tiistai 30. huhtikuuta 2024

Vappupaita

Heureka, se on vihdoinkin valmis! Etsin paidan neulomisesta jotain aloituspäivää, mutta en ole tallentanut sitä bloggeriin. Fasesta löytyi 11.11.2023 muistijälki, että jotain on aloitettu. Omuuten pitkään aikaan pitkäaikaisin keskeneräinen neule, jonka olen tehnyt loppuun. Väliin olen tehnyt yhden päivätyön, kolme iltakurssia, kolme lasten kaarrokeneuletta, 13 sukat, yhdet sääryleet, viisi kauluria, kolmet lapaset ja kymmenittäin kortteja.
Olin aikeissa kuvata paidan aurinkoisessa ja lämpöisessä kevätpäivässä, mutta ulkona käy taas kylmä ja navakka tuuli. Minulla ei ole puhelimelle telinettä jolla olisin saanut puhelimeni pysymään paikoillaan, joten painelin suoraan huvimajalle suojaan tuulelta. Virittelin erinäisen kasan sisustusesineitä torniksi ja otin ajatuksella sarjan kelpoja kuvia, joista näkyy uusin neuleeni.
Paidan ohje on Paussi, Novitan syksy 3/2022, 15. Ihanan rento ja väljä malli. Ja miten kevyt. Lankoja kului vain 0,430 kg.
Neuloin paidan ohjeenmukaisilla langoilla, Novita Merino 4PLY ja Tuuli. 
Langat neulotaan yhdessä, jolloin pinnasta tulee ihanan pörheä, jopa kuohkea. Valmista neuletta en ole viimeistellyt mitenkään. Ainoastaan kevyesti ravistellut enimmät mohairsäikeet tuulen kuljetettavaksi.
Neule neulotaan pyörönä kainaloon asti, jolloin hihat otetaan mukaan puikoille. Kavennukset neulotaan eteen ja taakse samanlaisina, joten ei niin väliä kummin päin paidan pukee ylleen.
Malli on hyvin istuva, eikä pussita kavennusten ansiosta. Neuloin omaan paitaani ohjetta matalamman kauluksen. Tykkään käyttää ohuita kangashuiveja, joilla voin peitellä puuttuvan lämmittävän osan.
Pihalla sain paidan väristä näkyviin oikean sävyn. 
Hyvää valpuria teille kaikille!

Terhi

3 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Kiva väri puserossa, oikein nätti. Tosi kevyt on, alle puoli kiloa.

Sartsa kirjoitti...

Heureka tosiaan! Sinä ehdit tehdä ainakin 7 villapaitaa siinä ajassa, kun minä vasta mietin, että tehdäkkö, vai eikö tehdä ;D Hyvin näyttää istuvan tuokin ja väri sopii sinulle.

TeSa kirjoitti...

😄 kiitos teille ❤️