perjantai 31. toukokuuta 2024

Hellemekko

 Liityin fasessa Vaatteiden tuunaus-ryhmään vähentääkseni osaltani vaatteiden liikaostoa ja  kierrättämään enemmän jo olemassa olevia materiaaleja. Hyötykäyttöön sopii niin moni tekstiili, kun sitä hetken aikaa tarkastelee lähemmin. Itselleni ompelu on aina pakkopullaa, vaikka etsin ideoita ja mietin, että sittenkun. Nyt minulla on ollut aikaa, mutta ei niinkään helppoa työskennellä, mutta olen ottanut pieniä tavoitteita ja samalla käsi on saanut jumppaa ja kevyttä liikettä. 
Hellejakson aikana olen pysytellyt lähinnä sisätiloissa tai ainakin kiertänyt suoranaista aurinkoa varjon puolelta. Vetäisin vaatekaappini yhden hyllyn tyhjäksi katsoen sen sisällön ja samalla järjestäen. Yhteen kasaan kesä, toiseen nääh!, kolmanteen muokkaukseen ja loput takaisin. Yhdessä kasassa oli kirpparille menevät, joista olen myynyt jo 4/7 mekkoa.
Idea hellemekosta syntyi, kun nostin urheilukangaspaitani esiin. Liian pitkä, kyljissä rypytykset, jotka kirraa paidan aina persiin alle ja kaula-aukko tulee antavaksi. Sovitin paidan ylleni, merkitsin leikkauskohdan ja naps, helma oli poikki. Vuosia kangaslaatikossani ollut ohut ryppypuuvillainen kukkakangas keskeltä poikki ja kumpaankin palaan kaksi ommelta rypytyslankoja.
Passasin kappaleet kohdilleen, huolittelin saumat ja kevyesti silittelin suurimmat pakkarypyt. 
Kangas on niin ohutta, että se vaatii alleen hyvän alusmekon, jota minulla ei tietysti nyt ole. Joten lisää vaatekaapin pengontaa. Otan legsut esiin, ne joista en ole koskaan oikein pitänyt. Katkaisen puntit, oion saumurilla haarakiilat, huolittelen helman ja silitän saumat. 
Otan kuvasarjan kännykälläni 3 ja 10 s ajastimella. Peilin kautta kuvatut on jo niin, kamalia kuvia. Puhelin on aseteltuna puutarhapenkille ja hipsuttelen pönöttämään tuulen viemää pellon reunaa pitkin. Olkaatte hyvät, tässä nämä. Ihastuttavin kommentti oli ateljeeompelijalta, joka kehui mekkoani vaikka juhlakäyttöön. Itse miellän tämä pihalla käyskentelyyn ja kukkien tuoksutteluun.
Ihanaa viikonloppua teille kaikille, Terhi









8 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...


kuvathan ovat suorastaan taiteellisia! Kaunis mekko siitä tuli, kelpaa moneen menoon.Vaatteiden tuunaaminen on tosi kivaa. Minäkin välillä innostun. Ideoita on kovasti, mutta toteutus usein ontuu ja homma jää siihen.

TeSa kirjoitti...

No kiitos =)
Pitää olla tarpeeksi aikaa, ettei täydy aina jättää työtä kesken.

Puikoillanikin kirjoitti...

Hieno mekko tuli ja kivan värinen. Vaatteiden tuunaus kannattaa varsinkin jos osaa ommella. Minun pitää vielä kovasti harjoitella.

TeSa kirjoitti...

Kiitos. Minä joudun myös pitkän ompelutauon jälkeen tuumailemaan miten ne kaikki ompeleet menikään.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Käsvin jo mekkoasi facen puolella ihailemassa.
Minäkin tiirailin vaatekaappiani josko sinua nyt ihan matkisin tässä ideassa.

TeSa kirjoitti...

Malli on kiva, nopea toteuttaa ja mikä parasta, kevyt ja vilpoinen asu vetää ylleen.

Irma kirjoitti...

Onpa kiva idea ja kaunis kangasyhdistelmä:)

TeSa kirjoitti...

Kiitos. Oli kiva saada osumaan "palaset" yhteen.