tiistai 19. helmikuuta 2008

Paras tyttöni

Huomenna tulee 17-vuotta tyttären syntymästä, siis neito on kauneimillaan. Ilmankos minäkin aina ilmoitan iäkseni tuon 17. Pitäisköhän seuraavaksi vaikka ilmoittaa 18-v, olisin edes hiukan tytärtäni vanhempi?
Kun muistelen aikaa syntymän, on silloin perheessämme tapahtunut paljon samanaikaisesti. Uuden kodin rakennus oli vireillä, edettiin sisätöissä hurjaa vauhtia. Neiti oli mukana rakennuksella ja joissakin kuvissa on maalia ja pölyäkin tarttunut pieneen ihmiseen.
Mutta muistikatkojakin tuosta kiireisestä keväästä on paljon. Onneksi kamera on tallentanut paljon muistoja ja jossain välissä olen ehtinyt kirjaamaan jotain kirjoihinkin.
Kukahan meillä on silloin hoitanut lypsykarjan? Isäntä varmaan. Ja minä kun mukaan jälleen pääsin.
Uutta taloa yritettiin viimeistellä ristiäisiä varten, mutta ei valmistunut ajoissa. Juhannuksena sitten siirryttiin tälle puolen, pitkä ei muuttomatka ollut, 80 m.
Aamulla innostuin kuvailemaan tekemiäni töitä tyttärelle.
Tämän kellon tein hälle viime vuoden syntymäpäiväksi.
Posliinimaalauksessa sormin sipaisin kukkasia, harmaita ja viininpunaisia. Mallia on katsottu tytön huoneen tapetista. Kynällä viimeistelin kukkien viivat ja numerot.
Pienen lampunvarjostimen etsin neidin ison lippiksen alta, niin ne lapset arvostavat äidin tekeleitä.
Tämän seinälampetin jalka on tullut joko äidiltäni tai sitten kirppikseltä. Varjostin on uudistettu.
Olen tehnyt yli 200 erilaista lampunvarjostinta. Ne ei kaikki löydy meiltä, vaan olen korjaillut minulle tuotuja varjostimia. Auringon hapertamia, kirppiksiltä löytyneitä tai sitten olen päivittänyt värit tälle päivälle. Ihan jokaisen oman mieltymyksen mukaan. Olen myös jonkun verran opettanut varjostimien tekoa.
Iso peili 57*47 cm on valmistunut tytön 15-vuotispäiväksi. Ulkoilutin peilin aamulla pihalle, siksi sininen kuva ja luminen alusta. Kirkas peili on kierrätystä, eli palapeili oli jäänyt tarpeettomaksi ja sain palaset työkaveriltani. Kukkakuvion viininpunainen ja lehtien kirkas peili on antiikkipinnoitettu.
Vielä kuva peilin kukkakulmasta lähemmin kuvattuna.
Onnea sinulle tyttäreni!
Hyvä lukija, olethan huomannut tyttini töherryksiä löytyy sivupalkista.

5 kommenttia:

seijap kirjoitti...

Ihania lahjoja on tyttäresi sinulta saanut. Onnea myös äidille!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea,onnea sekä tyttärelle ja äidillekin! Tuon kauniinmpi ei kello voi olla kuin tuo tyttärellesi tekemä! T:Intsu

Anonyymi kirjoitti...

kiitush äippäää :))

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Joo,sepä onkin hyvä toi mun kännyteline nukkekodin parvekkeeksi!:) Siinäs näet,mun silmä ei ole vielä niin kehittynyt näkemään nukkekoti-ideoita:)Mä etin vain sohvia yms! Terkuin se yks,anonyymi!