sunnuntai 17. helmikuuta 2008

Kiireinen viikko alkaa

Tänään olen ollut aikaansaapa. Pesin kaikki keittiön, kolme, ikkunat ja nuoremman pojan huoneen ikkunakin meni siinä samalla. Kaikki töhnä oli kirjavana laikkuna ulkopuolella ja sisäpuolen lasi noessa. Tulee paljon polteltua kynttilöitä ja puita poltetaan isossa uunissa. Nyt saa aurinko paistaa häikäsevästi. Vaihdoin samalla huhkimisella verhot keittiöön ja jälleen omaa tuotantoa näkyvissä.
Joskus olen ollut ahkera, se tuli tänään taas mieleeni. Jollekin pääsiäiselle ompelin nämä koneella tikatut tilkkuilut. Ihana vaihdella eri vuodenaikojen mukaan, joka sesongille löytyy laatikoista valmista ripustettavaa.
Huomenna yritän pestä talon toisen puolen lasit, kunhan aamun pakkaset hiukan hellittää. Ja ellei lunta tulee tupaan asti.
Samalla kannan kukkaset suihkuun ja annan huonokuntoisille kasveille lähdön kompostiin.
Pitsineuleeni on pientä viimeistelyä vailla valmis. Tänään en ehtinyt pikkunäppäryyteen ja eilinen päivä meni pojan kiekkopelimatkalla. Mutta huomenna sitten. Aiemman päivityksen nappeja en saanutkaan neuleeseeni. Pesu vei värin valkoisista napeista ja hopeiset ei ollut makuuni. No, tuli sekin vahinko kokeiltua ja pitsineuleessani on jo uudet napit.
Iltakoulussa on vuorossa ne kauniit palmikkosukat tästä vihkosesta. Tytär tahtoi ne heti vihkosen ilmestyttyä, mutta en vain ole ehtinyt aloittaa. Jos nyt silmukat jaksan luoda, niin onhan edes aloitettuna.
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille.

Ei kommentteja: