perjantai 12. toukokuuta 2023

Solmut

Sain jostain ikävän vatsataudin ja olin muutaman päivän kotona toipumassa. Että ottaa voimille toipua kokovartalooksennustaudista. Väsyttää, hidastaa tahtia ja nukuttaa. Välillä jaksoin olla hereilläkin ja neuloin valmiiksi tytöille solmupannat. Tyttären pyyntö oli tehdä neideille kevääksi kevyemmät päähineet. Nämä pipat neuloin tuplana jo ennen pyyntöä. Solmupantoja en ole tällä mallilla tehnytkään, mutta nyt näitäkin tuli neulottua heti kolme.
Minulla on ollut jämäkeräkori työtuolini vieressä koko kevään, mutta en saanut näistä langoista mitään muuta kuin purkutuomion. Mikään lanka ei riittänyt, joten ostin parin kokeilun jälkeen Novitan seiskan Geishan. Kahdesta kerästä sain neulottua reilut pannat. Ihan en mutuna neulonut, kun tein jo uusista langoistakin yhden koeversion, jolla mittasin ja purkasin sen epäonnistuneena kokeiluna yhteen näistä pannoista. Toivotaan, että nämä sopivat, ettei solmu vie pituudesta liikaa mittaa. 
Näille ei taida näillä lämmöillä olla paljon iltapäiväkäyttöä, mutta aamuissa saattaa olla vielä viileyttä.
Aiemmin mainitsemani jämälankakori on pengottu ja neuloin loppuun nämä keskeneräiset lapaset, joissa lapasosassa on heijastinlanka. Jätän nämä vielä antamatta, jäävät odottamaan syksyä.
Tytär saa perussukat. Samalla koolla, kuin keväällä jo yhden parin neuloin. Näissä samanlaisissa sukissa on se hyvä puoli, että rikkinäisen voi aina korvata uudella sukalla. 


9 kommenttia:

Ninnu kirjoitti...

Vatsataudit ovat yksi pahimmista taudeista. Sympatiat sinne. Kauniit lapaset. Ihanat värit. Mukavaa äitienpäivää huomiselle!

Puikoillanikin kirjoitti...

Nyt on ilmeisesti rajua vatsatautia liikkeellä; olen jo useammasta kuullut.
Heijastinlangat ovat kivoja. Lapsia naurattaa, kun lapaset heijastavat. Meilläkin piti mennä fikkarin kanssa pimeään vessaan kokeilemaan.

satunNainen Paula kirjoitti...

Onpa kivat solmuisat, kiva idea!
Heijastinlanka on ihan mahtava innovaatio, kelpaa sellaisellekin joka ei heijastinpannoista tai heiluvista niin piittaa.

Irma kirjoitti...

Solmupannat nähtyäni ajattelin että minäkin haluaisin syksyksi tuollaisen:) kivoja!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania neuleita. Tuollainen panta olisi lenkillä hyvä. Kevättuulikin on vielä kolea (enkulinkäsityöt)

TeSa kirjoitti...

Kaunis kiitos teille kaikille.

Rva Kepponen kirjoitti...

Suloiset neulepannat

Saija kirjoitti...

Vatsatauti on lähes kamalinta mitä tiedän…Somat pannat, tykkäisin itsellenikin :)

TeSa kirjoitti...

Nyt näille on ollut tarvetta. Kiitos myös teille ❤️