sunnuntai 19. toukokuuta 2024

Timangit

 Yksikätisenä 

Joskus innostun jostain niin paljon, että pitää vetää jarrua päälle. Nyt on käydä juurikin näin, mutta en anna asia päästä valloilleen, kun tiedän tämän olevan vain hetkellistä. Timanttimaalaus on kivaa ja kevyttä ajanvietettä. Se vie niin mukanaan, että huomaamattaan päivät venyvät pitkälle iltaan.

Työvälineitä tässä ei tarvita enempää kuin asetin ja vaha. Ne löytyy valmispaketista, joten työhön pääsee heti kiinni. Etsin helmitöistäni pienet kolmio malliset helmilautaset, joista on hyvä ottaa asettimella timantti kerrallaan. Paketissa on kyllä aluslautanenkin.
 Työpohjani kiinnitettiin vanerilevyyn oikenemaan laittamalla maalarinteipit työn päälle. Työpohja oli laskostunut kuljetuslaatikossaan laineille, mutta oikeni hyvin tasaisella pohjalla. 
Avasin pohjaa suojaavaa muovikalvoa vain sen verran, kun työ vaati ja pyysin miästäkin varomaan koskemasta liimapintaan. 
Väripinta kerrallaan täytin ruutuja. Jokainen väripussi ja helmi on selkeästi numeroitu. Avatut pussit asettelin mukiin odottamaan seuraavaa tarvetta, etteivät kaatuile holtittomasti pitkin pöytää.
Kuten jo mainitsin, tein pitkiä, 12 h tunnin, päiviä. Nyt oli jotain niin kivaa tekeillä ja minä pystyin siihen. Ainoastaan levyn kääntelyyn tarvitsin apuja. 
Ja pöydän siirtoon. Viimeistelin työn kiakkoa ja euroviisuja seuratessani, kun työ piti siirtää keittiöstä telkkuhuoneeseen.
Valmiille työlle on etsitty sopivan kokoista kehystä, mutta ei ihan näillä valmiilla työmitoilla, 40 x 60, löytynyt ainuttakaan. Joten pientä säätöä odotettavissa. 
Laskin työhön käytettyjen timanttien määrän. Se on noin suunnilleen, kun suuret timantit vievät kerralla isomman alan, kuin ihan pienet perustimantit. Olihan takapuoli puutunut, kun päivästä toiseen istuin ja tein. 
Ei minusta olisi istumatyöntekijäksi. Tämän paketin olen ostanut Rustasta.
Terhi

5 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Aika työläs homma mutta hieno tuli:)

Puikoillanikin kirjoitti...

Tuli komea tuotos, vaikka onhan se istumalihaksia koetellut.

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos

Saija kirjoitti...

Voin kuvitella kuinka vie mennessään kuten palapelitkin. Hieno lopputulos.

TeSa kirjoitti...

Tätä tehdessä sai ajan kulumaan nopeasti. Kiitos!