin ratikan kulkua, jouluisen kauniita valoja ja söimme kolmen ruokalajin menun. Jokaista olisi voinut santsata, mutta näistäkin tulimme ihan täyteen. Päivä ehti painua jo mailleen, kun jaloittelimme vielä Koskikeskukseen, jossa näimme nuorimman tyttöystävineen ihan sattumalta. Kaikista Tampereen kaupoista juurikin täällä!

Teatterin kaunis joulukuusi kivan latvamaskin kanssa. Joulutorilla olemme käyneet jo kolmasti ja tällä kertaa kuvailin torin laitojen taloihin tehtyjä valoteoksia, joissa lumihiutaleiden ja tähtien liike tuo talot erilailla esille. 
Ihmettelimme illalla Raatihuoneen katolla ollutta Suomen lippua, mutta sekin selvisi illan aikana uutisia lukiessamme, Kirsi Kunnaksen muistojuhla.
Odotan jo joulua ja sen tuomaa taukoa kiireiseen arkeen. Aamupuurolla iloitsin ääneen, kun koti on jo niin jouluinen ettei täydy kuin ruoat hankkia ja suorittaa pientä pintasiivousta.
Ensimmäiseksi siivosin piiloon nämä ihanat Tanssi-sarja mukini, joista juurikin viikolla luin, että ovat hyvin kysyttyjä. Jos myisin niin tuskin saisin 100 €/ kpl, kun kaikista on tarrat pois. Minulle nämä ovat hyvinkin mieluistat niin kooltaan, kuin värimaailmaltaan. Mutta laitoin pois jokapäiväisestä käytöstä ja otin ruåttalaiset esille.
Samalla kieputtelin valonauhan hyllyyn maalarinteipin avulla.
Tässä setissä on mukit, tassit ja jukurttikipot, sekä pari tarjoilulautasta.
Jouluiset koristeet Stockmannin valikoimasta.
Aamisaikaappi on ollut niin hyvä, kuin se oletinkin olevan. 
Kuusi on niin kiva valonlähde joulukylineen. Venyin pitkää pituuttani kuusen alla, kun kuvasin viedon. Tuli oikein hiki, kun välillä veturi putosi, kuvakulma oli huono, tai sössin muuten vaan koko kuvan. 
Tontut hiippailevat kuviin, onhan jo 4.adventti, enkä suostu sanomaan mitään joulunhösäämisestä.
Ostin valtavan suuren valkoisen joulutähden. Se pitää olla mahdollisimman suuri ja juurikin valkoinen, koska joulu.
Ihanaa joulunodotusta teille kaikille, 

2 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Kiva kuulla, että aamiaiskaappi on ollut toimiva. Me ei uskallettu sitä silloin valita, kun ajateltiin, että ei osattaisi sitä kuitenkaan käyttää.
Ihastuttava tuo tyyny/ peite tuossa tonttujen takana, kettukuvalla.

TeSa kirjoitti...

Kettu on tyyny, vastapäätä ylvistelee peura.
Olen ollut niin tyytyväinen valintoihin, uutta ja vanhaa.