perjantai 31. joulukuuta 2021

Kiitos

On aika laittaa nippuun vuosi 2021 ja kiittää kaikkia. Vuosi jää mieleen niin monesta eri syystä, tyttären vuosijuhla muistutti taas ajan kulusta. Miten ihana, että kaikilla lapsilla asiat on mallillaan. Lapset ja lastenlapset tuovat iloa joka päivään omalla mutkattomuudellaan.
Vuodenkulkua on varjostanut miähen tapaturma, jonka varjo elää yllämme ainaisesti. Tästä viikosta on aikaa, mutta sen mukaan ollaan ja tehdään, kun pystytään. Ja joka päivä kun tehdään, pysyy mieli virkeänä ja valmista tulee.
Kevään aikana pääsimme lopultakin kiinni keittiöremppaan, jonka aloitusta olin odottanut vuosia. Olin niin innoissani ja tyytyväinen. Syksyllä mylläsimme kaikki vielä kerran, kun loputkin huoneet sai uuden lattiapäällysteen. 
Ihan outo tilanne, meillä ei ole yhtään uutta tapettimallia, eikä värilastua odottamassa seuraavaa kaupunkikäyntiä varten.
Pihatöissä etenimme ihan hyvään tahtiin, kunnes nurmikko pyörtyi helteiden myötä. Jäin odottamaan sadekautta, jonka jälkeen pääsin jälleen vauhtiin. En tehnyt noin kuukauteen muuta kuin kastelin ruukkuistutuksia. 
Suurin ja merkittävin muutos pihassa tapahtui takapihalla, jossa työt jatkuu keväällä.
Olen valinnut joka vuosi käsityön, joka on tuonut onnistumisen tunteen ja tänä vuonna se on pergola. Tämä on valmistunut monessa eri osassa ja viimeistelykin kesti kauan, mutta nyt se ilahduttaa valmiina odottaen uutta vuotta ja kesää. 
Matkustaminen on jäänyt pariin lomakohteeseen. Kun pääsemme irti tutusta ympäristöstä, voimme rentoutua, eikä kukaan vaadi meiltä mitään. Molemmilla on vaativa työ, joten irtaantuminen auttaa taas jatkamaan.
Miähen oma projekti, konehalli, on edennyt syksyn aikana. Eikä tuo malttanut olla poissa työmaalta tänäänkään. Joka päivä, kun vain on aikaa, halli etenee. Kylmimpinä päivinä siellä ei ole mitenkään kiva työskennellä, mutta käymäseltään siellä voi pikaisesti poiketa. Nyt kun on jo seinät pystyssä ja katto päällä, on siellä voinut tehdä autoremppaa irtolämppärin puhkuessa huoneessa. 
Laskin jälleen vuotuisen langankulutukseni, joka on tälle vuodelle 10, 605 kg. Kivasti on lankakoreihin tullut vajetta, joskin joululomalla vajetta on taas korjattu uusilla lankapalleroilla. Ah!
Uusia käsityökirjoja ilmestyy paljon. Ostin välipäivinä yhden ja innolla odotan vuoden alkua. Miten taitavia suunnittelijoita Suomesta löytyykään.
Lasitöitäkin sain valmiiksi muutaman. Yritän ehtiä entistä enemmän työpöytäni ääreeen, kun intoa riittää. Lasin pariin pääsen opettamisen myötä kevään aikana, jos vain pääsemme  aloittamaan. Olen mukana jälleen TPOn, eli taiteen perusopetuksessa, kahden eri ryhmän kanssa, sekä muiden iltakurssien ohjaajana, jos kursseille tulee tarpeeksi ilmoittautumisia. 
Uudenvuoden hulinoihin oli varattu teatteriliput ruokatarjoiluineen, mutta niihin lippuihin on nyt haettu rahanpalatus takaisin tilille. Ollaan kotona ja huilaillaan.
Viikolla saimme siivottua piharakennuksia niin, että miäs soitti palokuntaan ja teki ilmoituksen nuotiosta, joka ei ollut mitenkään pieni! Vieläkin riittää nuotiolle materiaalia, mutta antaa pölyn ensin laskeutua.
Tulevanakin vuonna otan aikaa entistä enemmän itselleni. Kuluvana vuonna terveyteni oli koetuksella monta kertaa. Onneksi työssäpoissaoloja ei tullut montaa päivää niin päivä- kuin iltatyössäkään. 
Päiväseltään kävin operoitavana, keväällä menen toistamiseen. Itsehoitoon ja hyvinvointiin pitää kiinnittää yhä enemmän aikaa. Voikaa hyvin, ihan kaikki.
Ilokseni minulla on YSTÄVÄ, jolle jo heti aamusta huhuilen, että olen ja hän on aina tukenani. Hän ymmärtää kuivan huumorini ja kannustaa. Olen hänestä kiitollinen. Hän liittää kätensä yhteen ja laittaa minutkin jonoon. Niin minäkin 💓
Juuri sinulle, hyvää uutta vuotta 2022!


13 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Oikein ihanaa uutta vuotta sinulle ja Hannulle. Uutta intoa kaikenlaisiin Ihaniin kättesi töihin! Voimia "oikeisiin töihin". Nautinnollisia hetkiä pikkupimujen kanssa. Ja kiitos sulle ystävyydestä,rinnalla kulkemisesta,ihan kaikesta. Onko siitä 14v,kun eka kerran kirjoittelin sulle uuden vuodan aattona ja meistä tuli ystävät. Vaikka aikaa kuluis koska olemme viimeksi nähneet,niin aina jatkamme siitä mihin viimeksi jäimme.

TeSa kirjoitti...

Kiitos Intsu ❤
Kyllä siitä on sen verran aikaa. Ystävyytemme on pian rippikouluiässä. Hyvää uutta vuotta myös teille!

Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia kirjoitti...

Hyvää alkanutta vuotta 2022 ♡

TeSa kirjoitti...

Samoin kiitos ❤

Irma kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta ja kiitos todella mukavasta blogistasi. Kiva kun jaksat kaiken kiireen keskellä kirjoitella kiinnostavia juttujasi kuvien kera:) Blogiasi on mielenkiintoista seurata:)

TeSa kirjoitti...

Kiitos paljon, kiva kuulla ❤

Sartsa kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta! Kivaa, että saadaan jatkaa taas uuteen vuoteen bloggaillen :) Teillä tapahtuu aina jotain ja blogisi täyttyy kauniilla kuvilla.
Antoisaa ja hyvinvoivaa vuotta teille molemmille!

TeSa kirjoitti...

Kiitos Sartsa. Tänä vuonna on ollut jo monenlaista touhua, eli meno jatkuu entisellään.

Kati kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta ja kiitos mukavista jutuistasi! Ihanaa kun ehdit kertoa kaikista touhuistanne kuvien kera. Niin moni siirtyy 15 sekunnin snapshotteihin kun elämä on heille hektistä. Terveyttä ja iloista mieltä teille!

satunNainen Paula kirjoitti...

Kiitos kuluneesta vuodesta - vuoden kierto puutarhatöineen, kesäretkineen, joulun valmisteluineen ja muine puuhasteluineen värittää omaakin vuotta, blogiasi on ilo seurata!
Iloa ja innostusta Uuteen Vuoteen!

TeSa kirjoitti...

Kiitos myös teille. Ihanaa, kun kommentoitte, muutoin olisi tylsää kirjoitella.

Saija kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta! Teillä on ollut tapahtumarikas vuosi. Pääosin kivaa mutta ikävääkin. Kaikkea hyvää tähän vuoteen!

TeSa kirjoitti...

Kiitos Saija ❤
Aina tapahtuu, eikä joka kerta riitä pelkkä laastari.